﻿
**1.Описати своїми словами у кілька рядків, навіщо у програмуванні потрібні цикли.**

Цикли в програмуванні потрібні для того, щоб не дублювати один і той же код який потрібно виконати багато разів або може бути що там будуть різні параметри. Це допомагає нам зробити код більше зрозумілим і ми можемо створювати складні задачі із меншою кількістю коду

**2.Опишіть у яких ситуаціях ви використовували той чи інший цикл в JS.**

Цикл while перебирає блок коду, поки виконується вказана умова.Тобто він буде повторюватись завжди коли умова буде виконуватись вірно, як тільки умова буде невірна то цикл перестане працювати.Використовуємо коли потрібно перевірити умову перед виконанням блоку коду.Наприклад коли потрібно виконувати певну операцію поки користувач не введе вірні дані які нам потрібно.

Цикл do while схожий на циклу while.Тільки він спочатку виконає блок коду, а потім вже перевірить чи вірна умова.Також цей цикл гарантує те що блок коду виконаʼться хоча б один раз і немає різниці вірна умова чи ні, але один раз він це зробить.Наприклад коли потрібно запитати користувача про правильність введення даних і потім вже виконати умову коду поки він не введе вірні дані.

Цикл for - проходить через блок коду кілька разів, тобто він використовується тоді коли відомо яка кількість ітерація буде , яку потрібно зробити.Наприклад коли потрібно вивести числа від 1 до 20.

**3.Що таке явне та неявне приведення (перетворення) типів даних у JS?**

Неявне перетворення типів це коли автоматично JS перетворює значення якогось одного типу на інший, але ми про це не просимо і не вказуємо це самі. Тобто це робить мова програмування сама. У виразах з різними типами даних, буде неявне перетворення так як мова програмування сама переведе інший тип в потрібний щоб вони були однакові, для того щоб все було виконано вірно і коректно, як на прикладі нижче.

Явне перетворення типів це коли ми самі просомо (пишемо) в JS  що потрібно перетворити один тип даних в інший.Наприклад число в рядок.


