\documentclass[12pt]{bsc}

\usepackage[utf8]{inputenc}
\usepackage[T1]{fontenc}
\usepackage[T1,MeX]{polski}
\usepackage{txfonts}

\usepackage{graphicx}
\usepackage{fancyvrb}
\usepackage{pdfpages}
\usepackage{enumitem}
\usepackage{listings}
\usepackage{caption}

\usepackage{alltt}

%sposob na zablokowanie obrazka na stronie
%\FloatBarrier (wcześniej dołącz \usepackage{placeins})
\usepackage{placeins}


%caption listingów
\DeclareCaptionFont{black}{ \color{black} }
\DeclareCaptionFormat{listing}{
  {
    \parbox{\textwidth}{\hspace{12pt}#1#2#3}
  }
}
\captionsetup[lstlisting]{ format=listing, labelfont=black, textfont=black, singlelinecheck=false, margin=0pt, font={bf,footnotesize} }

%definicja custom listingów
\lstdefinestyle{custom}{
  breaklines=true,
  xleftmargin=\parindent,
  showstringspaces=false,
  basicstyle=\fontsize{10}{11}\selectfont,
}

%pozwala na używanie znaku dolara($) w listingach
\lstset{
    mathescape=false
}

\usepackage[pdftex,pdfstartview=FitH,unicode]{hyperref}
% "klikalny" spis treści
\hypersetup{
    colorlinks,
    citecolor=black,
    filecolor=black,
    linkcolor=black,
    urlcolor=black
}

%https://tex.stackexchange.com/questions/36880/insert-a-blank-page-after-current-page
\usepackage{afterpage}

\newcommand\blankpage{%
    \null
    \thispagestyle{empty}%
    \addtocounter{page}{-1}%
    \newpage}
    


\graphicspath{{./img/}}

\selecthyphenation{polish}


% ********* documents meta data **********
\makeatletter

\def\@title{Testy automatyczne w technologii konteneryzacji i ciągłej integracji}
\def\@engTitle{Automated testing using contenerization and Continuous Integration}
\def\@author{Aleksandra Filipowska}
\def\@promoter{Dr inż. Grzegorz Debita}
\def\@when{2020-02-15}
\def\@year{2020}
\def\@album{6500}

\makeatother

\renewcommand{\partname}{}

\begin{document}
  \include{front}
  \tableofcontents
  
  \include{dictionary}
  
  \include{wstep}
    
  \include{przegladowa}

  \include{praktyczna}
  
  \include{podsumowanie}

  \pagestyle{plain}
  \include{bibliografia}
  
  \include{spis}

  \include{zawartosc_cd}

  
  \include{Oswiadczenie_udostepnienie}
  
  \include{Oswiadczenie_autorskie}
\end{document}
