Поясніть своїми словами, що таке AJAX і чим він корисний при розробці Javascript.

Це спосіб підтягування данних з сервера, за допомогою запросів. Корисний тим, що не потребує повного перезавантаження сторінки для оновлення окремих блоків (авторізація, додавання карток та ін).