1. Опишіть своїми словами що таке Document Object Model (DOM)
   DOM - це обєктна модель документа, це такий програмний інтерфейс, який представляє структуру документа у вигляді дом
   дерева. Він використовується веб-браузерами для представлення веб-сторінок у вигляді деревоподібної структури, де
   кожен елемент сторінки представлений як об'єкт. DOM можна уявити як дерево, у якому кожна гілочка (вузол) представляє
   елементи, такі як теги, атрибути тегів, текст тощо.
   Особливість DOM в тлму, що він надає можливість змінювати структуру, стилі та зміст веб-сторінок динамічно.Тобто
   звертатися до DOM для доступу до елементів сторінки, зміни їх властивостей, додавання або видалення елементів, а
   також реагування на події, такі як кліки мишкою чи натискання клавіш.
   Отже, DOM є ключовим інструментом для створення інтерактивних та динамічних веб-сторінок, і він дозволяє розробникам
   створювати багатофункціональні додатки для вебу.

2. Яка різниця між властивостями HTML-елементів innerHTML та innerText?
   innerHTML і innerText - це дві різні властивості HTML-елементів, які використовуються для зміни або отримання
   текстового вмісту елемента.

innerHTML це властивість, яка дозволяє отримати або встановити HTML-вміст внутрішнього вмісту елемента.Ця властивість
дозволяє вставляти HTML-розмітку всередину елемента, включаючи теги, атрибути та текстовий вміст.

innerText це властивість, яка дозволяє отримати або встановити текстовий вміст внутрішнього вмісту елемента.Вона
використовується лише для отримання або встановлення текстового вмісту, ігноруючи будь-яку HTML-розмітку всередині
елемента.

Тобто основна різниця між innerHTML і innerText полягає в тому, що перше дозволяє робити з HTML-розміткою, включаючи
теги, а друге працює лише з текстом, ігноруючи будь-яку розмітку.

3. Як можна звернутися до елемента сторінки за допомогою JS? Який спосіб кращий?
   Є декілька способів звернутись до елемента сторінки за допомогою js.
   Методи:
   getElementById(): цей метод, шукає унікальний айді (ID) елемента, оскільки він поверне тільки один елемент з вказаним
   ID.. Це найшвидший і найпростіший спосіб доступу до елемента за його унікальним ідентифікатором.

getElementsByClassName(): цей метод, якщо нам потрібно отримати всі елементи з одним класом. Він повертає колекцію
елементів, яку можна ітерувати або використовувати як колекцію.

getElementsByTagName(): цей метод повертає всі елементи з певним тегом. Він також повертає колекцію елементів.

getElementsByClassName() та getElementsByTagName(): Ці методи корисні, якщо нам потрібно отримати колекцію елементів за
їх класами або тегами.

querySelector(): цей метод дозволяє використовувати CSS-подібний селектор для вибору першого відповідного елемента. Він
зручний, коли потрібно знайти конкретний елемент або потрібно використовувати більш складні селектори.Він шукає один
перший елемент.Цей метод, зручно використовувати якщо шукаємо елемент за допомогою складних CSS-селекторів або якщо
потрібен лише перший підходящий елемент.

querySelectorAll(): він аналогічний до querySelector(), але повертає всі відповідні елементи у вигляді колекції. цей
метод, краще використовувати якщо потрібно знайти всі елементи, що відповідають певному CSS-селектору.

Кожен з цих методів має свої переваги використання залежно від нашої конкретної задачі.
getElementById() є найшвидшим і найпростішим використанням для отримання одного елемента за його ID,а для більш складних
вибірок або для отримання груп елементів можуть бути кращими варіантами querySelector() або querySelectorAll().

4. Яка різниця між nodeList та HTMLCollection?

NodeList і HTMLCollection - це об'єкти, які представляють колекцію елементів DOM. NodeList, і HTMLCollection є
масивоподібними колекціями вузлів документа і мають властивість length, яка вказує на кількість елементів у колекції.

1.Основна різниця між NodeList і HTMLCollection полягає в типах вузлів, які вони можуть містити. NodeList містить
будь-які типи вузлів (елементи, атрибути, текстові вузли тощо), тоді як HTMLCollection містить лише елементи документа.

2. HTMLCollection зазвичай є "живою колекцією", що означає, що вона автоматично оновлюється при зміні структури DOM. На
   відміну від цього, NodeList, як правило, є статичною, тобто вона не оновлюється автоматично при зміні DOM. Однак
   існують винятки, наприклад, childNodes, який повертає живий NodeList.

3. HTMLCollection можна отримати за допомогою методів, які повертають живу колекцію, таких як getElementsByClassName() і
   getElementsByTagName(). Натомість NodeList частіше отримується за допомогою методу querySelectorAll(), який повертає
   статичний NodeList.














