# Results for '1495abc00665e785166ce5fa7ea8654a77a0da14'

| Title | Document count | Text length | True annotations | Reported annotations | **conrec Charwise Jaccard** | **conrec Overall Jaccard** |
|-|-|-|-|-|-|-|
| [1495abc00665e785166ce5fa7ea8654a77a0da14](README.md) | 1 | 5537 | 20 | 23 | 179/369 = **49%** | 6/15 = **40%** |

## Source text

Senior projektledare, Kommunstyrelseförvaltningen Vill du arbeta som senior projektledare i Sveriges sjätte största kommun?   Vi behöver fler seniora projektledare som kan driva stora och komplexa projekt inom Örebro kommun! Som senior projektledare hos oss kommer du att arbeta med projekt som är kommunövergripande eller av mer komplex karaktär inom någon av de utvecklingsportföljer vi driver. Projekten kan handla om alltifrån digitalisering och upphandling till stadsdelsutveckling och sociala insatser. Hos oss får du ett stimulerande, utmanande och utvecklande jobb.  Vi söker dig som har bred erfarenhet av projektledning av större dignitet och komplexitet.  Välkommen med din ansökan!  Om tjänsten Som senior projektledare behöver du självständigt kunna leda och driva stora projekt, från förstudie till implementering. Du arbetar utifrån ett helhetsperspektiv och ansvarar för att driva projekten framåt genom ett engagerat ledarskap i nära samarbete med projektgrupp, styrgrupp och övriga intressenter. Du driver projekten inom givna tids- och budgetramar och har en förmåga att motivera och inspirera projektdeltagare för att tillsammans uppnå lyckade projektleveranser.  Det första projektet du kommer få ta dig an är införandet av verksamhetssystem inom social välfärd. Som senior projektledare kommer du leda flera delprojektledare i implementering av nya systemstöd som berör cirka 8000 användare. Systemstöden ska stödja styr- och stödprocesser inom sex områden: vård och omsorg, funktionsstöd, socialnämndens verksamheter, myndighetsverksamheten för omsorg och stöd, försörjningsstöd och arbetsmarknad. Nya systemstöd ska vara på plats under 2023 och för närvarande pågår arbete med kravställande och upphandling.  Som senior projektledare bidrar du även till att vidareutveckla och stärka organisationens projektmognad, exempelvis genom att coacha andra interna projektledare eller bidra till utbildning av styrgrupper.  Huvudsakliga arbetsuppgifter  • planera, leda och styra projekt utifrån satta mål, budget och tidsplan i enlighet med kommunens projektstyrningsmodell • löpande kommunicera med och aktivt involvera projektägare och styrgrupp • ansvara för projektbudget och löpande arbeta med dess utfall och prognos • ansvara för att äska de resurser som behövs och organisera arbetet så att resurserna används optimalt för att uppnå planerat resultat • skapa ett kreativt och motiverande arbetsklimat bland deltagarna i projektet och stimulera till nytänkande • samordna och prioritera projektets olika arbetsuppgifter och leveranser • känna till och följa gällande lagar, policys och rutiner som är aktuella för de respektive projekten • dokumentera i och aktivt arbeta med kommunens systemstöd för projekt  Kompetenskrav   • akademisk examen med för tjänsten relevant inriktning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt • dokumenterad projektledarutbildning • flerårig dokumenterad erfarenhet av arbete som projektledare där du också drivit större och mer komplexa projekt • erfarenhet av att leda förändringsarbete i större komplexa organisationer • vana att agera på strategisk nivå och gentemot högre ledningsgrupper  För att lyckas i rollen krävs att du är tydlig, mål- och resultatorienterad samt har en god samarbetsförmåga där du skapar och bevarar goda relationer. Du är trygg i dig själv och har förmåga att fatta beslut och agera utifrån dessa. Du är flexibel och hanterar och agerar på förändrade förutsättningar i uppdrag. Genom din erfarenhet har du förvärvat ett strategiskt förhållningssätt och en förmåga att se till helheten. Vi söker dig som genom din förmåga att kommunicera och informera på ett målgruppsanpassat sätt kan leda och engagera en projektorganisation. Du har en god svenska i tal och skrift.  Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  Övrigt meriterande  • certifiering inom projektledning • erfarenhet av komplexa upphandlingsprocesser och arbete med kravspecifikation • kännedom om lagstiftningen inom social välfärdsområdet (SoL, HSL, LSS) • erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation • erfarenhet av portföljstyrning  Omfattning och tillträde Anställningsform: tillsvidareanställning  Sysselsättningsgrad: 100%  Tillträde: enligt överenskommelse  Antal tjänster: 1  Om arbetsplatsen Som senior projektledare utgör du en del av Projektkontoret, vars uppdrag är att stödja kommunledningen med strategisk och operativ styrning av kommunens projektverksamhet, bland annat genom en sammanhållen projekt- och portföljstyrning. Inom Projektkontorets uppdrag ingår att ta fram beslutsunderlag till kommundirektören och pågående utvecklingsportföljer, i syfte att säkerställa möjlighet till prioritering baserad på bland annat förväntade effekter.  Utvecklings- och hållbarhetsavdelningen, som är en del av Kommunstyrelseförvaltningen, ska svara för samhällsanalyser och omvärldsbevakning till Kommunstyrelsen och kommunledningen, samt bistå kommunalråd och Kommunstyrelsen med sakkunskap inom olika områden. Kommunstyrelseförvaltningen består av cirka 700 medarbetare som arbetar i gränsöverskridande processer och har ett nära samarbete med engagerade kollegor inom andra kompetensområden - tillsammans arbetar man för bästa samleverans genom att leverera relevanta, effektiva, kvalitativa och proaktiva tjänster.  Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.  Ansökan Sista ansökningsdag är 22 augusti. Välkommen med din ansökan!    Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

## Concept recognition

### Character-wise comparison

| Interval # | Text | Truth | Predicted | Overlap | Width | Class |
|-|-|-|-|-|-|-|
| 1 | Senior **projektledare**, Kommunstyrelseförvaltningen ... | x | x | 13 | 13 | [projektledare, **esco-occupation**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/nzMp_xN5_r6G) |
| 2 | ...gen Vill du arbeta som senior **projektledare** i Sveriges sjätte största kom... | x | x | 13 | 13 | [projektledare, **esco-occupation**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/nzMp_xN5_r6G) |
| 3 | ...un?   Vi behöver fler seniora **projektledare** som kan driva stora och kompl... | x | x | 13 | 13 | [projektledare, **esco-occupation**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/nzMp_xN5_r6G) |
| 4 | ...ora och komplexa projekt inom **Örebro** kommun! Som senior projektled... | x | x | 6 | 6 | [Örebro, **municipality**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/kuMn_feU_hXx) |
| 5 | ...h komplexa projekt inom Örebro** kommun**! Som senior projektledare hos... | x |  |  | 7 | [Örebro, **municipality**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/kuMn_feU_hXx) |
| 6 | ...nom Örebro kommun! Som senior **projektledare** hos oss kommer du att arbeta ... | x | x | 13 | 13 | [projektledare, **esco-occupation**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/nzMp_xN5_r6G) |
| 7 | ... alltifrån digitalisering och **upphandling** till stadsdelsutveckling och ... | x |  |  | 11 | [Upphandling, **keyword**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/zPkP_5oY_WvW) |
| 8 | ...ig som har bred erfarenhet av **projektledning** av större dignitet och komple... | x | x | 14 | 14 | [projektledning, **esco-skill**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/PPNS_ZLX_YsQ) |
| 9 | ...ökan!  Om tjänsten Som senior **projektledare** behöver du självständigt kunn... | x | x | 13 | 13 | [projektledare, **esco-occupation**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/nzMp_xN5_r6G) |
| 10 | ...om social välfärd. Som senior **projektledare** kommer du leda flera delproje... |  | x |  | 13 | [projektledare, **esco-occupation**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/nzMp_xN5_r6G) |
| 11 | ... arbete med kravställande och **upphandling**.  Som senior projektledare bi... | x |  |  | 11 | [Upphandling, **keyword**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/zPkP_5oY_WvW) |
| 12 | ... och upphandling.  Som senior **projektledare** bidrar du även till att vidar... | x | x | 13 | 13 | [projektledare, **esco-occupation**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/nzMp_xN5_r6G) |
| 13 | ...enom att coacha andra interna **projektledare** eller bidra till utbildning a... | x |  |  | 13 | [projektledare, **esco-occupation**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/nzMp_xN5_r6G) |
| 14 | ...plan i enlighet med kommunens **projektstyrningsmodell** • löpande kommunicera med och... |  | x |  | 22 | [PROPS, projektstyrningsmodell, **skill**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/xwT1_oxn_Dwq) |
| 15 | ...ör projekt  Kompetenskrav   • **akademisk **examen med för tjänsten releva... |  | x |  | 10 | [Yrkesbevis/examen, **skill-headline**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/HjPN_99i_cFD) |
| 16 | ...ör projekt  Kompetenskrav   • **akademisk examen** med för tjänsten relevant inr... |  | x |  | 16 | [Universitets- eller högskoleutbildning, **sni-level-4**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/m1vC_Ssq_5Y7) |
| 17 | ...  Kompetenskrav   • akademisk **examen** med för tjänsten relevant inr... | x | x | 6 | 6 | [Yrkesbevis/examen, **skill-headline**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/HjPN_99i_cFD) |
| 18 | ... på annat sätt • dokumenterad **projektledarutbildning** • flerårig dokumenterad erfar... | x | x | 22 | 22 | [Projektledarutbildning, **keyword**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/ZNn7_F8p_dym) |
| 19 | ...erad erfarenhet av arbete som **projektledare** där du också drivit större oc... | x | x | 13 | 13 | [projektledare, **esco-occupation**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/nzMp_xN5_r6G) |
| 20 | ...sätt kan leda och engagera en **projektorganisation**. Du har en god svenska i tal ... |  | x |  | 19 | [arbeta självständigt, **esco-skill**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/NyFu_HHd_zhz) |
| 21 | ...ktorganisation. Du har en god **svenska** i tal och skrift.  Vi lägger ... | x | x | 7 | 7 | [Svenska, **language**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/zSLA_vw2_FXN) |
| 22 | ...iterande  • certifiering inom **projektledning** • erfarenhet av komplexa upph... | x | x | 14 | 14 | [projektledning, **esco-skill**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/PPNS_ZLX_YsQ) |
| 23 | ...ning • erfarenhet av komplexa **upphandlingsprocesser** och arbete med kravspecifikat... |  | x |  | 21 | [utföra upphandlingsprocesser, **esco-skill**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/DFY6_CRj_i2N) |
| 24 | ... social välfärdsområdet (SoL, **HSL**, LSS) • erfarenhet av arbete ... |  | x |  | 3 | [Hälso- och sjukvård, områdeskunskap, **skill**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/gHBQ_WJe_ijx) |
| 25 | ...h tillträde Anställningsform: **tillsvidareanställning**  Sysselsättningsgrad: 100%  T... | x |  |  | 22 | [Tillsvidareanställning (inkl. eventuell provanställning), **employment-type**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/kpPX_CNN_gDU) |
| 26 | ...ällning  Sysselsättningsgrad: **100%**  Tillträde: enligt överenskom... | x |  |  | 4 | [Heltid, **worktime-extent**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/6YE1_gAC_R2G) |
| 27 | ...  Om arbetsplatsen Som senior **projektledare** utgör du en del av Projektkon... | x | x | 13 | 13 | [projektledare, **esco-occupation**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/nzMp_xN5_r6G) |
| 28 | ...h kommunledningen, samt bistå **kommunalråd** och Kommunstyrelsen med sakku... |  | x |  | 11 | [kommunalråd, **esco-occupation**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/8UfN_6tx_1zN) |
| 29 | ...mer om hur det är att jobba i **Örebro** kommun på www.orebro.se/jobb.... | x | x | 6 | 6 | [Örebro, **municipality**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/kuMn_feU_hXx) |
| 30 | ... hur det är att jobba i Örebro** kommun** på www.orebro.se/jobb.  Ansök... | x |  |  | 7 | [Örebro, **municipality**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/kuMn_feU_hXx) |
| | **Overall** | | | **179** | **369** | 179/369 = **49%** |

### Class-wise comparison

| Truth | Predicted | Overlap | Class |
|-|-|-|-|
| x |  |  | [Heltid, **worktime-extent**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/6YE1_gAC_R2G) |
|  | x |  | [kommunalråd, **esco-occupation**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/8UfN_6tx_1zN) |
|  | x |  | [utföra upphandlingsprocesser, **esco-skill**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/DFY6_CRj_i2N) |
| x | x | x | [Yrkesbevis/examen, **skill-headline**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/HjPN_99i_cFD) |
|  | x |  | [arbeta självständigt, **esco-skill**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/NyFu_HHd_zhz) |
| x | x | x | [projektledning, **esco-skill**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/PPNS_ZLX_YsQ) |
| x | x | x | [Projektledarutbildning, **keyword**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/ZNn7_F8p_dym) |
|  | x |  | [Hälso- och sjukvård, områdeskunskap, **skill**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/gHBQ_WJe_ijx) |
| x |  |  | [Tillsvidareanställning (inkl. eventuell provanställning), **employment-type**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/kpPX_CNN_gDU) |
| x | x | x | [Örebro, **municipality**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/kuMn_feU_hXx) |
|  | x |  | [Universitets- eller högskoleutbildning, **sni-level-4**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/m1vC_Ssq_5Y7) |
| x | x | x | [projektledare, **esco-occupation**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/nzMp_xN5_r6G) |
|  | x |  | [PROPS, projektstyrningsmodell, **skill**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/xwT1_oxn_Dwq) |
| x |  |  | [Upphandling, **keyword**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/zPkP_5oY_WvW) |
| x | x | x | [Svenska, **language**](http://data.jobtechdev.se/taxonomy/concept/zSLA_vw2_FXN) |
| | | **6** | 6/15 = **40%** |