
1.Поясніть своїми словами, що таке AJAX і чим він корисний при розробці Javascript.

AJAX (Asynchronous JavaScript and XML) – технологія, що дозволяє здійснювати асинхронний обмін даними між клієнтом 
та сервером без потреби перезавантажувати сторінку.

Завдяки AJAX можна оновлювати окремі частини сторінки безпосередньо на клієнті.
AJAX дозволяє комфортно працювати з вебом, дозволяючи користувачу не очікувати постійних перезавантажень 
громіздких html шаблонів та перемальовувань DOM дерева.