В разі, якщо ви жодного разу не бачили кліп на пісню Carnival Of Rust або й взагалі не знаєте, хто такі Poets Of The Fall, - відкладіть цю історію. Навряд чи ви зрозумієте, про що вона.

Одного разу мені довелося разом зі співробітником із сусіднього відділу їхати на конференцію до Москви, штовхати черговий унікальний незамінний товар, який врятує вас від безсоння, докорів сумління і маленьких грудей. Контора наша ніколи не вважала своїм основним принципом турботу про підлеглих. Тому й довелося нам трястися в поїзді.

Співробітник цей, з сусіднього відділу, виявився молодим, красивим юнаком, жартівником, душею компанії. А найголовніше - в нього була гітара. Всю дорогу він співав різні пісеньки веселі, грав інструменталочки. Але найкраще в нього виходила Carnival Of Rust. Я трохи знаюся на музиці й помітив, що він постійно пропускав одну й ту саму ноту. Можливо, тому що вона перетворювала акорд, який він грав на мінорний і він цього уникав, або, можливо, бо це вимагало від нього зробити хамер, а він, як і більшість самоучок вирішив спростити собі задачу. Все одно ніхто з дівчат-слухачок не звернув би уваги на таку маленьку хитрість. Але тим не менш, виходило дійсно красиво. Здавалося, співав він з особливим почуттям.

Як я вже розказував, фірма наша особливо не турбувалася про підлеглих. Нам був заброньований двомісний номер, замість двох окремих. Здавалося, нічого страшного у цьому нема. Але наступні два тижні, які нам довелося провести в цьому номері, виявився для мене справжнісіньким пеклом.

Я розумію, що юнак молодий, цікавий і тому користується попитом у представниць протилежної статі. Спершу, коли він попросив мене заночувати на дивані, оскільки йому треба було запросити "одну подругу", я пішов йому назустріч. Але коли ваш співкамерник щоночі приводить нову дівулю й усю ніч жарить її, а ви не можете заснути через постійні стогони, то це дійсно страшно. За півтора тижні у його ліжку побували блондинки, брюнетки, руденькі, дівчина з кислотно-зеленим волоссям, руденька і брюнетка одночасно. Одним словом, ціла галерея особин жіночої статі.

Я стояв перед дзеркалом, розглядав своє обличчя, яке прикрашали здоровенні мішки під очима й намагався голитися рукою, котра трохи дрижала від безсоння. Він також зайшов у ванну, подивився на мене, привітався.

\- Слухай. Це нестерпно. Я розумію, що ти молодий, у тебе все кипить. Але... Ти не пробував брати від дівчат іще щось окрім сексу?

\- Знаєш. Немає хлопців, яким від дівчат треба лише секс. Є дівчата, котрі не можуть запропонувати нічого іншого.

\- Немає? Але ти їх трахаєш просто. В тебе нема навіть часу познайомитися з ними ближче.

\- Розумієш. Це все не ті, кого я хотів би кохати.

\- Кохати? Та ти не знаєш, що це таке! Ти ж навіть не пробував ніколи.

\- Не пробував? - на мить він опустив додолу очі й трохи стис губи. - Хай буде по-твоєму. Тобі видніше.

Того дня ми більше не спілкувалися. Спакували речі й поїхали на вокзал. А в поїзді він витяг гітару й заграв Carnival Of Rust. І цей раз вийшов настільки чуттєвим, що в мене ледве не потекли сльози. А на програші "Don't walk away, when the world is burning..." мені здалось, ніби серце його справді втомилося просити ласки від ліричної героїні й світ його дісно зараз згорить. "...when the heart is yearning". Він зіграв останній акорд, застигнувши десь на передостанній ноті, й безсило обім’як. Ніби той клоун з кліпа, котрого кохана обміняла на ляльку, й тепер вони навіки лишаться самотніми й у нього нема більше сенсу жити.