# Oprava didaktického testu

1\. ukázka - Mozart
- doba národního obrození
- F.L.Věk
- Alois Jirásek
- pětidílo? pětiromán?
- čeští vlastenci
- stavovské divadlo
- Mozart navštívil Prahu při prvním uvedení jeho opery
- "Mí pražané mi rozumějí"

----------------------

2\. ukázka
profesor Kampanus
- dílo *Mistr Kampanus*
- český historický román
- Antonín Winter

------------------

3\. ukázka
- Viktor Igo
	- romantismus
	- nejvýznamnější představitel francouzského romantismu
	- 

----------------

4\. ukázka
- Michelangelo
- historická próza / biografická próza

-------------------------

fantasy literatura - až od druhé poloviny 20.století

básnický přívlastek = epiteton (dalo to *krutou* práci)

Rembrandt
šerosvit
vystupuje obličej - ostatní je ve stínu

