\chapter{Concluzii și dezvoltări viitoare}
\label{chap:concluzii}
    
\par În acest ultim capitol sunt ilustrate principalele concluzii ale lucrării de disertație, iar apoi se oferă o perspectivă asupra  dezvoltării ulterioare a aplicației.

\section{Concluzii principale}
\par Deși s-a reușit integrarea unei submulțimi din trăsăturile planificate inițial, se dorește continuarea dezvoltării și acelor trăsături lipsă, deoarece cred că există un potențial în această aplicație pentru a fi utilizată activ de către persoanele implicate în mediul academic, dar doar după ce implementarea e finisată îndeajuns pentru a garanta un anumit grad de robustețe.

\par Îmbunătățirea modului în care persoanele implicate în mediul academic colaborează, comunică și interacționează a fost și rămâne scopul ultimul al acestui proiect.

\par În decursul dezvoltării s-a reușit aprofundarea unui set de cunoștințe tehnice noi autorului, sau cu care nu a mai lucrat de ceva timp.

\newpage
\section{Dezvoltări și îmbunătățiri ulterioare}
\begin{quote}
\textbf{"The best way to predict future is to invent it" (Alan Key)}
\end{quote}

\par Dacă ideea este bine primită, se dorește o ulterioară continuare a dezvoltării aplicației în următoarele direcții:
\begin{itemize}
\item Implementarea funcționalității de trimite de notificări în mod automat pe baza unor anumite criterii
\item Încercarea generalizării aplicației cât și serviciilor web astfel încât sa poată fi adaptate oricărei alte instituții de învățământ.
\item Creșterea robusteții aplicației curente prin refactorizarea și îmbunătățirea codului greu de înțeles la prima citire.
\item Implementarea trăsăturilor care au fost planificate și care nu au fost încă dezvoltate în aplicație sau au fost dezvoltate parțial.
\item Asigurarea portabilității complete pe cât mai multe versiuni ale sistemului de operare Android, cel puțin începând cu Android 2.3 în sus.
\end{itemize}

\par Având în vedere creșterea continuă a platformei mobile Android sunt încrezător că subiectul ales de mine și abordat în prezenta lucrare este actual, el putând fii generalizat și aplicat și altor instituții de învățământ, nu doar în cadrul Universității Transilvania din Brașov.
\par Această lucrare oferind un prim pas spre dezvoltarea unei aplicații care să motiveze oamenii să dezvolte o mai bună colaborare utilizând un mijloc modern de comunicare.