1. Що таке цикл в програмуванні?

Цикл в програмуванні - це певні конструкції, за допомогою яких можна виконувати певний блок коду або послідовність
інструкцій доки умова є правдивою (true). Цикли дозволяють нам зменшити повторюваний код і зробити програму більш
ефективною також це дозволяє використовувати один і той самий код для обробки різних даних або умов.

2. Які види циклів є в JavaScript і які їх ключові слова?

Є три види циклів for, while, do while.

Цикл for - він використовується, коли ми заздалегідь знаємо, скільки разів потрібно виконати певний блок коду.Його ще
називають цикл лічильник.
Наприклад:
for (let i = 0; i < 5; i++) {
console.log(i);
}
Цикл while - він виконується, поки вказана умова є true. Умова перевіряється перед кожною ітерацією.Якщо умова буде
false цикл не виконується ні разу.
Використовується для повторення певної частини коду певну кількість разів, яку ми не знаємо заздалегідь.

Наприклад:
let i = 0;
while (i < 5) {
console.log(i);
i++;
}

Цикл- do while схожий до циклу while, але він спочатку виконає блок коду, а потім перевірить умову. Тому, цей цикл
завжди виконається принаймні один раз.
Наприклад:

let i = 0;
do {
console.log(i);
i++;
} while (i < 5);

Також в циклах for, while, do while є ключові слова:
break, яке дозволяє вийти з циклу раніше, ніж умова буде виконуватися.
continue, яке дозволяє перейти до наступної ітерації циклу, тобто пропустити одну ітерацію коду і перейти до наступної.

3. Чим відрізняється цикл do while від while?

Цикл while спочатку перевіряє умову і якщо вона true тоді виконується, на відміну від циклу do while який спочатку один
раз виконає код і тільки потім перевіряє умову.Тобто цикл do while завжди виконається хоча б один раз, навіть якщо умова
на початку false,а while не виконується ні разу якщо умова на початку false.


