---
title: Digilab Meetup
draft: false
date: 2024-09-10T16:20:00+02:00
thumbnail: /uploads/img_5939_bewerkt.png
description: Tijdens de eerste maandelijkse meetup na de vakantie vertelden
  projectleiders van projecten op Digilab meer over hun onderwerp. Variërend van
  afgeronde beproevingen (Proeftuin Regie op Gegevens met Zorgeloos Vastgoed),
  lopende projecten (Infra as code) tot kersverse starters (Federatieve
  Toegangsverlening) en een eigen presentatie van Peter Wiggers over efficiënt
  gebruik van cloud-hosting.
tags: []
---
**Tijdens de eerste maandelijkse meetup na de vakantie vertelden projectleiders van projecten op Digilab meer over hun onderwerp. Variërend van afgeronde beproevingen (Proeftuin Regie op Gegevens met Zorgeloos Vastgoed), lopende projecten (Infra as code) tot kersverse starters (Federatieve Toegangsverlening) en een eigen presentatie van Peter Wiggers over efficiënt gebruik van cloud-hosting.**

Zo’n maandelijkse ontmoeting is goed voor het uitwisselen van kennis, en het stimuleert ook de onderlinge contacten tussen project-teams.

{{< vimeo 1008072534 >}}

Samen keken we vooruit naar de evenementen die de komende tijd op stapel staan, zoals ‘De Toekomst van Federatieve Toegang’ op 22 oktober en het Fieldlab over Proactieve Dienstverlening op 9, 10 en 11 december.
## Meer weten over Digilab-evenementen?
-	[Schrijf je alvast in](https://digilab.pleio.nl/groups/view/fdadad2d-155d-4395-a010-67003d2d9e8a/de-toekomst-van-federatieve-toegang/events/view/80376d03-aef4-4d12-be91-e9c1b5c1fffc/de-toekomst-van-federatieve-toegang) voor het evenement **De Toekomst van Federatieve Toegang** op dinsdag 22 oktober 2024.
-	[Lees meer](https://realisatieibds.nl/groups/view/0056c9ef-5c2e-44f9-a998-e735f1e9ccaa/de-ontwikkeling-van-het-federatief-datastelsel/events/view/6d18d384-f521-43c2-8732-d49828028f78/save-the-date-fieldlab-proactieve-dienstverlening-in-een-federatief-datastelsel) over het fieldlab **Proactieve Dienstverlening in een Federatief Datastelsel** op 9, 10 en 11 december 2024.
- Meer informatie over projecten op Digilab vind je op onze [projectenpagina](/projecten)
