## 1. Un linux que faci servir una partició de grub, una de swap i una per la resta del sistema de fitxers
```
# parted -s  /dev/vda mklabel msdos
# parted -s /dev/vda mkpart primary 1MiB 1GiB
# parted -s /dev/vda mkpart primary 1GiB 8GiB
# parted -s /dev/vda mkpart extended 8GiB 100%
# parted -s /dev/vda mkpart logical linux-swap 8GiB 10GiB
# parted -s /dev/vda mkpart logical 10GiB 100%
```
## 2. Un linux que faci servir una partició de grub, una de swap, una per la home i una per la resta del sistema de fitxers
```
# parted -s /dev/vda mklabel -msdos
# parted -s /dev/vda mkpart primary 1MiB 1GiB
# parted -s /dev/vda mkpart primary 1GiB 8GiB
# parted -s /dev/vda mkpart extended 8GiB 100%
# parted -s /dev/vda mkpart logical linux-swap 8GiB 10GiB
# parted -s /dev/vda mkpart logical 10GiB 15GiB
# parted -s dev/vda mkpart logical 15GiB 100%
´´´
## 3. Un windows amb una partició de dades i un altre pel sistema operatiu
´´´
# parted -s /dev/vda mklabel msdos
# parted -s /dev/vda mkpart primary 1MiB 8GiB
# parted -s /dev/vda mkpart extended 8GiB 100%
# parted -s /dev/vda mkpart logical 8Gib 100%
```
## 4. Un windows amb una partició de dades, una partició pel sistema operatiu i una partició per fer un backup
```
# parted -s /dev/vda mklabel msdos
# parted -s /dev/vda mkpart primary 1MiB 8GiB
# parted -s /dev/vda mkpart extended 8GiB 100%
# parted -s /dev/vda mkpart logical 8GiB 16GiB
# parted -s /dev/vda mkpart logical 16GiB 100%
```
## 5. Un arranc dual d'un windows i un linux
```
# parted -s /dev/vda mklabel msdos
# parted -s /dev/vda mkpart primary 1MiB 2GiB
# parted -s /dev/vda mkpart primary 2GiB 11GiB
# parted -s /dev/vda mkpart primary 11GiB 100%
```
