\documentclass{article}
\usepackage[utf8]{inputenc}

\title{Sprawozdanie}
\author{Bartosz Jan Kwiatkowski}
\date{20 Styczeń 2021}

\usepackage{natbib}
\usepackage{graphicx}

\begin{document}

\maketitle

\section{Opis programu}
Celem programu są operacje matematyczne na zasadzie odwrotnej notacji polskiej z wykorzystaniem stosu.

\section{Dane wejściowe}
Liczby całkowitoliczbowe lub znaki operacji matematycznych.

\section{Dane wyjściowe}
Wykonane operacje, wyświetlenie zawartości stosu.

\section{Algorytm}

\subsection{RPN}
Odwrócona notacja polska przyjmuje dwie liczby całkowitoliczbowe oraz znak i na podstawie tego ściągając ze stosu najwyżej położone elementy wykonuje operacje matematyczne.

\subsection{Stos}
Na podstawie podstawowej struktury stosu z operacjami push, pop, display wykonują się operacje matematyczne.

\section{Kompilacja i testy}

\subsection{Kompilacja:}
    Kompilacja została wykonana za pośrednictwem CMake według wzoru podanego przez prowadzącego.

\subsection{Testy}
    Testy zostały wykonane na podstawowych komendach i operacjach.
    
\begin{figure}[h!]
\centering
\includegraphics[scale=0.45]{img/screen1}
\includegraphics[scale=0.45]{img/screen2}
\includegraphics[scale=0.45]{img/screen3}
\includegraphics[scale=0.45]{img/screen4}
\includegraphics[scale=0.45]{img/screen5}
\includegraphics[scale=0.45]{img/screen6}

\end{figure}

\end{document}

