﻿1. **Як можна оголосити змінну у Javascript?**

Для того, щоб оголосити змінну потрібно написати змінну let або const (var ще є, але це застаріла, її не
використовують). Потім потрібно біля змінної написати її імя і в кінці поставити ;.
Також існує різниця між цими двома змінними let та const. Змінну let ми можемо змінювати значення скільки завгодно
разів. Змінній const можна записати якесь одне значення і потім неможливо буде його змінити, тобто це константа яка не
змінюється.

Приклад оголошення змінної.

const name;

**2. Що таке рядок (string) і як його створити (перерахуйте всі можливі варіанти)?**

` `String - це один із примітивних типів даних, що являє собою набір символів. Це може бути літери, слова, цифри ,
пробіли або все це разом. Саме головне, що це все повинно бути записано (обернуто) в лапки, одинарні, подвійні чи
шаблоні (зворотні).

Способи створення рядка(storing):

1.Одинарні лапки ( let a = 'Hello';)

2.Подвійні лапки (let a =«Анастасія»;)

3.Оберенені лапки (let a = `Hello`;)

**3. Як перевірити тип даних змінної в JavaScript?**

Для перевірки типів даних в JS існує оператор typeof за допомогою нього можна перевірити тип даних.

**4. Поясніть чому '1' + 1 = 11.**

При використанні оператора + для додавання, якщо у нас хоча б один з операндів є рядок (string) то відбудеться
конкатенація (об'єднання) рядків, а не додавання чисел.У нас тут саме такий приклад.

Тому '1' є рядок, бо в лапках записано і коли ми ставимо + то виходить не додавання, а об'єднання рядків ось цих ’1' +
1, так як у нас є один рядок то це контактинація. Тому вони у нас об'єднуються в один рядок і виходить 11 результат.


