﻿
**1.Які існують типи даних у Javascript?**

В Javascript  існує 8 типів даних.

**1.String** (рядок, текст) в лапках одинарних чи подвійних. Тут може бути текст, можна писати що завгодно символи чи цифри .

**2.Number** ( цифри, числа) без лапок.Має значення цифр із обмеженим діапазоном ±2^53.

**3.Boolean** ( логічне) має два значення true або false . Використовуємо для того щоб динамічно змінювати стан сайту.

**4.Null** - це значення яке ми присвоюємо змінній свідомо. Це значення яке в майбутньому буде мати якесь інше значення 

**5.Undefined** - це відсутність якогось значення взагалі.Таке значення немає сенсу призначати змінній. Він означає що змінна ще не отримала ніякого значення 

**6.Object** -це певна колекція даних чи інформація щодо будь-якої сутності . Для зручного використання даних , туди вписують всі данні  властивості (ключі ) об’єкта . Сукупність змінних, тобто замість того щоб прописувати багато властивостей і своюоювати окрему змінну то сворюють об’єкти із властивостями, тобто колекція із інформацією.

Властивості ( ключі) розділяється між собою комою. (const obj = { name:”anastasia”, age: 29 };) Якщо їх писати окремо то писати їх потрібно через крапку ( const obj = { }; obj.name = anastasia ;)

два види створення 

const obj ={};

const obj = new Object (); його мало хто використовує 

**7.BigInt** - для вирішення проблеми із великими великим числами, тому що в js є максимально допустиме число яке складається із 16 цифр

Для того щоб зробити таку змінну потрібно в кінці добавити букву n. Або написати BigInt ( число в лапках)

**8.Symbol**-якщо потрібно додати якесь поле яке гіпотетично може повторюватись в об’єкті.


**2.У чому різниця між == і ===?**

Це два оператори порівняння, які після порівняння повертають значення в цьому випадку ці оператори повертають true або  fals.

**== -** оператор порівняння, тобто не так строго порівнює.Якщо в операторі операнди мають різні типи, то == спробує перевести якісь один тип в інший щоб порівняти значення. 

Наприклад: 

1==”1” в цьому випадку буде true.

**=== -** оператор строгого порівняння, тобто він порівнює чи ідентичні об'єкти які ми порівнюємо прям один в один повинні бути ідентичні, як клони).Якщо це так о буде true. якщо ні то false.

Наприклад: 

1==”1” в цьому випадку буде false.

Краще використовувати === для того щоб мінімізувати кількість помилок в коді.

**3.Що таке оператор?**

Оператор в JS - це може бути символ або якесь слово за допомогою якого виконується якась операція із значенням. Вони використовуються для виконання задач різних, математичних , логічних і то.д. Тобто оператор (символ або слово) має якусь свою функцію. Операторів в JS є багато арифметичні, логічні і інші.

Наприклад

- додати
- відняти

`     `\*  помножити 

`     `= присвоїти 

=== порівняти 

! не 

|| або

і т.д



