\subsection{Απεικόνιση αποτελεσμάτων}\label{sec:code-visualization}
Προκειμένου να επιβεβαιωθούν οπτικά τα αποτελέσματα του κώδικά μας,
χρησιμοποιήθηκε ένα απλό Python script (\texttt{2dplot.py}),
προσαρμοσμένο στο αρχείο εξόδου που παράγεται από το
πρόγραμμα\footnote{βλ. και Παράγραφο~\ref{code:parallel-io}}, ώστε
να επιβεβαιώνεται με ευκολία η ορθότητα των αποτελεσμάτων.

\begin{lstlisting}[language=Python, caption={Python script για την
    εύκολη απεικόνιση του διδιάστατου πίνακα που παράγεται ως αρχείο
    από τα προγράμματά μας}] 
import numpy as np
import plotly.express as px
import plotly.graph_objects as go
import pandas as pd

data = pd.read_csv(
    "matrix.txt",
    names=["x", "y", "z"],
    dtype={"x": np.double, "y": np.double, "z": np.double},
)
data = data.pivot(index="y", columns="x", values="z")
fig = go.Figure(
    go.Heatmap(z=data.values.tolist(), x=data.columns.tolist(), y=data.index.tolist())
)
fig.update_layout(autosize=True)
fig["layout"]["yaxis"]["scaleanchor"] = "x"

fig.show()
\end{lstlisting}

Για την εκτέλεσή του απαιτείται η δημιουργία ενός virtual environment
στο φάκελο τον οποίο βρίσκεται το script\footnote{\texttt{python3 -m
    venv plot}}, και την εγκατάσταση των πακέτων που αναφέρονται στο
αρχείο \texttt{requirements.txt}\footnote{\texttt{python3 -m pip install -r
  requirements.txt}}. Αφού αυτά εγκατασταθούν και υπάρχει στον ίδιο
φάκελο το αρχείο \texttt{matrix.txt} που παράγεται από τα προγράμματά
μας, η απεικόνιση γίνεται με την εντολή \texttt{plot/bin/python3
  2dplot.py} (Για Linux) ή με την εντολή \texttt{plot/Scripts/python3
  2dplot.py} (Για Windows).


Παράδειγμα της απεικόνισης των αποτελεσμάτων για πρόβλημα μεγέθους
840$\times$840 παρουσιάζεται στην Εικόνα~\ref{fig:resulting-surface-plot-840}.

\begin{figure}[H]
  \centering
  \caption{Διάγραμμα σε 3 άξονες (Χ, Υ και Ζ και χρωματική κλίμακα) του αποτελέσματος όπως
    προκύπτει από την επίλυση της προσέγγισης της εξίσωσης Poisson
    έπειτα από 50 επαναλήψεις, για μέγεθος προβλήματος
    840$\times$840. Το συγκεκριμένο αρχείο προέκυψε από την εκτέλεση
    σε 2 GPU}
  \includegraphics[width=\textwidth]{840_840_surface}\label{fig:resulting-surface-plot-840}
\end{figure}

Φυσικά, δεν έλειψαν και οι περισσές αποτυχημένες προσπάθειες, κατά τις
οποίες τα αποτελέσματα δεν ήταν πάντα τα αναμενόμενα (βλ. Εικόνα~\ref{fig:wrong-840-omp}).

\begin{figure}[H]
  \centering
  \caption{Διάγραμμα σε 2 άξονες (Χ, Υ και χρωματική κλίμακα) του
    αποτελέσματος όπως αυτό προέκυψε απο λανθασμένη παραλληλοποίηση
    MPI+OpenMP για 4 διεργασίες και 4 νήματα. Στη συγκεκριμένη
    περίπτωση έγινε προσπάθεια παραλληλοποίησης του διπλού
    \texttt{for} με το OpenMP.\@Εμφανείς οι διαχωριστικές
  γραμμές μεταξύ του υποπίνακα κάθε νήματος (συνολικά 16 υποπίνακες).}
  \includegraphics[width=\textwidth]{omp_wrong_840_4procs_4threads}\label{fig:wrong-840-omp}
\end{figure}

Περισσότερα παραδείγματα αποτυχημένων αποτελεσμάτων παρουσιάζονται και
στο Παράρτημα~\ref{app:gallery}.