## Теоретичний питання

1. Опишіть своїми словами, що таке екранування, і навіщо воно потрібне в мовах програмування

## Відповідь

Екранування використовують при заданні певних значень рядковим величинам.
 Нпр., якщо всередині значення рядкової величини статичного рядка необхідно додати символ типу " ' " або
 написати наступну частину значення цієї величини з нового рядка, або задати в значенні символ " \" і тд.,
 то для коректного вигляду на сторінці веб-браузера використовують символ екранування, який має вигляд \ .
 Отже, для того щоб коректно на сторінці відобразилися наступні символи: " ' , \  або перенесення на новий рядок" 
 треба їх записати наступним чином нпр., const str = 'моє ім\'я Маруся! \n Чи готовіВи взяти участь в опитуванні y\\n?';
