\documentclass{article}
\usepackage[utf8]{inputenc}

\title{Sprawozdanie}
\author{Bartosz Jan Kwiatkowski}
\date{5 Grudzień 2020}

\usepackage{natbib}
\usepackage{graphicx}

\begin{document}

\maketitle

\section{Opis}
Kilka skryptów umożliwiający automatyzacje niektórych zagadnień związanych z użytkowaniem systemu linux.

\section{Skrypt 1.}
Tworzymy alias, który wyświetla nam listę podkatalogów posortowaną od wielkości w bajtach.
\begin{figure}[h!]
\centering
\includegraphics[scale=0.45]{img/screen1}
\end{figure}

\section{Skrypt 2.}
Usuwanie pliku.
\begin{figure}[h!]
\centering
\includegraphics[scale=0.45]{img/screen2}
\end{figure}
\clearpage

\section{Skrypt 3.}
Wyszukiwanie w tekście.
\begin{figure}[h!]
\centering
\includegraphics[scale=0.45]{img/screen3}
\end{figure}

\section{Skrypt 4.}
Modyfikacja nazwy plików JPEG i PNG.
\begin{figure}[h!]
\centering
\includegraphics[scale=0.45]{img/screen4}
\end{figure}
\clearpage

\section{Skrypt 5.}
Tworzenie archiwum i zamiana nazwy plików.
\begin{figure}[h!]
\centering
\includegraphics[scale=0.45]{img/screen5}
\end{figure}

\section{Skrypt 6.}
Wysyłanie maila za pomocą terminala z pliku mail.txt
\begin{figure}[h!]
\centering
\includegraphics[scale=0.45]{img/screen6}
\end{figure}


\end{document}

