

# Vladimír Páral
- erotika
- pornografie
- chemický inženýr
- zdrojem inspirace severní Čechy (Ústí)
- *Mladý muž a bílá velryba*
- *Válka s mnohozvířetem*
- romány s prvky **sci-fi**
- **typický Páral: upřesňující informace v závorkách**
- nespisovná hovorová čeština
- příznakovost, expresionismus


