1. Опишіть своїми словами як працює метод forEach.

Метод forEach є одним зі способів ітерації (перебору) елементів масиву. Він виконує задану функцію один раз для кожного
елементу масиву у порядку їх послідовності.

Тобто він приймає функцію зворотного виклику (callback function) як аргумент. Ця функція викликається для кожного
елементу масиву. Функція зворотного виклику може приймати три аргументи: поточний елемент масиву, індекс поточного
елементу та сам масив, який обробляється.

Метод forEach виконує певні дії з кожним елементом масиву без необхідності в явному використанні циклу for. Це спрощує
код та робить його більш зрозумілим та зручним для розробника.

2. Які методи для роботи з масивом мутують існуючий масив, а які повертають новий масив? Наведіть приклади.

Методи для роботи з масивом можна розділити на дві категорії: ті, що мутують (змінюють) існуючий масив, і ті, що
повертають новий масив, залишаючи початковий масив без змін.

Методи, що мутують (змінюють) існуючий масив:

push(): додає один або кілька елементів в кінець масиву і змінює його довжину.
unshift(): додає один або кілька елементів на початок масиву і змінює його довжину.
pop(): видаляє останній елемент з масиву і повертає його значення.
shift(): видаляє перший елемент з масиву і повертає його значення.

splice(): змінює вміст масиву, додаючи або видаляючи елементи.
sort(): сортує елементи масиву на місці, змінюючи порядок елементів.Сортує масив в порядку зростання.
reverse(): змінює порядок елементів у масиві на зворотній
findIndex(): повертає індекс першого елемента у масиві, який задовольняє умову, задану у функції.
fill(): заповнює всі елементи масиву статичним значенням з початку до кінця.

Методи, що повертають новий масив, залишаючи початковий масив без змін.

map(): Створює новий масив, в якому кожен елемент є результатом виклику заданої функції для кожного елементу вихідного
масиву.
filter(): Створює новий масив, що містить всі елементи вихідного масиву, які задовольняють умову, вказану у функції
зворотного виклику.
slice(): Повертає новий масив, що містить копію частини вихідного масиву від заданого індексу (або початку до кінця) без
зміни вихідного масиву.
concat(): Повертає новий масив, який складається з об'єднаних масивів або значень.
find(): Повертає перший елемент у масиві, який задовольняє умову, задану у функції.
every(): Перевіряє, чи задовольняють всі елементи масиву умову, задану у функції.
some(): Перевіряє, чи задовольняє хоча б один елемент масиву умову, задану у функції.
includes(): Перевіряє, чи містить масив заданий елемент, і повертає true або false в залежності від результату.
indexOf(): Повертає перший індекс, за яким знаходиться заданий елемент у масиві, або -1, якщо елемент не знайдено.
join(): Об'єднує всі елементи масиву в рядок, розділені комами або заданим роздільником.
split(): Розбиває рядок на масив рядків за заданим роздільником.

наприклад метод push
let arr = [1, 2, 3];
arr.push(4);
console.log(arr); // [1, 2, 3, 4]
Тут оригінальний масив змінюється

наприклад метод map
let arr = [1, 2, 3];
let doubled = arr.map(item => item * 2);
console.log(doubled); // [2, 4, 6]
тут оригінальний масив не змінюється, а створюється новий масив

3. Як можна перевірити, що та чи інша змінна є масивом?

Надійний спосіб перевірити чи змінна є масивом це за допомогою оператора Array.isArray(): Цей метод повертає true, якщо
переданий об'єкт є масивом, і false у протилежному випадку.

4. В яких випадках краще використовувати метод map(), а в яких forEach()?

Метод map(), використовують якщо потрібно створити новий масив на основі вхідного масиву: Тобто якщо потрібно
перетворити кожен елемент вхідного масиву і створити новий масив з результатами цих операційб то метод map() є кращим
варіантом. Він автоматично створює новий масив з результатами виконання функції для кожного елементу.

Метод forEach(), використовують якщо потрібно просто виконати певну операцію для кожного елементу масиву без створення
нового масиву: Тобто якщо просто потрібно виконати певну операцію для кожного елементу масиву без створення нового
масиву з результатами, тоді метод forEach() тому, що він не створює нового масиву, а просто виконує задану функцію для
кожного елементу.
