``` 
Dockerfile alırken docker için container_name
Kubernetes için service_name
ama değişken olarak tanımlamamk daha iyidir!!!!

```

```
# Docker

docker-compose up -d 
```

```
backend crosOrigin
@CrossOrigin(origins = "http://localhost:4200") 
```

```
# vue create vue-springboot

cd vue-springboot
npm install
npm install vue-router
npm install axios
npm build
npm run serve
------------------------------
# index.html -> <link href="https://cdn.jsdelivr.net/npm/bootstrap@5.0.0-beta2/dist/css/bootstrap.min.css" rel="stylesheet">
```
```
# app.vue -> import ekle

```
```
# Bootstrap - JQuery - Popper
 npm install bootstrap popper.js jquery --save
 npm install @popperjs/core
```

```
# MySQL Username and Password Add

CREATE USER 'deniz'@'%' IDENTIFIED BY 'turkmen';
grant all privileges on *.* to 'deniz'@'%' with grant option;
Mysql Version 8.0.27
```
