# bij1-programma

## programma lezen

- **op github**: ga naar [`programma.md`](./programma.md)
- **website**: https://bij1.org/programma/

## ideeën

Heb je een idee maar weet je nog niet precies hoe het amendement eruit moet zien? Omschrijf dan wat er beter kan in een nieuwe [issue](issues/new/choose)!

## amendementen maken

- [Maak een account](https://github.com/join) en [log in](https://github.com/login)
- Duw rechtsboven op **Fork**

### amendementen maken via de browser

- Ga naar **✏️ [`programma.md` wijzigen](https://github.com/KiaraGrouwstra/bij1-programma/edit/main/programma.md)**
- Maak je gewenste amendementen
- Omschrijf je amendement onderaan de pagina en duw op **Propose Changes** (groene knop)
- Duw vervolgens tweemaal op **Create Pull Request** (groene knop)

Animatie die dit proces laat zien:

![demonstration of how to create an amendment](pr.gif)

### offline amendementen maken

Het is tevens mogelijk om offline aan amendementen te werken.
Dit kan ofwel via een grafische tool als [Github Desktop](https://desktop.github.com/), ofwel (gevorderden) via [Git](https://git-scm.com/).

## Kom je er niet uit?

Omschrijf je probleem in een nieuwe [issue](issues/new/choose) of stuur een [email](mailto:ict@bij1.org)!
