1. Яке призначення методу event.preventDefault() у JavaScript?

Метод event.preventDefault() використовується для скасування стандартної поведінки, яка пов'язана з подією. Це може бути
корисно, коли потрібно перешкодити типову поведінку браузера у відповідь на певну подію.
Наприклад, коли користувач клікає на посилання (<a>), браузер зазвичай перенаправляє його на сторінку, вказану в
атрибуті href. Використання event.preventDefault() у події кліку на посиланні дозволяє зупинити цю переадресацію та
виконати власні дії які нам потрібні без переходу на нову сторінку.

Цей метод також корисний при обробці подій форми, де ми можемо захотіти перевірити введені дані перед їх відправкою.
Можна використовувати event.preventDefault() для блокування стандартного надсилання форми і вручну обробляти дані, перш
ніж їх відправити на сервер за допомогою JavaScript.

2. В чому сенс прийому делегування подій?

Прийом делегування подій полягає в тому, щоб встановити обробник подій на спільного батька елементів, замість того, щоб
встановлювати обробники подій на кожен окремий дочірній елемент.
Переваги:

Ефективність пам'яті і продуктивність.При використанні делегування подій, не потрібно додавати багато обробників подій
на окремі елементи, що може призвести до більш ефективного використання пам'яті та збільшення продуктивності.

Динамічність. Якщо ми додаємо або видаляємо елементи з DOM дерева під час виконання програми, ми можете впевнитися, що
обробники подій залишаються актуальними для всіх елементів, навіть якщо їх кількість змінюється.

Зручність обробки. За допомогою делегування подій ми можемо зручно обробляти події від одного спільного батька, що
спрощує код та робить його більш легким для розуміння та підтримки.

Уникнення дублювання коду. Замість того, щоб встановлювати обробник подій для кожного елемента окремо, ми можемо
встановити один обробник для батьківського елемента, що дозволяє уникнути дублювання коду.

Отже, прийом делегування подій дозволяє створювати більш ефективний та динамічний код, що полегшує обробку подій.

3. Які ви знаєте основні події документу та вікна браузера?
   Основні події документу та вікна браузера включають такі:

Події документу (Document Events):

DOMContentLoaded - він виникає, коли html та всі ресурси сторінки були завантажені та розібрані, але стилі, картинки та
інші ресурси можуть ще завантажуватися.

load - він виникає, коли весь контент сторінки, включаючи стилі, картинки та інші ресурси, був повністю завантажений.

readystatechange - він виникає, коли стан документа змінюється. Цей подія корисна для відслідковування процесу
завантаження сторінки, але вона має різні стани, такі як loading, interactive та complete.

Інші події, такі як click, mouseover, keydown і т. д., які відбуваються всередині документу на рівні елементів DOM.

Події вікна браузера (Window Events):

load - він виникає, коли весь вміст сторінки та всі зовнішні ресурси були завантажені.
resize- він виникає, коли розміри вікна браузера змінюються.
scroll- він виникає, коли користувач прокручує сторінку вгору або вниз.
unload- він виникає, коли користувач покидає сторінку (не використовується часто через свою обмежену підтримку і
потенційні проблеми з безпекою).

Інші події, такі як focus, blur, beforeunload і т. д., які виникають при взаємодії користувача з вікном браузера.
Ці події дозволяють нам реагувати на різні дії користувача або зміни в середовищі виконання.

