\subsection{Cuda (2 GPU)}\label{sec:results-cuda-2gpus}

\subsubsection{Πρόγραμμα}
\paragraph{Χρόνοι εκτέλεσης}
\begin{table}[H]
  \caption{Χρόνοι εκτέλεσης για 1 και 2 GPUs, με και χωρίς χρήση
    Unified Memory (δευτερόλεπτα)}\label{table:results-cuda2}  
  \centering
  \begin{tabular}{c c c}
    \toprule
    \multicolumn{3}{c}{\textbf{Χρόνοι εκτέλεσης (s)}}\\
    \midrule
    Prob.\ size & 2 GPUs, no Unif. Mem. & 2 GPUs, with Unif. Mem. \\
    \midrule
$840\times 840$     & 0.024 & 0.324   \\
$1680\times 1680$   & 0.090 & 0.609  \\
$3360\times 3360$   & 0.334 & 1.718  \\
$6720\times 6720$   & 1.108 & 6.193  \\
$13440\times 13440$ & 4.053 & 23.738  \\    
  \end{tabular}  
\end{table}
    
\begin{figure}[H]
  \centering
  \caption{Χρόνοι εκτέλεσης για 1 και 2 GPUs, με και χωρίς χρήση
    Unified Memory (δευτερόλεπτα)}
  \includegraphics[width=\textwidth]{cuda_comparison_all}\label{fig:cuda_comparison_all}
\end{figure}

\subsubsection{Αποτελέσματα nvprof}
\begin{lstlisting}
           Type  Time(%)      Time Calls       Avg       Min       Max  Name
 GPU activities:   65.71%  2.78314s    50  55.663ms  53.820ms  76.096ms  calc(double*, double*, int, int, double, double, double, double*, int)
                   29.25%  1.23869s    50  24.774ms  24.274ms  30.738ms  reduce_sum(double*, int, double*)
                    4.87%  206.41ms   101  2.0436ms     896ns  205.91ms  [CUDA memcpy DtoH]
                    0.16%  6.5692ms     2  3.2846ms  3.2842ms  3.2850ms  [CUDA memset]
                    0.01%  531.94us    51  10.430us  1.0240us  11.392us  [CUDA memcpy HtoD]

==218409== Device "Quadro P4000 (1)"
            Type  Time(%)      Time Calls       Avg       Min       Max  Name
 GPU activities:   65.66%  2.80063s    50  56.013ms  54.116ms  77.965ms  calc(double*, double*, int, int, double, double, double, double*, int)
                   29.36%  1.25213s    50  25.043ms  24.575ms  31.532ms  reduce_sum(double*, int, double*)
                    4.80%  204.87ms   101  2.0284ms     928ns  203.98ms  [CUDA memcpy DtoH]
                    0.15%  6.5658ms     2  3.2829ms  3.2819ms  3.2839ms  [CUDA memset]
                    0.02%  939.46us    51  18.420us     992ns  19.073us  [CUDA memcpy HtoD]
\end{lstlisting}
\subsubsection{Σχόλια}
Είναι προφανές από το Διάγραμμα~\ref{fig:cuda_comparison_all} ότι οι
αποδόσεις με 2 GPUs οδηγούν σε υποδιπλασιασμό του χρόνου εκτέλεσης του
προγράμματος συγκριτικά με τους χρόνους εκτέλεσης με 1 GPU. Αν, ωστόσο,
χρησιμοποιηθεί Unified Memory, η απόδοση για 2 GPUs πέφτει κάτω από
αυτήν της 1 GPU(!).

Παρατηρώντας και τα αποτελέσματα του \texttt{nvprof}, παρατηρούμε πως
υπάρχει ισόποσος καταμερισμός εργασίας στις δυο κάρτες γραφικών, με
την περισσότερη ώρα επεξεργασίας να καταναλώνεται στην kernel \texttt{calc}.