---
weight: 30
bookCollapseSection: true
title: "Status NL overheid"
---

# Status bij de Nederlandse overheid

Om een beeld te krijgen van de staat van toegangsverlening is een inventarisatie gemaakt. 
We kijken naar een dwarsdoorsnede van de potentiële deelnemers aan het toekomstige FDS. Dat zijn de
basisregistraties, de sectorale registraties, en alle systemen die daar gebruik van maken. 
De inventarisatie is verdeeld in:

1. [De stakeholders](1.stakeholders) waarop de belangrijkste spelers geplaatst zijn.
2. [Koppelvlakstandaarden](2.koppelvlakken)
3. [Aanbieders](3.aanbieders)
4. [Afnemers / implementatiepartners](4.afnemers)
5. [Uitwisselingsplatforms](5.platforms)

