Я хочу, щоби ви подумали над моєю історією…

Я йду лісом. Ліс дикий, привабливий, але кожен мій крок важкий. Мені доведеться пройти ще багато. Кришталеве повітря наповнює мої легені й серце. Але на мене чатують страшні звірі: мої сумніви.

Можливо, мої кроки приємні. Можливо, болісні.

Можливо, вони значущі, а може безглузді.

Здорове чи отруйне це повітря? Красивий цей ліс чи потворний? Добро це чи зло?

Ще багато кроків треба мені пройти. Й ви розумієте, як довго вам ще доведеться слухати мою історію.

Я знаю багато стежок в цьому лісі. Вони всі прямі… а, можливо, насправді вони дуже заплутані. Я не знаю, який шлях обрати й на мене тисне моє майбутнє, в яке постійно намагаюся зазирнути.

Цілком, можливо, що мені слід повернутися назад.

І раптом до мене приходить дивне розуміння: до пункту призначення можна було дістатися іншим шляхом, не через ліс! Але я вже заблукав.

Повз мене проходить чоловік. Я намагаюся йому пояснити, що тут небезпечно. Що в цьому лісі живуть страшні звірі. Але він нічого не бачить. Для нього це ліс порожнечі. Чоловік іде собі далі, а я лишаюся.

Я заблукав. Все ж таки я не вважаю, що моя історія варта уваги.