Прохолодний ранок пізньої осені. Я задоволений забігаю в маршрутку, оплачую проїзд, плюхаюсь на сидіннячко. Навколо мене якісь дівчата жваво обговорюють свої події.

Я дивлюсь у вікно. Обожнюю дивитись у вікно, коли їду в транспорті.

Але воно запотіло й нічого не видно. Просто протерти вікно не цікаво: я беру вказівний і середній палець і проводжу дві паралельні прямі. А потім малюю знизу дужечку. Виходить смайлик. Приблизно такий =), але повернутий на 90 градусів. Тепер мені видно краєвиди у вікні, а дівчатка поруч та водії, що проїжджатимуть повз тішитимуться моїм хорошим настроєм.

Хто знає закони фізики, може легко пояснити, чому так стається. Через певний час внизу очок смайлика збираються блискучі крапельки. Ще через певний час с одного з очок вже стікає струмок води. Ще трохи, і я вже ділюсь з водіями, що проїжджають повз, смайликом, який плаче, але продовжує посміхатися.

Напевне, ніхто не може бути вічно щасливим. І той хто постійно посміхається, не завжди щасливий.
