\subsection{MPI + OpenMP}\label{sec:results-hybrid}
\subsubsection{Πρόγραμμα χωρίς collapse}
Εκτέλεση υβριδικού προγράμματος χωρίς collapse, παραλληλοποίηση ανά
σειρά. Εκτελείται και το Reduce/Bcast. 
\paragraph{Χρόνοι εκτέλεσης}
\begin{table}[H]
  \caption{Χρόνοι εκτέλεσης υβριδικού προγράμματος (δευτερόλεπτα)}\label{table:results-mpi-hybrid-runtimes}  
  \centering
  \begin{tabular}{c c c c c c c c c}
    \toprule    
    \multicolumn{9}{c}{\textbf{Χρόνοι εκτέλεσης (s)}}\\
\midrule
    $\frac{Prob. size}{Procs.}$ & 1 & 2 & 4 & 8 & 16 & 32 & 64 & 80 \\ \midrule
    $840\times 840$&        0.802  &3.137  &2.227  &1.451  &0.722  &0.253 &0.24 &0.239  \\   
    $1680\times 1680$&      3.192  &12.131 &9.417  &5.295  &2.538  &1.360 &0.761&0.629  \\ 
    $3360\times 3360$&      12.741 &49.562 &38.820 &9.538  &9.485  &7.716 &2.634&2.298  \\ 
    $6720\times 6720$&      50.928 &397.912&224.244&89.260 &24.587 &19.135&10.505&7.703  \\
    $13440\times 13440$&    202.845&---    &---    &204.046&145.105&66.156&39.62&35.656  \\
    $26880\times 26880$&    811.996&---    &---    &---    &---     &---  &--- &122.188\\     
  \end{tabular}  
\end{table}
\paragraph{Speedup και Efficiency}
\begin{table}[H]
  \caption{Speedup υβριδικού προγράμματος (δευτερόλεπτα)}\label{table:results-mpi-hybrid-speedup}
  \centering
  \begin{tabular}{c c c c c c c c c}
    \toprule
    \multicolumn{9}{c}{\textbf{Speedup}}\\\midrule

    $\frac{Prob. size}{Procs.}$ & 1 & 2 & 4 & 8 & 16 & 32 & 64 & 80 \\        \midrule
$840\times 840$     & 1.00 & 0.26 & 0.36 & 0.55 & 1.11 & 3.17 & 3.34 & 3.36 \\
$1680\times 1680$   & 1.00 & 0.26 & 0.34 & 0.60 & 1.26 & 2.35 & 4.19 & 5.07 \\
$3360\times 3360$   & 1.00 & 0.26 & 0.33 & 1.34 & 1.34 & 1.65 & 4.84 & 5.54 \\
$6720\times 6720$   & 1.00 & 0.13 & 0.23 & 0.57 & 2.07 & 2.66 & 4.85 & 6.61 \\
$13440\times 13440$ & 1.00 & ---  & ---  & 0.99 & 1.40 & 3.07 & 5.12 & 5.69 \\
$26880\times 26880$ & 1.00 & ---  & ---  & ---  & ---  & ---  & ---  & 6.65
  \end{tabular}
\end{table}
\begin{table}[H]
  \caption{Efficiency υβριδικού προγράμματος (δευτερόλεπτα)}\label{table:results-mpi-hybrid-efficiency}
  \centering
  \begin{tabular}{c c c c c c c c c}
    \toprule
    \multicolumn{9}{c}{\textbf{Speedup}}\\\midrule
    $\frac{Prob. size}{Procs.}$ & 1 & 2 & 4 & 8 & 16 & 32 & 64 & 80 \\    \midrule
$840\times 840$     & 1.00 & 0.13 & 0.09 & 0.07 & 0.07 & 0.10 & 0.05 & 0.04 \\
$1680\times 1680$   & 1.00 & 0.13 & 0.08 & 0.08 & 0.08 & 0.07 & 0.07 & 0.06 \\
$3360\times 3360$   & 1.00 & 0.13 & 0.08 & 0.17 & 0.08 & 0.05 & 0.08 & 0.07 \\
$6720\times 6720$   & 1.00 & 0.06 & 0.06 & 0.07 & 0.13 & 0.08 & 0.08 & 0.08 \\
$13440\times 13440$ & 1.00 & ---  & ---  & 0.12 & 0.09 & 0.10 & 0.08 & 0.07 \\
$26880\times 26880$ & 1.00 & ---  & ---  & ---  & ---  & ---  & ---  & 0.08   
  \end{tabular}
\end{table}

\subsubsection{Πρόγραμμα με collapse}
Εκτέλεση υβριδικού προγράμματος με collapse, παραλληλοποίηση στο διπλό for.
\paragraph{Χρόνοι εκτέλεσης}
\begin{table}[H]
  \caption{Χρόνοι εκτέλεσης υβριδικού προγράμματος (δευτερόλεπτα)}\label{table:results-mpi-hybrid-runtimes}  
  \centering
  \begin{tabular}{c c c c c c c c c}
    \toprule    
    \multicolumn{9}{c}{\textbf{Χρόνοι εκτέλεσης (s)}}\\
\midrule
    $\frac{Prob. size}{Procs.}$ & 1 & 2 & 4 & 8 & 16 & 32 & 64 & 80 \\ \midrule
$840\times 840$     & 0.802   & 0.819   & 0.565  & 0.200  & 0.674  & --- & --- & --- \\
$1680\times 1680$   & 3.192   & 2.411   & 1.846  & 0.753  & 1.321  & --- & --- & --- \\
$3360\times 3360$   & 12.741  & 7.958   & 6.603  & 2.170  & 4.132  & --- & --- & --- \\
$6720\times 6720$   & 50.928  & 33.580  & 19.889 & 16.598 & 14.766 & --- & --- & --- \\
$13440\times 13440$ & 202.845 & 82.943  & 78.207 & 48.412 & 56.273 & --- & --- & --- \\
$26880\times 26880$ & 811.996 & 531.328 & ---    & ---    & ---    & --- & --- & ---
  \end{tabular}  
\end{table}
\paragraph{Speedup και Efficiency}
\begin{table}[H]
  \caption{Speedup υβριδικού προγράμματος (δευτερόλεπτα)}\label{table:results-mpi-hybrid-speedup}
  \centering
  \begin{tabular}{c c c c c c c c c}
    \toprule
    \multicolumn{9}{c}{\textbf{Speedup}}\\\midrule
    $\frac{Prob. size}{Procs.}$ & 1 & 2 & 4 & 8 & 16 & 32 & 64 & 80 \\        \midrule
$840\times 840$     & 1.00 & 0.98 & 1.42 & 4.02 & 1.19 & --- & --- & --- \\
$1680\times 1680$   & 1.00 & 1.32 & 1.73 & 4.24 & 2.42 & --- & --- & --- \\
$3360\times 3360$   & 1.00 & 1.60 & 1.93 & 5.87 & 3.08 & --- & --- & --- \\
$6720\times 6720$   & 1.00 & 1.52 & 2.56 & 3.07 & 3.45 & --- & --- & --- \\
$13440\times 13440$ & 1.00 & 2.45 & 2.59 & 4.19 & 3.60 & --- & --- & --- \\
$26880\times 26880$ & 1.00 & 1.53 & ---  & ---  & ---  & --- & --- & ---
  \end{tabular}
\end{table}
\begin{table}[H]
  \caption{Efficiency υβριδικού προγράμματος (δευτερόλεπτα)}\label{table:results-mpi-hybrid-efficiency}
  \centering
  \begin{tabular}{c c c c c c c c c}
    \toprule
    \multicolumn{9}{c}{\textbf{Speedup}}\\\midrule
    $\frac{Prob. size}{Procs.}$ & 1 & 2 & 4 & 8 & 16 & 32 & 64 & 80 \\    \midrule
$840\times 840$     & 1.00 & 0.49 & 0.35 & 0.50 & 0.07 & --- & --- & --- \\
$1680\times 1680$   & 1.00 & 0.66 & 0.43 & 0.53 & 0.15 & --- & --- & --- \\
$3360\times 3360$   & 1.00 & 0.80 & 0.48 & 0.73 & 0.19 & --- & --- & --- \\
$6720\times 6720$   & 1.00 & 0.76 & 0.64 & 0.38 & 0.22 & --- & --- & --- \\
$13440\times 13440$ & 1.00 & 1.22 & 0.65 & 0.52 & 0.23 & --- & --- & --- \\
$26880\times 26880$ & 1.00 & 0.76 & ---  & ---  & ---  & --- & --- & ---
  \end{tabular}
\end{table}

\subsubsection{Αποτελέσματα \texttt{mpiP}}
Ενδεικτικά, παρατίθενται κάποια παραδείγματα από το profiling που
έγινε με mpiP.
\begin{lstlisting}
---------------------------------------------------------------------------
@--- Callsite Time statistics (all, milliseconds): 848 --------------------
---------------------------------------------------------------------------
Name              Site Rank  Count      Max     Mean      Min   App%   MPI%

Bcast               63    1     50      282     16.5   0.0328   0.80  81.07
Bcast               63    *     50      282     16.5   0.0328   0.10  0.24

Waitall            155    3     25      163     12.6     2.91   0.31  23.35
Waitall            155    *     25      163     12.6     2.91   0.04  0.09

---------------------------------------------------------------------------
@--- Aggregate Time (top twenty, descending, milliseconds) ----------------
---------------------------------------------------------------------------
Call                 Site       Time    App%    MPI%      Count    COV
Waitall               208   3.39e+04    4.12    9.70         25   0.00
Bcast                 383   3.38e+04    4.11    9.68         50   0.00
Waitall               182   3.38e+04    4.11    9.67         25   0.00
Bcast                 277   3.22e+04    3.91    9.20         50   0.00
Bcast                 330   3.21e+04    3.91    9.19         50   0.00
Bcast                 224   3.21e+04    3.91    9.19         50   0.00
Waitall                50   2.97e+04    3.60    8.48         25   0.00
Waitall                23   2.96e+04    3.59    8.46         25   0.00
Reduce                238   1.85e+04    2.24    5.28         50   0.00
Waitall               393    1.8e+04    2.18    5.14         25   0.00
Waitall               420   1.72e+04    2.09    4.93         25   0.00
Waitall               366   1.31e+04    1.59    3.73         25   0.00
Waitall               340   1.21e+04    1.48    3.47         25   0.00

\end{lstlisting}

\subsubsection{Σχόλια}
Είναι προφανές από τους πίνακες των αποδοτικοτήτων ότι οι επιδόσεις
της παραλληλοποίησης με συνδυασμό MPI + OpenMP που σχεδιάσαμε δεν ήταν
ικανοποιητικές. Σε αντίθεση με το πρόγραμμα του καθαρού MPI, στο οποίο
η απόδοση ήταν αρκετά κοντά στο 1.00 για την πλειονότητα των
περιπτώσεων, τα υβριδικά προγράμματα που γράφτηκαν δεν ήταν
αποδοτικά.

Δυστυχώς, δεν υπήρξε αρκετός χρόνος για την πλήρη δοκιμασία
εναλλακτικών αρχιτεκτονικών ή/και μεθόδων.

Βάσει των αποτελεσμάτων και του mpiP, παρατηρούμε μεγάλες
καθυστερήσεις με το Waitall. 