1. Які способи JavaScript можна використовувати для створення та додавання нових DOM-елементів?

Існує два способи для створення нових DOM елементів

1.document.createElement(tag): метод створює новий вузол елемента з вказаним тегом.
2.document.createTextNode(text): метод створює новий вузол тексту із заданим текстом.

Для додавання нових елементів в DOM існують такі методи

appendChild(): метод додає новий дочірній елемент в кінець списку дочірніх елементів батьківського елемента.

insertBefore(): метод вставляє новий елемент перед вказаним дочірнім елементом батьківського елемента.

innerHTML: Це властивість, яка дозволяє встановлювати або отримувати HTML-вміст елемента. Вона часто використовується
для додавання великої кількості HTML-коду або для заміни вмісту елемента.

insertAdjacentHTML(): метод дозволяє вставляти HTML-рядки визначеним чином відносно вказаного елемента.

insertAdjacentText(where, text) – та ж сама синтаксис, але рядок
тексту вставляється "як текст", а не HTML

insertAdjacentElement(): подібний до insertAdjacentHTML, але вставляє DOM-елемент замість HTML-рядка

2.  Опишіть покроково процес видалення одного елементу (умовно клас "navigation") зі сторінки.

Спочатку знаходимо елемент з класом "navigation". Це можна зробити за допомогою методу document.querySelector() або
document.getElementsByClassName().

const navigationElement = document.querySelector('.navigation');

Потім видаляємо елемент за допомогою методу remove()
navigationElement.remove();

3. Які є методи для вставки DOM-елементів перед/після іншого DOM-елемента?

append() використовується для додавання одного або кількох елементів або текстових вузлів до кінця батьківського
елемента.

prepend(): використовується для додавання одного або кількох елементів або текстових вузлів на початок батьківського
елемента

before(): метод додає вказаний елемент перед вказаним елементом в DOM-структурі.

after(): метод додає вказаний елемент після вказаного елемента в DOM-структурі.

insertBefore(): метод додає вказаний елемент перед вказаним дочірнім елементом в DOM-структурі.

appendChild(): метод додає вказаний елемент як останній дочірній елемент до вибраного батьківського елемента.

prependChild(): метод додає вказаний елемент як перший дочірній елемент до вибраного батьківського елемента.


