## Osvícenství
- návaznost na renezanci (upřednostnění rozumu, člověka)
- důvěra v osvícený život
- spisovatelé vystudovaní lidé (vědci, historici apod.)


-----------------
--> [5. Preromantismus](/Literarni_smery/05_Preromantismus.md)