Питання №1: Вам потрібно додати нове домашнє завдання в новий репозиторій на Gitlab.

Відповідь №1: Необхідно створити новий репозиторій на сайті gitlab.com та локальну папку на комп'ютері на якому буде виконуватись домашнє завдання. Відкрити дану папку в програмі редагування коду, наприклад Webstorm, відкрити вбудований термінал та прописати команду "git init" -  ця команда необхідна для ініціалізації нового репозиторію Git у поточній папці. За допомогою команди git remote add origin https://gitlab.com/username/project_name.git, ця команда використовується для додавання віддаленого репозиторію до локального репозиторію. Після чого вводимо git fetch - ця команда використовується для отримання всіх змін з віддаленого репозиторію. Потім вводимо команду git checkout main - для переходу на гілку(branch) "main" або основну нашу гілку(branch) розробки. Наступною командою повинна бути git status - для перевірки статусу git.  Після чого можемо створювати усі необхідні файли для виконання домашнього завдання. Після того, як усі файли були додані та збережені в локальному репозиторії їх необхідно завантажити на віддалений репозиторій для цього потрібно внести ряд наступних команд:

git add . - для додавання усіх змін(файлів) до майбутнього комінту, при необхідності можна після add прописати назву файлу, щоб додати тільки його.

 git status - для перевірки статусу

git commit -m "коментар" - фіксуємо зміни та додаємо коментар.

git push  - щоб відправити(штовхнути) зміни. Можна також використовувати git push origin main - для відправки на конкретну гілку(branch), у цьому випадку на гілку(branch) з назвою "main".

Питання №2: Вам потрібно додати існуюче домашнє завдання в новий репозиторій на Gitlab.

Відповідь  №2:  Необхідно створити новий репозиторій на сайті gitlab.com та локальну папку на комп'ютері на якому буде виконуватись домашнє завдання. Відкрити дану папку в програмі редагування коду, наприклад Webstorm, відкрити вбудований термінал та прописати команду "git init" -  ця команда необхідна для ініціалізації нового репозиторію Git у поточній папці. За допомогою команди git clone https://gitlab.com/username/project_name.git(посилання на репозиторій з існуючим домашнім завданням), ця команда клонує дані з віддаленого репозиторію у локальний(існуюче домашнє завдання в новий локальний репозиторій). Після чого вводимо git fetch - ця команда використовується для отримання всіх змін з віддаленого репозиторію. Командою git checkout main переходимо до гілки "main", вносимо зміни в файли або створюємо нові. Після чого необхідно внести команду git remote add origin https://gitlab.com/username/project_name.git(новий репозиторій). Перевіряємо статус файлів командою git status і публікуємо зміни наступними командами: 
git add . - для додавання усіх змін(файлів) до майбутнього комінту, при необхідності можна після add прописати назву файлу, щоб додати тільки його.

 git status - для перевірки статусу

git commit -m "коментар" - фіксуємо зміни та додаємо коментар.

git push  - щоб відправити(штовхнути) зміни. Можна також використовувати git push origin main - для відправки на конкретну гілку(branch), у цьому випадку на гілку(branch) з назвою "main".
