1. Поясніть своїми словами, як ви розумієте, як працює прототипне наслідування в Javascript

Все у js -object. І основою сучстного програмування є об'єктна орінтоване програмування, тобто все побудовано на блоках-об'єктах і їх зв'язках один з одним.
Одним з прикладів виступає прототипне наслідування, яке є передача властивостей і методів від батьківського об'єкто до дочірнього.Реалізація через __proto__  робить код коротшим, лаконічним і надає уяву відношення наслідування дочірньому елементу від батьківського.

2. Для чого потрібно викликати super() у конструкторі класу-нащадка?
Саме метод super() робить посилання на властивості конструктора батьківського класу , які ми використовуємо у дочірньому класі.