---
title: 'Stelsel'
weight: 10
---

# Stelsel van basisregistraties

## Links

- https://www.digitaleoverheid.nl/overzicht-van-alle-onderwerpen/stelsel-van-basisregistraties/
- https://stelselvanbasisregistraties.nl/home
- https://stelselvanbasisregistraties.nl/about-system

## Fragmenten

- Basisregistraties zijn de geregistreerde gegevens van burgers, bedrijven en instellingen
- Het Stelsel van Basisregistraties is een geheel van afspraken en voorzieningen gericht op het doelmatige en efficiënte beheer van een beperkt aantal gegevens, die nodig zijn voor de uitvoering van de taken van de overheid, vastgelegd in gegevensverzamelingen met een wettelijke basis (de basisregistraties), inclusief hun onderlinge samenhang en de gemeenschappelijke voorzieningen die nodig zijn voor verzameling, verspreiding en gebruik.
