1) alleen voeding: klikgeluid, spanning vout wisselt 13,4V en 0,2V, 5V voeding wisselt tussen 5 en 2 V zelfde vorm als vout
2) 5V via uart, dan voeding: zachte hoge toon van inductor, vout = 12,60V, 5V voeding stabiel 5,4V
3) + batterij: zelfde als vorige, zachte hoge toon wordt nog zachter, bijna onhoorbaar
4) batterij dan voeding: vout zelfde spanning als batterij 11,4V, 
5) 5V via uart, dan batterij daarna voeding, daarna 5V via uart weg: stabiel 5V voeding, vout = 12,6V, vbat = 11,4V
6) vanuit vorige toestand voeding weg: vout = vbat = 11,4V, 5V stabiel
7) vanuit vorige toestand voeding aangesloten: vout = 12,6V, vbat = 11,4V 

na 5) reset via ISP header, dan gaat laden beginnen