# Опис бізнес-ідеї
### Сутність проєкту
Метою створення бізнесу із назвою “випічка та
література” є отримання прибутку від продажу різних видів випічки та
літератури. “випічка і книга” є торгівельною точкою, основною послугою якої є
приготування різного виду випічки та продаж її та літератури клієнтам з собою у
паперових обгортках.

Торговельна точка буде розташована на вулиці Степана
Бандери біля 5 навчального корпусу Національного університету “Львівська
політехніка”.

### Цілі проєкту
Метою створення бізнесу із назвою “випічка і книга”
є популяризація літератури та отримання прибутку від продажу різних видів
випічки та літератури, відповідно основна ціль - формування прибуткового
бізнесу із продажу випічки та літератури.
Завдання:
1. юридична реєстрація бізнесу;
2. вибір бізнес-моделі;
3. визначення оптимальної локації торгівельної точки, пошук та оренда
   приміщення;
4. підготовка торгівельної точки до діяльності;
5. запуск та супровід діяльності. Привабливість та основні переваги проєкту

Асортимент торгівельної точки досить різноманітний: круасани, булочки з
різними начинками(фруктові, карамель тощо), оригінальна випічка, здорова
випічка та вживані книги, газети та журнали. Перевагою точки буде те, що у
клієнта буде широкий вибір можливостей:
* прочитання літературних творів клієнтом, що придбали щось у закладі;
* придбання купону на “випадкову випічку”;
* придбання корисної випічки;
* отримання безкоштовного літературного твору, якщо клієнт купив випічку на
  певну суму;
* центр коворкінгу, як для самостійної роботи, так і команди.

Також вигідне розташування місця торгівельної точки, що залучить більше
клієнтів, зокрема студентів, для зручного відвідування. Основні етапи
реалізації проєкту:
1. Ініціювання бізнес-ідеї
2. Планування бізнес-ідеї
3. Реалізація бізнес-ідеї
4. Запуск проєкту бізнес-ідеї

### Соціальний, економічний та екологічний ефект проєкту
1. Створення нових робочих місць за рахунок кількості торгівельних точок.
2. Повторне використання вживаної літератури та ефективна утилізація неприданих до використання книг.
3. Проєкт приверне увагу до ефективного використання книг, яких вже не потребують відвідувачі(замість викидання чи знищення, можливість перепродажу непотрібних книг)
4. Привертання уваги до здорового харчування через створення корисної випічки.
5. Сплата податків.
