# Zobrazení odeslaných hodnot z formuláře

## Úvod

Přidáme si na stránku formulář a ukážeme si základní práci s jeho odeslanými daty.

## Úkol

1. Formulář už máme připravený a můžeme přistoupit k jeho zpracování.
2. Formulář má tlačítko "**Přidat**", a když ho návštěvník stránky stiskne, dojde k odeslání formuláře.
3. Naše webová stránka tedy dostane hodnoty, které návštěvník do formuláře vepsal a může je libovolně zpracovat.
4. Formulář má ve svém HTML elementu `<form>` vlastnost `method="get"`, což znamená, že když bude tlačítko stisknuto, dojde k odeslání metodou `GET`. Hned si řekneme, co to pro nás znamená.
- `GET` znamená, že hodnoty všech vstupních pole formuláře (název, obchod, cena atp.) budou z formuláře odeslány do naší webové stránky a my si je můžeme zpracovat.
- Můžeme tak od návštěvníka naší stránky vyžádat vyplnění libovolných údajů a nějak si je zobrazit, uložit či jakkoliv zpracovat. V tomto případě budeme chtít přidávat položky do nákupního seznamu.
- Všechna políčka formuláře budou při odeslání formuláře připojena do URL adresy, kde je můžeme vidět ve dvojicích "`klíč=hodnota`".
- Např. bychom v URL v adresním řádku webového prohlížeče mohli vidět něco jako "`?title=Kalhoty&store=marks%26spencer&quantity=1&price=1199&add=Přidat`".
- Vyzkoušej si, zda to tak je.
5. V PHP budou všechny hodnoty z `GET` k dispozici ve speciální proměnné s názvem `$_GET`.
- Proměnná `$_GET` je pole, které má jako klíče názvy políček ve formuláři a obsahuje odeslané hodnoty.
- Kdybychom se podívali na příklad výše, tak bude $_GET obsahovat tuto strukturu:
``
[
    "title" => "Kalhoty",
    "store" => "marks&spencer",
    "quantity" => "1",
    "price" => "1199"
]
``
- Můžeme tedy libovolnou hodnotu získat tak, že do pole přistoupíme přes daný klíč, např. `$_GET['price']` nám vrátí v tomto případě `'1199'`.
6. Tvým úkolem bude využit podmínek a `$_GET` pole, abys v případě, že je formulář odeslán, vypsala hodnoty, které byly ve formuláři zadány, na webovou stránku.
- Abys zjistila, zda byl formulář odeslán, bude se Ti hodit podmínka "`if`" a kontrola, zda `$_GET` obsahuje nějakou hodnotu pomocí "`empty()`". https://php.net/manual/en/function.empty.php
7. Pro výpis pole použijte metodu `var_dump()`
8. Tento výpis není pro návštěvníky zrovna moc hezký. "Vyhezkej" výpis pomocí nějakých HTML značek a vypiš hodnoty odeslaného formuláře jako pěkný text.
