Вона вийшла зі спальні й спитала у чоловіка:

\- Як я тобі?

Він саме зав'язував краватку. Подивився на неї прискіпливо, погавався трохи.

\- Ні, не годиться. У цій сукні все видно. Не забувай, *куди* ми йдемо.

\- Гаразд. - Жінка знову зникла у спальні. Через 15 хвилин вона повернулася. - А тепер?

\- Тепер краще. Єдине що... лишився, ще один штрих.

Він дістав намисто з перлами із шухляди, підійшов до дружини ззаду і застібнув його у жінки на шиї.

\- Це його ти мені подарував, коли ми ще не були одружені. - Вона посміхнулася.

\- Я тоді був молодий, іще не уявляв, що найдорожче у ньому не самі перли, а срібна нитка.

\- Мені ніхто не робив таких подарунків до тебе.

\- Дрібниці.

\- То як поїдемо? На трамваї чи на маршрутці? Чи що перше приїде?

\- Яка маршрутка? Алло!

\- Вибач, я подумала, що тепер як раніше.

\- Вже ніколи не буде як раніше.

\- Ти думаєш, дійсно *ніколи*?

\- Не знаю. Я не думаю про це. Все і так схоже на якийсь божевільний фільм. Я вже втомився про це думати.

Чоловік трохи замислився, а тоді запропонував:

\- Давай візьмемо Uber black сьогодні. Все ж така подія.

\- Буде класно. - Посміхнулася вона.

У машині обоє мовчали.

\- Все, приїхали. - Обірвав тишу таксист.

\- Дякую, вдалого дня.

Подружжя висадилося прямо під вивіскою "Tata pizza".

\- Я хвилююся. - Сказала дружина.

Чоловік поглянув на неї, взяв її руку, якусь мить вони так постояли, а потім разом увійшли в приміщення.

На вході їх зустріла дівчина-підліток, років 15-и.

\- Ласкаво просимо! Обирайте вільний столик.

Пара поспішила сісти й узятися за вивчення меню.

\- Ви готові зробити замовлення?

\- Так. Будь ласка. Ми будемо середню пепероні, салат з тофу і пляшку "Совіньйону".

\- Вибачте, салату з тофу нема в наявності. Можу запропонувати гарячий салат з яловичиною.

\- Деякі речі так і не змінилися. - Посміхнувся чоловік до своєї супутниці.

\- Тоді не треба салату, дякую. - Відповіла жінка.

Офіціантка-підліток зникла десь на кухні.

\- До пандемії я й уявити не могла, що простий похід у ресторанчик неподалік стане чимось настільки важливим для нас!

\- Ми рідко звертаємо цінуємо те, що маємо, допоки одного дня не втратимо це.