# Results for '25382e7277fdf312b9e66d656bdc0ed8cd559968'

| Title | Document count | Text length | True annotations | Reported annotations | **conrec Charwise Jaccard** | **conrec Overall Jaccard** |
|-|-|-|-|-|-|-|
| [25382e7277fdf312b9e66d656bdc0ed8cd559968](README.md) | 1 | 6392 | 24 | 33 | 153/531 = **29%** | 6/20 = **30%** |

## Source text

Studie- och yrkesvägledare till Malmö latinskola Ref: 20222329   Arbetsuppgifter Nu söker vi på Malmö latinskola en studie- och yrkesvägledare, vill du vägleda och informerar besökare, elever och blivande elever vad gäller studier och yrken? Då kan det vara dig vi söker! Tjänsten är en tillsvidareanställning med start 2022-10-01.  Som SYV ingår du i Elevhälsoteamet på skolan och bidrar där med din kompetens för att driva arbetet med elever framåt i deras utveckling. Du arbetar med både generell och individuell studie-och yrkesväledning. Generell vägledning är all den verksamhet inom skolan som bidrar till att ge elever kunskaper och färdigheter som underlag i beslutsprocessen om framtida studie- och yrkesval. Individuell studie- och yrkesvägledning är den personliga vägledning som studie- och yrkesvägledaren ger i form av vägledningssamtal, individuellt och i grupp. Här ges den enskilde eleven möjlighet att reflektera över sig själv i relation till olika framtidsvägar. De huvudsakliga arbetsuppgifterna som kan ingå:   • dokumentera i dokumentations- och diarieföringssystem enligt gällande rutiner • upprätta och/eller justera underlag till studieplaner • upprätta handlingsplaner (KAA) • stödja elev vid gymnasieval, skolbyte, omval och fortsatta studier eller annan sysselsättning • skapa underlag till antagningsprocesser (Språkintroduktion) • vägleda enskild elev • hålla motiverande samtal, kartläggningssamtal (KAA) och genomföra nivåbedömning (KAA) med enskild elev • informera elever och föräldrar individuellt och i grupp • medverka i introduktion av nya elever • delta i nätverksträffar för studie- och yrkesvägledare • genomföra uppsökande arbete (KAA) • samverka med elevens vårdnadshavare, skolans personal, interna och externa myndigheter/skolor • delta på studie- och elevkonferenser • delta i verksamhetens marknadsföring till exempel genom öppet hus och gymnasiemässa • ordna praktik i samband med studieavbrott genom Praktik Malmö placering samt uppföljning av praktik Ung i sommar  Kvalifikationer Vi söker dig med studie- och yrkesvägledarexamen motsvarande 180 hp samt tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdomar. Du har goda kunskaper om gymnasieskolans styrdokument. Det är meriterande om du tidigare arbetat som SYV, gärna inom gymnasieskola. Likaså är det meriterande om du har en annan typ av arbetslivserfarenhet från gymnasieskola eller klasser på högstadiet. Vi ser gärna att du har en god vana av att samarbeta med andra myndigheter och ingå i olika nätverk.   Som person är du flexibel och lösningsorienterad. Du har en god förmåga att skapa nya idéer, infallsvinklar, insikter och ett brett spann av lösningar på problem, samt visar förståelse för hur en fråga kan vara en del av ett större sammanhang. För att lyckas i denna roll behöver du ha en god samarbetsförmåga och ett relationellt förhållningsätt som kännetecknas av gott bemötande mot såväl elever som kollegor. Du är strukturerad och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.  God svenska i tal och skrift är en förutsättning för tjänsten.   Om arbetsplatsen "Det är våra ungdomar som ska ta över världen och vi får bidra till deras utveckling"     Malmö latinskola kännetecknas av nyfikenhet, respekt, lust att lära och lust att utmanas. Vi är en skola med ca. 1100 elever som rustar varje elev mer än för stunden och där eleven får verktyg för att söka sig vidare i ett komplext kunskapssamhälle. Vi tycker därför att det är viktigt med djupa ämneskunskaper för att ha en stabil grund att stå på. Malmö latinskola är en skola där man vågar prestera, vågar misslyckas och vill försöka igen. Fantasi och kreativitet ges ett stort och självklart utrymme. På Malmö latinskola är ny teknik naturligt integrerat i verksamheten. Examensmålen ska styra skolan i hög utsträckning och påverka undervisningen inom ämnena och kurserna. Programarbetslagen blir grunden för samarbete över ämnesgränserna och ett viktigt inslag för att man som elev på Latinskolan skall känna en hög grad av identifikation med det program man går på.     Malmö latinskola har också varit modellskola för lärande för hållbar utveckling tillsammans med Naturskyddsföreningen och Malmö högskola. Det arbetet fortsätter vi nu på egen hand.      Utbildningarna som vi erbjuder vid skolan är:      - Estetiskt program (fem inriktningar)      - Humanistiskt program (en inriktning)      - Naturvetenskapligt program     - Naturvetenskap och musik, särskild variant     - Samhällsvetenskapligt program (tre inriktningar)     - Estetik och media - förstärkt program   Vi erbjuder även spetsutbildningar inom musik och teater.       Vill du veta mer om oss? Besök vår hemsida malmo.se/latin     Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.  Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.    Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb   Information om tjänsten Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Antal tjänster: 1 Tillträde: 2022-10-01  Övrigt Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/     Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.   Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

## Concept recognition

### Character-wise comparison

| Interval # | Text | Truth | Predicted | Overlap | Width | Class |
|-|-|-|-|-|-|-|
| 1 | **Studie- och **yrkesvägledare till Malmö lati... | x |  |  | 12 | [Studie- och yrkesvägledare, **occupation-name**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/KYPa_Jv8_ZbU) |
| 2 | **Studie- och yrk**esvägledare till Malmö latinsk... |  | x |  | 15 | [Studie- och yrkesvägledare, **ssyk-level-4**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/jJF3_qaQ_Zsh) |
| 3 | Studie- och **yrkesvägledare** till Malmö latinskola Ref: 20... | x | x | 14 | 14 | [Studie- och yrkesvägledare, **occupation-name**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/KYPa_Jv8_ZbU) |
| 4 | ...udie- och yrkesvägledare till **Malmö** latinskola Ref: 20222329   Ar... | x | x | 5 | 5 | [Malmö, **municipality**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/oYPt_yRA_Smm) |
| 5 | ...rbetsuppgifter Nu söker vi på **Malmö** latinskola en studie- och yrk... | x | x | 5 | 5 | [Malmö, **municipality**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/oYPt_yRA_Smm) |
| 6 | ...ker vi på Malmö latinskola en **studie- och **yrkesvägledare, vill du vägled... | x |  |  | 12 | [Studie- och yrkesvägledare, **occupation-name**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/KYPa_Jv8_ZbU) |
| 7 | ...ker vi på Malmö latinskola en **studie- och yrk**esvägledare, vill du vägleda o... |  | x |  | 15 | [Studie- och yrkesvägledare, **ssyk-level-4**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/jJF3_qaQ_Zsh) |
| 8 | ...lmö latinskola en studie- och **yrkesvägledare**, vill du vägleda och informer... | x | x | 14 | 14 | [Studie- och yrkesvägledare, **occupation-name**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/KYPa_Jv8_ZbU) |
| 9 | ... dig vi söker! Tjänsten är en **tillsvidareanställning** med start 2022-10-01.  Som SY... | x |  |  | 22 | [Tillsvidareanställning (inkl. eventuell provanställning), **employment-type**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/kpPX_CNN_gDU) |
| 10 | ...ng med start 2022-10-01.  Som **SYV** ingår du i Elevhälsoteamet på... |  | x |  | 3 | [Studie- och yrkesvägledare, **occupation-name**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/KYPa_Jv8_ZbU) |
| 11 | ...ie- och yrkesval. Individuell **studie- och yrkesvägledning** är den personliga vägledning ... | x | x | 27 | 27 | [Studie- och yrkesvägledning, **skill**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/SVxK_Ror_3kz) |
| 12 | ...den personliga vägledning som **studie- och **yrkesvägledaren ger i form av ... | x |  |  | 12 | [Studie- och yrkesvägledare, **occupation-name**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/KYPa_Jv8_ZbU) |
| 13 | ...ga vägledning som studie- och **yrkesvägledaren** ger i form av vägledningssamt... | x | x | 15 | 15 | [Studie- och yrkesvägledare, **occupation-name**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/KYPa_Jv8_ZbU) |
| 14 | ...uppgifterna som kan ingå:   • **dokumentera** i dokumentations- och diarief... | x |  |  | 11 | [tillhandahålla dokumentation, **esco-skill**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/5uMi_uQS_9Sd) |
| 15 | ...h/eller justera underlag till **studieplaner** • upprätta handlingsplaner (K... |  | x |  | 12 | [utforma individuella studieplaner, **esco-skill**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/NdSS_RyK_8ZE) |
| 16 | ... vägleda enskild elev • hålla **motiverande samtal**, kartläggningssamtal (KAA) oc... | x | x | 18 | 18 | [Motiverande samtal, **skill**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/E7QH_Hnd_BAC) |
| 17 | ...ngssamtal (KAA) och genomföra **nivåbedömning** (KAA) med enskild elev • info... | x |  |  | 13 | [bedöma elever, **esco-skill**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/skHN_vNJ_aUE) |
| 18 | ...• delta i nätverksträffar för **studie- och **yrkesvägledare • genomföra upp... | x |  |  | 12 | [Studie- och yrkesvägledare, **occupation-name**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/KYPa_Jv8_ZbU) |
| 19 | ...• delta i nätverksträffar för **studie- och yrk**esvägledare • genomföra uppsök... |  | x |  | 15 | [Studie- och yrkesvägledare, **ssyk-level-4**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/jJF3_qaQ_Zsh) |
| 20 | ...tverksträffar för studie- och **yrkesvägledare** • genomföra uppsökande arbete... | x | x | 14 | 14 | [Studie- och yrkesvägledare, **occupation-name**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/KYPa_Jv8_ZbU) |
| 21 | ...evens vårdnadshavare, skolans **personal**, interna och externa myndighe... | x |  |  | 8 | [Personal, **keyword**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/HVxM_6MS_y1c) |
| 22 | ...d studieavbrott genom Praktik **Malmö** placering samt uppföljning av... |  | x |  | 5 | [Malmö, **municipality**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/oYPt_yRA_Smm) |
| 23 | ...lifikationer Vi söker dig med **studie- och yrkesvägledarexamen** motsvarande 180 hp samt tidig... | x | x | 31 | 31 | [Studie- och yrkesvägledarexamen, **skill**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/kZ6H_zk9_78y) |
| 24 | ...gare erfarenhet av arbete med **barn och ungdomar**. Du har goda kunskaper om gym... | x |  |  | 17 | [Barn och ungdom, **skill**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/qkyH_MC1_YKU) |
| 25 | ...de om du tidigare arbetat som **SYV**, gärna inom gymnasieskola. Li... | x | x | 3 | 3 | [Studie- och yrkesvägledare, **occupation-name**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/KYPa_Jv8_ZbU) |
| 26 | ...att du har en god vana av att **samarbeta med andra myndigheter** och ingå i olika nätverk.   S... | x |  |  | 31 | [samarbeta med lokala myndigheter, **esco-skill**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/cnq1_8A4_DG8) |
| 27 | ...Som person är du flexibel och **lösningsorienterad**. Du har en god förmåga att sk... | x |  |  | 18 | [hitta lösningar på problem, **esco-skill**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/WFSY_Bwt_QWE) |
| 28 | ...sikter och ett brett spann av **lösningar på problem**, samt visar förståelse för hu... | x |  |  | 20 | [hitta lösningar på problem, **esco-skill**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/WFSY_Bwt_QWE) |
| 29 | ...i denna roll behöver du ha en **god samarbetsförmåga** och ett relationellt förhålln... | x |  |  | 20 | [samarbeta med kolleger, **esco-skill**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/X15R_797_q62) |
| 30 | ...e på ett effektivt sätt.  God **svenska** i tal och skrift är en föruts... | x | x | 7 | 7 | [Svenska, **language**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/zSLA_vw2_FXN) |
| 31 | ...ra till deras utveckling"     **Malmö** latinskola kännetecknas av ny... |  | x |  | 5 | [Malmö, **municipality**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/oYPt_yRA_Smm) |
| 32 | ...a en stabil grund att stå på. **Malmö** latinskola är en skola där ma... |  | x |  | 5 | [Malmö, **municipality**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/oYPt_yRA_Smm) |
| 33 | ...rt och självklart utrymme. På **Malmö** latinskola är ny teknik natur... |  | x |  | 5 | [Malmö, **municipality**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/oYPt_yRA_Smm) |
| 34 | ...d det program man går på.     **Malmö** latinskola har också varit mo... |  | x |  | 5 | [Malmö, **municipality**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/oYPt_yRA_Smm) |
| 35 | ...urvetenskapligt program     - **Naturvetenskap** och musik, särskild variant  ... |  | x |  | 14 | [Naturvetenskap, **occupation-field**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/kJeN_wmw_9wX) |
| 36 | ...gram (tre inriktningar)     - **Estetik** och media - förstärkt program... |  | x |  | 7 | [Hudterapeut, **occupation-name**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/zqBJ_sRm_m5Z) |
| 37 | ...tsutbildningar inom musik och **teater**.       Vill du veta mer om os... |  | x |  | 6 | [Teater, **keyword**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/u7zK_VKN_8Ht) |
| 38 | ...en av tre skolförvaltningar i **Malmö** stad. Vi ansvarar för utveckl... |  | x |  | 5 | [Malmö, **municipality**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/oYPt_yRA_Smm) |
| 39 | ...darbetare och vi finns i hela **Malmö**. Vi arbetar för att ungdomar ... |  | x |  | 5 | [Malmö, **municipality**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/oYPt_yRA_Smm) |
| 40 | ...äxa genom livslångt lärande.  **Malmö** stads verksamheter är organis... |  | x |  | 5 | [Malmö, **municipality**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/oYPt_yRA_Smm) |
| 41 | ...lsutveckling. Tillsammans med **Malmö**borna utvecklar vi en ännu bät... |  | x |  | 5 | [Malmö, **municipality**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/oYPt_yRA_Smm) |
| 42 | ... kunskap finns här.    Läs om **Malmö** stad som arbetsgivare här mal... |  | x |  | 5 | [Malmö, **municipality**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/oYPt_yRA_Smm) |
| 43 | ...om tjänsten Anställningsform: **Tillsvidareanställning** Omfattning: Heltid Antal tjän... | x |  |  | 22 | [Tillsvidareanställning (inkl. eventuell provanställning), **employment-type**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/kpPX_CNN_gDU) |
| 44 | ...vidareanställning Omfattning: **Heltid** Antal tjänster: 1 Tillträde: ... | x |  |  | 6 | [Heltid, **worktime-extent**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/6YE1_gAC_R2G) |
| 45 | ...ret/skola-eller-forskola/     **Malmö** stad strävar efter att medarb... |  | x |  | 5 | [Malmö, **municipality**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/oYPt_yRA_Smm) |
| | **Overall** | | | **153** | **531** | 153/531 = **29%** |

### Class-wise comparison

| Truth | Predicted | Overlap | Class |
|-|-|-|-|
| x |  |  | [tillhandahålla dokumentation, **esco-skill**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/5uMi_uQS_9Sd) |
| x |  |  | [Heltid, **worktime-extent**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/6YE1_gAC_R2G) |
| x | x | x | [Motiverande samtal, **skill**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/E7QH_Hnd_BAC) |
| x |  |  | [Personal, **keyword**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/HVxM_6MS_y1c) |
| x | x | x | [Studie- och yrkesvägledare, **occupation-name**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/KYPa_Jv8_ZbU) |
|  | x |  | [utforma individuella studieplaner, **esco-skill**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/NdSS_RyK_8ZE) |
| x | x | x | [Studie- och yrkesvägledning, **skill**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/SVxK_Ror_3kz) |
| x |  |  | [hitta lösningar på problem, **esco-skill**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/WFSY_Bwt_QWE) |
| x |  |  | [samarbeta med kolleger, **esco-skill**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/X15R_797_q62) |
| x |  |  | [samarbeta med lokala myndigheter, **esco-skill**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/cnq1_8A4_DG8) |
|  | x |  | [Studie- och yrkesvägledare, **ssyk-level-4**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/jJF3_qaQ_Zsh) |
|  | x |  | [Naturvetenskap, **occupation-field**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/kJeN_wmw_9wX) |
| x | x | x | [Studie- och yrkesvägledarexamen, **skill**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/kZ6H_zk9_78y) |
| x |  |  | [Tillsvidareanställning (inkl. eventuell provanställning), **employment-type**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/kpPX_CNN_gDU) |
| x | x | x | [Malmö, **municipality**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/oYPt_yRA_Smm) |
| x |  |  | [Barn och ungdom, **skill**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/qkyH_MC1_YKU) |
| x |  |  | [bedöma elever, **esco-skill**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/skHN_vNJ_aUE) |
|  | x |  | [Teater, **keyword**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/u7zK_VKN_8Ht) |
| x | x | x | [Svenska, **language**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/zSLA_vw2_FXN) |
|  | x |  | [Hudterapeut, **occupation-name**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/zqBJ_sRm_m5Z) |
| | | **6** | 6/20 = **30%** |