1.Поясніть своїми словами, як ви розумієте поняття асинхронності у Javascript

Async гарантує, що функція повертає проміс і обгортає в нього не-проміси. Є ще одне ключове слово, await, яке працює лише всередині async-функцій.
Ключове слово await змушує JavaScript чекати, поки проміс не виконається, та повертає його результат.