## [Surrealismus](https://cs.wikipedia.org/wiki/Surrealismus)

- umělecký směr
- usiluje o osvobození mysli
- zdůrazňuje lidské podvědomí
- ovlivněn dekadencí, částěčně i dadaismem
- nahodilé spojování slov


### [Sigmund Freud](https://cs.wikipedia.org/wiki/Sigmund_Freud)




### Andaluský pes

