<!--
SPDX-FileCopyrightText: 2023 Arbetsförmedlingen JobTech - The Swedish Public Employment Service's Investment in JobTech Development

SPDX-License-Identifier: CC0-1.0
-->

# Projektstyrning

Beslut som rör projektets inriktning, nya funktioner och betydande förändringar fattas genom konsensus mellan projektansvariga och bidragsgivarna.
Vi värdesätter öppet och transparent beslutsfattande och strävar efter att involvera gemenskapen("communityn").

## Roller

I det här avsnittet beskrivs de olika rollerna, deras ansvarsområden och hur de väljs ut.

### Projektansvariga ("Maintainer")

Projektet underhålls av en grupp personer som ansvarar för att övervaka projektets utveckling, se till att projektets värderingar efterlevs och fatta viktiga beslut.
Upprätthållarna är ansvariga för:  
    - Granskning av bidrag
    - Fastställa projektets mål och prioriteringar
    - Lösa konflikter och tvister inom communityn
    - Följa uppförandekoden

Projektansvariga väljs ut baserat på deras bidrag, expertis och engagemang för projektets uppdrag.  

### Bidragsgivare ("Contributor")

vi välkomnar bidrag, oavsett om det gäller kod, felrapporter, förbättringar, dokumentation eller diskussioner.