1.Опишіть своїми словами, що таке екранування, і навіщо воно потрібне в мовах програмування
Зворотній слеш "\" - його називають “символом екранування”, усі спеціальні символи починаються з ного.

2.Які засоби оголошення функцій ви знаєте?
Оголошена функція - function myFunction(){};
Функціональний вираз (без назви) - function (){} ;
Стрілкова функція  () => {};

3.Що таке hoisting, як він працює для змінних та функцій?
hosting - я розумію що js інструкцію браузер читає 2 рази:
а - ознайомився з кодом, завіксував існуючі задекларовані функції, оголошені змінні, присвоєні значення;
б - послідовно виконуючи крок за кроком інструкцію з гори до низу, враховуючи області бачення.
І hosting саме це - виконування коду, приклад Оголошена функція - function myFunction(){}; до її оголошення.