---
Title: Onderzoek
bookCollapseSection: true
weight: 40
---

# Onderzoek

Voorafgaand aan de opstelling van een standaard en het definiëren van een werkwijze is een uitgebreid onderzoek
gedaan, waarvan de resultaten hier te vinden zijn.

1. In [werkgebied](1.werkgebied) is het onderwerp beschreven en afgekaderd.
2. Daarna is [huidige status van de techniek](2.status_techniek)  rondom toegangsverlening in kaart gebracht.
3. Vervolgens is een inventarisatie gemaakt van de [staat van toegangsverlening bij de Nederlandse overheid](3.status_nl_overheid).
4. Vanuit die status en de toekomstvisie van de GDI zijn de  [eisen aan de toekomstige werkwijze](4.eisen_aan_de_oplossing) opgesteld.

[Lees hier de conclusies](5.conclusie) van het onderzoek samengevat.

De resultaten van het onderzoek hebben vervolgens richting gegeven aan de gekozen oplossing.