Instalacja:

    katalog backend:
        composer install
        php artisan serve
    katalog frontend
        npm install
        npm run dev

Backend - baza sqlite umieszczona w projekcie, nie wymaga konfiguracji

Fronend - jeśli api nie pracuje na domyślnym localhost:8000 konieczna zmiana w main.js