# EntityFrameworkCore

***
# [Bu notları Gençay Yıldız hocamın sayesinde izlediğim bu playlistten öğrendim.](https://www.youtube.com/playlist?list=PLQVXoXFVVtp1o3nq3-IXv42bPaFlzroBE)  Herkesin izlemesini tavsiye ederim. Mükemmel bir anlatım. Böyle mükemmel bir içerikli [Türkçe kaynağı](https://www.youtube.com/c/Gen%C3%A7ayY%C4%B1ld%C4%B1z) hiçbir yerde bulamazsınız.
***

- ## [#1 - ORM Nedir](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%231%20-%20ORM%20Nedir/ReadMe.md)
- ## [#2 - Neden ORM Kullanmalıyız](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%232%20-%20Neden%20ORM%20Kullanmal%C4%B1y%C4%B1z/ReadMe.md)
- ## [#3 - ORM'nin Kod Açısından SQL İzolasyonunu İnceleyelim](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%233%20-%20ORM'nin%20Kod%20A%C3%A7%C4%B1s%C4%B1ndan%20SQL%20%C4%B0zolasyonunu%20%C4%B0nceleyelim/ReadMe.md)
- ## [#4 - EF Core Nedir Neden Tercih Ederiz Kullanmak İçin Neleri Yüklemeliyiz](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%234%20-%20EF%20Core%20Nedir%20Neden%20Tercih%20Ederiz%20Kullanmak%20%C4%B0%C3%A7in%20Neleri%20Y%C3%BCklemeliyiz/ReadMe.md)
- ## [#5 - Database First ve Code First Yaklaşımları Nelerdir Teorik İnceleyelim](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%235%20-%20Database%20First%20ve%20Code%20First%20Yakla%C5%9F%C4%B1mlar%C4%B1%20Nelerdir%20Teorik%20%C4%B0nceleyelim/ReadMe.md)
- ## [#6 - Yapısal Olarak EF Core Aktörleri Nelerdir](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%236%20-%20Yap%C4%B1sal%20Olarak%20EF%20Core%20Akt%C3%B6rleri%20Nelerdir/ReadMe.md)
- ## [#7 - Database First Yaklaşımını Pratikte İnceleyelim](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%237%20-%20Database%20First%20Yakla%C5%9F%C4%B1m%C4%B1n%C4%B1%20Pratikte%20%C4%B0nceleyelim/ReadMe.md)
- ## [#8 - Code First Yaklaşımını Pratik İnceleyelim](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%238%20-%20Code%20First%20Yakla%C5%9F%C4%B1m%C4%B1n%C4%B1%20Pratik%20%C4%B0nceleyelim/ReadMe.md)
- ## [#9 - En Temel Entity Kuralı OnConfiguring Fonksiyonu Tablo Adı Belirleme](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%239%20-%20En%20Temel%20Entity%20Kural%C4%B1%20%20OnConfiguring%20Fonksiyonu%20%20Tablo%20Ad%C4%B1%20Belirleme/ReadMe.md)
- ## [#10 - Veri Kalıcılığı EF Core İle Veri Ekleme Detayları](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2310%20-%20Veri%20Kal%C4%B1c%C4%B1l%C4%B1%C4%9F%C4%B1%20%20EF%20Core%20%C4%B0le%20Veri%20Ekleme%20Detaylar%C4%B1/ReadMe.md)
- ## [#11 - Veri Kalıcılığı EF Core İle Veri Güncelleme Detayları](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2311%20-%20Veri%20Kal%C4%B1c%C4%B1l%C4%B1%C4%9F%C4%B1%20%20EF%20Core%20%C4%B0le%20Veri%20G%C3%BCncelleme%20Detaylar%C4%B1/ReadMe.md)
- ## [#12 - Veri Kalıcılığı EF Core İle Veri Silme Detayları](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2312%20-%20Veri%20Kal%C4%B1c%C4%B1l%C4%B1%C4%9F%C4%B1%20%20EF%20Core%20%C4%B0le%20Veri%20Silme%20Detaylar%C4%B1/ReadMe.md)
- ## [#13 - Veri Sorgulama Temel Düzeyde Sorgulama Yapılanmaları](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2313%20-%20Veri%20Sorgulama%20%20Temel%20D%C3%BCzeyde%20Sorgulama%20Yap%C4%B1lanmalar%C4%B1/ReadMe.md)
- ## [#14 - ToListAsync, Where, OrderBy, ThenBy, OrderByDescending, ThenByDescending](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2314%20-%20ToListAsync%2C%20Where%2C%20OrderBy%2C%20ThenBy%2C%20OrderByDescending%2C%20ThenByDescending/ReadMe.md)
- ## [#15 -Single, SingleOrDefault, First, FirstOrDefault, Last, LastOrDefault, Find](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2315%20-Single%2C%20SingleOrDefault%2C%20First%2C%20FirstOrDefault%2C%20Last%2C%20LastOrDefault%2C%20Find/ReadMe.md)
- ## [#16 - Count, LongCount, Any, Max, Min, Distinct, All, Sum, Average, Like Query](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2316%20-%20Count%2C%20LongCount%2C%20Any%2C%20Max%2C%20Min%2C%20Distinct%2C%20All%2C%20Sum%2C%20Average%2C%20Like%20Query/ReadMe.md)
- ## [#17 - ToDictionary, ToArray, Select, SelectMany](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2317%20-%20ToDictionary%2C%20ToArray%2C%20Select%2C%20SelectMany/ReadMe.md)
- ## [#18 - GroupBy Fonksiyonu Ekstradan Foreach Fonksiyonu İle Pratik İterasyon](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2318%20-%20GroupBy%20Fonksiyonu%20%20Ekstradan%20Foreach%20Fonksiyonu%20%C4%B0le%20Pratik%20%C4%B0terasyon/ReadMe.md)
- ## [#19 - Derinlemesine Change Tracker Mekanizmasını İnceleyelim](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2319%20-%20Derinlemesine%20Change%20Tracker%20Mekanizmas%C4%B1n%C4%B1%20%C4%B0nceleyelim/ReadMe.md)
- ## [#20 - AsNoTracking, AsNoTrackingWithIdentityResolution, UseQueryTrackingBehavior](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2320-AsNoTracking%2C%20AsNoTrackingWithIdentityResolution%2C%20UseQueryTrackingBehavior/ReadMe.md)
- ## [#21 - İlişkisel Yapılar Aşina Olunması Gereken Temel Kavramlar](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2321%20-%20%C4%B0li%C5%9Fkisel%20Yap%C4%B1lar%20%20A%C5%9Fina%20Olunmas%C4%B1%20Gereken%20Temel%20Kavramlar/ReadMe.md)
- ## [#22 - One to One Relationship Tüm Detaylarıyla Birebir İlişki Yapılanması](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2322%20-%20One%20to%20One%20Relationship%20%20T%C3%BCm%20Detaylar%C4%B1yla%20Birebir%20%C4%B0li%C5%9Fki%20Yap%C4%B1lanmas%C4%B1/ReadMe.md)
- ## [#23 - One to Many Relationship Tüm Detaylarıyla Bire Çok İlişki Yapılanması](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2323%20-%20One%20to%20Many%20Relationship%20%20T%C3%BCm%20Detaylar%C4%B1yla%20Bire%20%C3%87ok%20%C4%B0li%C5%9Fki%20Yap%C4%B1lanmas%C4%B1/ReadMe.md)
- ## [#24 - Many to Many Relationship Tüm Detaylarıyla Çoka Çok İlişki Yapılanması](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2324%20-%20Many%20to%20Many%20Relationship%20%20T%C3%BCm%20Detaylar%C4%B1yla%20%C3%87oka%20%C3%87ok%20%C4%B0li%C5%9Fki%20Yap%C4%B1lanmas%C4%B1/ReadMe.md)
- ## [#25 - İlişkisel Senaryolarda Veri Ekleme Davranışları](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2325%20-%20%C4%B0li%C5%9Fkisel%20Senaryolarda%20Veri%20Ekleme%20Davran%C4%B1%C5%9Flar%C4%B1/ReadMe.md)
- ## [#26 - İlişkisel Senaryolarda Veri Güncelleme Davranışları](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2326%20-%20%C4%B0li%C5%9Fkisel%20Senaryolarda%20Veri%20G%C3%BCncelleme%20Davran%C4%B1%C5%9Flar%C4%B1/ReadMe.md)
- ## [#27 - İlişkisel Senaryolarda Veri Silme ve Cascade Delete Davranışları](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2327%20-%20%C4%B0li%C5%9Fkisel%20Senaryolarda%20Veri%20Silme%20ve%20Cascade%20Delete%20Davran%C4%B1%C5%9Flar%C4%B1/ReadMe.md)
- ## [#28 - Backing Fields Özelliği](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2328%20-%20Backing%20Fields%20%C3%96zelli%C4%9Fi/ReadMe.md)
- ## [#29 - Shadow Properties Özelliği](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2329%20-%20Shadow%20Properties%20%C3%96zelli%C4%9Fi/ReadMe.md)
- ## [#30 - Özelleştirici Entity Konfigürasyonları - 1](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2330%20-%20%C3%96zelle%C5%9Ftirici%20Entity%20Konfig%C3%BCrasyonlar%C4%B1%20-%201/ReadMe.md)
- ## [#31 - Özelleştirici Entity Konfigürasyonları - 2](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2331%20-%20%C3%96zelle%C5%9Ftirici%20Entity%20Konfig%C3%BCrasyonlar%C4%B1%20-%202/ReadMe.md)
- ## [#32 - Generated Values Yapılandırması DatabaseGenerated](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2332%20-%20Generated%20Values%20Yap%C4%B1land%C4%B1rmas%C4%B1%20%20DatabaseGenerated/ReadMe.md)
- ## [#33 - IEntityTypeConfiguration İle Yapılandırmaları Harici Dosyalara Ayırmak](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2333%20-%20IEntityTypeConfiguration%20%C4%B0le%20Yap%C4%B1land%C4%B1rmalar%C4%B1%20Harici%20Dosyalara%20Ay%C4%B1rmak/ReadMe.md)
- ## [#34 - Seed Data Özelliği İle Hazır Verilerin Migrate Edilmesi](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2334%20-%20Seed%20Data%20%C3%96zelli%C4%9Fi%20%C4%B0le%20Haz%C4%B1r%20Verilerin%20Migrate%20Edilmesi/ReadMe.md)
- ## [#35 - Kalıtımsal Durumlarda EF Core Davranışları TPH - TPT - TPC (EF Core 7)](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2335%20-%20Kal%C4%B1t%C4%B1msal%20Durumlarda%20EF%20Core%20Davran%C4%B1%C5%9Flar%C4%B1%20TPH%20-%20TPT%20-%20TPC%20(EF%20Core%207)/ReadMe.md)
- ## [#36 - Table Per Hierarchy (TPH) Davranışı](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2336%20-%20Table%20Per%20Hierarchy%20(TPH)%20Davran%C4%B1%C5%9F%C4%B1/ReadMe.md)
- ## [#37 - Table Per Type (TPT) Davranışı](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2337%20-%20Table%20Per%20Type%20(TPT)%20Davran%C4%B1%C5%9F%C4%B1/ReadMe.md)
- ## [#38 - Table Per Concrete Type (TPC) Davranışı (EF Core 7)](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2338%20-%20Table%20Per%20Concrete%20Type%20(TPC)%20Davran%C4%B1%C5%9F%C4%B1%20(EF%20Core%207)/ReadMe.md)
- ## [#39 - Constraints](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2339%20-%20Constraints/ReadMe.md)
- ## [#40 - Indexes](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2340%20-%20Indexes/ReadMe.md)
- ## [#41 - Sequences](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2341%20-%20Sequences/ReadMe.md)
- ## [#42 - Loading Related Data - Eager loading](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2342%20-%20Loading%20Related%20Data%20-%20Eager%20loading/ReadMe.md)
- ## [#43 - Loading Related Data - Explicit Loading](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2343%20-%20Loading%20Related%20Data%20-%20Explicit%20Loading/ReadMe.md)
- ## [#44 - Loading Related Data - Lazy loading](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2344%20-%20Loading%20Related%20Data%20-%20Lazy%20loading/ReadMe.md)
- ## [#45 - Complex Query Operators Inner, Left, Right, Full, Cross Joins](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2345%20-%20Complex%20Query%20Operators%20%20Inner%2C%20Left%2C%20Right%2C%20Full%2C%20Cross%20Joins/ReadMe.md)
- ## [#46 - Sql Queries FromSqlInterpolated, FromSql, FromSqlRaw, SqlQuery](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2346%20-%20Sql%20Queries%20%20FromSqlInterpolated%2C%20FromSql%2C%20FromSqlRaw%2C%20SqlQuery/ReadMe.md)
- ## [#47 - View Oluşturma ve Kullanma](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2347%20-%20View%20Olu%C5%9Fturma%20ve%20Kullanma/ReadMe.md)
- ## [#48 - Stored Procedure Oluşturma ve Kullanma](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2348%20-%20Stored%20Procedure%20Olu%C5%9Fturma%20ve%20Kullanma/ReadMe.md)
- ## [#49 - Scalar ve Inline Functions Oluşturma ve Kullanma](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2349%20-%20Scalar%20ve%20Inline%20Functions%20Olu%C5%9Fturma%20ve%20Kullanma/ReadMe.md)
- ## [#50 - Database Property'si ve EF Core İçin İşlevsel Fonksiyonlar](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2350%20-%20Database%20Property'si%20ve%20EF%20Core%20%C4%B0%C3%A7in%20%C4%B0%C5%9Flevsel%20Fonksiyonlar/ReadMe.md)
- ## [#51 - Keyless Entity Types](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2351%20-%20Keyless%20Entity%20Types/ReadMe.md)
- ## [#52 - Logging](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2352%20-%20Logging/Readme.md)
- ## [#53 - Query Log](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2353%20-%20Query%20Log/ReadMe.md)
- ## [#54 - Query Tags](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2354%20-%20Query%20Tags/ReadMe.md)
- ## [#55 - Global Query Filters](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2355%20-%20Global%20Query%20Filters/Readme.md)
- ## [#56 - Owned Entities And Table Splitting](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2356%20-%20Owned%20Entities%20And%20Table%20Splitting/ReadMe.md)
- ## [#57 - Temporal Tables Kullanımı](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2357%20-%20Temporal%20Tables%20Kullan%C4%B1m%C4%B1/ReadMe.md)
- ## [#58 - Derinlemesine Connection Resiliency](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2358%20-%20Derinlemesine%20Connection%20Resiliency/ReadMe.md)
- ## [#59 - Derinlemesine Data Concurrency](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2359%20-%20Derinlemesine%20Data%20Concurrency/ReadMe.md)
- ## [#60 - Value Conversions Yapılandırmasıyla Verisel Dönüşümler](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2360%20-%20Value%20Conversions%20Yap%C4%B1land%C4%B1rmas%C4%B1yla%20Verisel%20D%C3%B6n%C3%BC%C5%9F%C3%BCmler/ReadMe.md)
- ## [#61 - Transactions](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2361%20-%20Transactions/ReadMe.md)
- ## [#62 - In-Memory'de ki Database'de Çalışmak](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2362%20-%20In-Memory'de%20ki%20Database'de%20%C3%87al%C4%B1%C5%9Fmak/ReadMe.md)
- ## [#63 - EF Core Select Sorgularını Güçlendirme Teknikleri](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2363%20-%20EF%20Core%20Select%20Sorgular%C4%B1n%C4%B1%20G%C3%BC%C3%A7lendirme%20Teknikleri/ReadMe.md)
- ## [#64 - EF Core 7 Yenilikleri Bulk Update ve Delete İşlemleri](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2364%20-%20EF%20Core%207%20Yenilikleri%20Bulk%20Update%20ve%20Delete%20%C4%B0%C5%9Flemleri/ReadMe.md)
- ## [#65 - EF Core 7 Yenilikleri - Entity’lere Service Inject Etme](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2365%20-%20EF%20Core%207%20Yenilikleri%20-%20Entity%E2%80%99lere%20Service%20Inject%20Etme/ReadMe.md)
- ## [#66 - EF Core 7 Yenilikleri - Entity Splitting](https://gitlab.com/dotnetcoreapplications/gencayyildiz/EntityFrameworkCore/-/blob/main/%2366%20-%20EF%20Core%207%20Yenilikleri%20-%20Entity%20Splitting/ReadMe.md)
