﻿
**1.Опишіть своїми словами, що таке екранування, і навіщо воно потрібне в мовах програмування**

Екранування в програмуванні   використовується тоді, коли спеціальні символи в рядках обробляються таким чином, щоб вони могли бути використані як звичайні символи.

Для цього, як приклад, мо можемо використати (зворотний слеш) як спеціальний символ для екранування інших символів зі спеціальним значенням у рядках.

Екранування є важливим в JavaScript це  допомагає уникнути помилок в коді та забезпечує коректну роботу із символами зі спеціальним значенням.

**2.Які засоби оголошення функцій ви знаєте?**

Існують три різні способи оголошення функції:

Function declaration - це перший спосіб оголошення функції за допомогою ключового слова function, за яким слідує ім'я функції та її параметри в дужках. Цей тип оголошення функції найчастіше використовується в програмах JavaScript, і він дозволяє викликати функцію перед її оголошенням, тому що оголошення функції переміщається на верх коду через механізм hoisting.

Function expression - це другий  спосіб оголошення функції, коли функція є частиною виразу. Тут  ім'я функції може бути опущено, і функція стає анонімною. За таким оголошенням функції слідує змінна, до якої присвоюється функція. Виклик функції може бути здійснений лише після оголошення функції.

Named function expression - це третій спосіб оголошення функції, коли функція є частиною виразу, і має ім'я. Ім'я функції може бути використано всередині функції та для її зовнішнього виклику. Виклик функції може бути здійснений лише після оголошення функції.

**3.Що таке hoisting, як він працює для змінних та функцій?**

Hoisting - це механізм, який існує в JavaScript і дозволяє доступатися до функцій та змінних до того, як вони були оголошені у коді.Існує два типи hoisting: для змінних та для функцій.

Hoisting для змінних- це коли змінна оголошується в JavaScript, то вона може бути доступна до того, як була оголошена у коді. Проте, у цьому випадку змінна буде мати значення undefined до того, як їй буде присвоєно дійсне значення.

Hoisting для функцій - це коли функція оголошується в JavaScript, то вона може бути доступна до того, як була оголошена у коді. Це дозволяє викликати функцію до того, як вона була оголошена у коді.

Hoisting може призводити до неочікуваних результатів, тому що змінні та функції можуть бути доступні до того, як вони були оголошені, і їхні значення можуть бути undefined. Тому важливо бути обережним при використанні hoisting в JavaScript.

