Африканський хлопчик сказав нам: просто проведіть мене до кордону з Анголою. Його голова видавалася непропрорційно великою, порівняно із худорлявим тулубом. Утім, як і у більшості дітей цієї країн - давався взнаки брак їжі й води.

Коли ми дійшли до місця призначення, він став навпроти нас, й почав витанцьовувати із грацією, властивою лише представникам його раси. Тоді він почав піднімати рудий пісок, що був рясно пересипаний прозорими скельцями.

\- Це все алмази, - Сказав він. - Тепер я пошив вас у дурні й став казково багатий.

Але ми були незворушні.

\- Коли їх так багато, то не дуже вони нам і потрбні. Цінність алмазу в тому, що їх мало і за них треба змагатися.

\- Цінність алмазу в тому, що умілець перетворює його на діамант, демонструючи усю глибину своєї майстерності. - Додав один із нас.