1.Поясніть своїми словами, як ви розумієте, як працює прототипне наслідування в Javascript

Концепція прототипів, яка використовується в JavaScript, проста та як на мене дуже зручна для використання. 
Умовно кажучи, можна уявити об'єкт User який є прототипом об'єкта Student, то всякий раз, коли у User є властивість, наприклад колір, Student  успадкує той же самий колір, 
якщо інше не вказано явно. 
І нам не потрібно повторювати всю інформацію в об'єкті Student, яку він успадковує від  об'єкту User.
Тобто, йде пряме унаслідування доступних властивостей та методів від предка до наступного покоління, які не потрібно ще раз перезаписувати в нових об'єктах.



2.Для чого потрібно викликати super() у конструкторі класу-нащадка?

Метод super() потрібно викликати у конструкторі класу-нащадка, при ініціалізації нового об'єкта.

Зазвичай ми не хочемо повністю замінити батьківський метод, але, радше побудувати метод на його основі, 
щоб налаштувати або розширити функціональність. 
Ми робимо щось у нашому методі, але викликаємо батьківський метод до/після нього або в процесі.

Для цього в класах використовують ключове слово "super".

Коли звичайна функція виконується з ключовим словом new, воно створює порожній об’єкт і присвоює його this.
Але коли працює похідний конструктор, він не робить цього. Він очікує, що батьківський конструктор виконує цю роботу.
Таким чином, похідний конструктор повинен викликати super, щоб виконати його батьківський (базовий) конструктор, 
інакше об’єкт для this не буде створено. І ми отримаємо помилку.