1. Що таке події в JavaScript і для чого вони використовуються?

Event (Подія) представляють дії, які відбуваються в браузері або в середовищі виконання JavaScript, такі як кліки миші,
натискання клавіш, завантаження сторінки, зміни розміру вікна і т. д. Вони дозволяють реагувати на дії користувачів або
на зміни стану програми.Всі вузли DOM генерують такі сигнали (але події не обмежуються DOM).

Тобто це спосіб, за допомогою якого можна реагувати на дії користувача або на зміни у середовищі виконання. Вони
дозволяють відстежувати різні дії, такі як кліки миші, натискання клавіш, переміщення курсору, зміни розміру вікна,
завантаження сторінки, зміни стану мережі та інші.

Події дуже важливі для інтерактивності веб-сторінок. Вони дозволяють реалізувати різноманітні функціональність, від
реагування на кліки користувача до асинхронних операцій, таких як завантаження даних з сервера.

Окрім цього, події дозволяють створювати власні користувацькі події, які можна спостерігати та обробляти в коді. Події
також використовуються для обробки асинхронних операцій, таких як завантаження даних з сервера або взаємодія зі
сторонніми сервісами.можуть відслідковувати зміни у середовищі виконання, такі як завантаження сторінки, зміни розміру
вікна браузера, зміни стану мережі та інші події, які відбуваються поза впливом користувача.

2. Які події миші доступні в JavaScript? Наведіть кілька прикладів.

Події миші.

click- клік на елемент мишею.
mouseover- коли користувач наводить мишу на елемент.
mouseout- коли мишка покидає зону елемента.
mousedown-коли користувач натискає на кнопку миші.
mouseup-коли користувач відпускає кнопку миші.
mousemove-коли мишка рухається по елементу.
dblclick- подвійний клік на елемент мишею.
contextmenu - відкриття контекстного меню, коли користувач натискає праву кнопку миші.
whee -прокрутка мишею, зазвичай колесом миші.

приклад click:
element.addEventListener('click', function() {
console.log('Елемент був клікнутий!');
});

приклад dblclick:
element.addEventListener('dblclick', function() {
console.log('Елемент був подвійно клікнутий!');
});

3. Що таке подія "contextmenu" і як вона використовується для контекстного меню?

Подія "contextmenu" відбувається, коли користувач викликає контекстне меню на елементі веб-сторінки. Контекстне меню,
також відоме як контекстне меню правої кнопки миші, з'являється, коли користувач натискає праву кнопку миші на елементі.

Ця подія використовується для реагування на виклик контекстного меню та виконання певних дій, наприклад, відображення
власного контекстного меню, зміни стилю елемента або виконання іншої дії, в залежності від потреб.

