﻿
**1.Опишіть своїми словами як працює метод forEach.**

Метод forEach() - це вбудований метод JS, він приймає функцію колбек яка викликається до кожного елемента масиву. За допомогою цього методу можна запустити функцію для кожного елементу масиву.Метод приймає функцію з одним аргументом - елементом масиву - і викликає цю функцію для кожного елемента масиву в порядку їхнього розташування.

Функція, яку передаємо в метод forEach(), може мати три параметри: поточний елемент масиву, індекс поточного елемента та сам масив.Але, необов'язково використовувати всі параметри функції, а можна використовувати тільки необхідні.

Метод forEach() не створює новий масив, а працює з поточним масивом, модифікуючи його елементи за необхідності.

**2.Як очистити масив?**

Існує кілька способів очистити масив в JavaScript:

**1.**Встановити довжину масиву рівною нулю - тобто ми довжину масиву arr рівною нулю, що призводить до його очищення.

2\.Використайте метод splice() - цей метод можна використовувати для очистки масиву, тобто для їх видалення. Потрібно передати в цей метод два параметри  індекс з початку видалення тобто 0 і кількість елементів які потрібно видалити (тобто це довжина нашого масива) , якщо їх буде 10 то встановити другий параметр 10. Це призведе до повного очищення масиву.

4\.Використайте метод fill() зі значенням, яке не відображає нічого - тобто потрібно встановити всі його елементи на пусті значення. Для цього викликаємо цей метод і передаємо йому пусті значення як арумент і встановлюємо довжину масиву 0.

**3.Як можна перевірити, що та чи інша змінна є масивом?**

Метод Array.isArray() - це  метод глобального об'єкта Array, який дозволяє перевірити, чи є переданий об'єкт масивом.Він поверне true, якщо переданий аргумент є масивом, і false - якщо ні.

За допомогою оператора instanceof він перевіряє, чи є об'єкт екземпляром певного класу , якщо це масив то поверне true іі false - якщо ні.


Метод Object.prototype.toString() - цей метод поверне рядок, який містить ім'я типу об'єкта, тому Object.prototype.toString.call(arr) поверне рядок [object Array], якщо arr є масивом, і інший рядок - якщо ні.




