---
layout: cybermagic-karta-postaci
categories: profile
factions: "maus, luxuritias"
type: "NPC"
owner: "public"
title: "Kasjopea Maus"
---

# {{ page.title }}

## Postać

### Koncept (1)

'Kamerzystka' i reżyser, wiecznie szukająca rzeczy wzbudzających wysoki poziom emocji oraz produkująca holokostki. Reżyser emocji, zdolna do działania w warunkach ekstremalnych. Zanim Karradrael otoczył ją swoją opieką, jako protomag i dziecko ulicy szła do góry w karierze przestępczej.

### Otoczenie (1)

Miasto, nocą. Miasto jest jej domem, najlepiej ciemne zaułki i niebezpieczne miejsca. Jest dzieckiem ulicy i doskonale radzi sobie w warunkach zbliżonych do nocnych klubów, świata ludzi czy konieczności włamania się do bogatego faceta w nocy.

### Misja (1)

Wytrącić ludzi i magów z tego pustego stuporu zwanego "korporacyjnym, szarym życiem". Pokazać im świat godny zainteresowania - może bardziej ryzykowny, ale jak warty życia! Wzbudzać zachwyt innych i żyć pełnią życia, z silnymi i intensywnymi emocjami - a przy okazji na tym zarobić.

### Wada (-2)

Bardzo arogancka. Ma tendencję do lekceważenia zarówno sojuszników jak i przeciwników. Przez to bardzo łatwo jest nią manipulować czy wyprowadzić ją w pole - nie docenia nikogo i niczego i ma tendencje do przeceniania swoich umiejętności. Jak ją głaszczesz, robi co chcesz i myśli że to jej pomysł.

### Motywacje (1)

| Co chce by się działo? Co jest pożądane?                 | Co jest antytezą postaci? Co jest jej negacją?               |
|----------------------------------------------------------|--------------------------------------------------------------|
| wyrwij spotkanych ludzi ze stuporu ich bezwartościowej egzystencji | pomóż innym odnaleźć swoje miejsce w życiu; wspieraj systemy ochrony i kontroli |
| zawsze maksymalizuj adrenalinę; życie na krawędzi jest najlepszym uczuciem | unikaj ryzyka i pilnuj, by wszystkie działania były efektywne kosztowo |
| popisuj się jak cholera, zawsze bierz spotlight na siebie, bądź w centrum uwagi | skupiaj się na osiągnięciu wyniku - wynik jest najważniejszy |

### Zachowania (1)

| Jak zazwyczaj się zachowuje?                             | Pod wpływem jakich uczuć / w jakich okolicznościach to robi? |
|----------------------------------------------------------|--------------------------------------------------------------|
| ryzykantka, żyjąca niesamowicie intensywnie; patrzy niebezpieczeństwu w twarz | zazwyczaj, w sytuacjach typowych |
| rozchichotana, skłonna do zachowania skrajnego - bardziej Diakonka niż Mauska | gdy ma dobry humor lub gdy czuje się bezpiecznie |
| werbalnie atakuje frontalnie, potem eskaluje do rękoczynów; bardzo agresywna i proaktywna | gdy ma zły humor lub dzieje się coś nie tak |

### Umiejętności (4)

* Reżyser i kamerzysta, potrafi tak przygotować wydarzenia, by wywołać odpowiednio silne emocje - po czym wejść by je przeżyć (sama lub komuś).
* Środki psychoaktywne, zarówno ich identyfikacja jak i fabrykacja. Chodzi o środki wzmacniające emocje, acid trip itp.
* Dziecko ulicy, była nożownikiem, żebraczką itd. Potrafi szybko biegać i gubić pościg. Wie gdzie chować broń czy kontrabandę. Twarda sztuka.
* Cat burglar, włamywaczka oraz akrobatka. W mieście jest mało miejsc do których się nie dostanie.

### Magia (2 LUB 4)

#### Gdy kontroluje energię

* Stymulatory i narkotyki, forma magii leczniczej pozwalającej na wzmocnienie ciała i działanie DALEJ i MOCNIEJ. Też na wywołanie stanów emocjonalnych.
* Wzmocnienie odczuwanych emocji, forma magii mentalnych pozwalająca na zdecydowanie wzmocnienie uczuć odczuwanych przez osoby obecne i ich uskrajnienie.
* Ogólnie rozumiana magia ochronna, od działań mentalnych po fizyczne. Nie lubi tego używać (redukuje stawkę), ale może rzucić na kogoś innego kto nie wie.

#### Gdy traci kontrolę

* Zazwyczaj, poziom chaosu i ryzyka zdecydowanie rośnie - jej magia podnosi stawki i stopień trudności w formie Magii Chaosu - zbieg i splot okoliczności, który jest mało prawdopodobny ale AKURAT się to przytrafiło. Dodatkowo, wszyscy wiedzą, że to dzięki niej.

### Zasoby i otoczenie

#### Ogólnie (4)

* Konstruktor holokostek pamięci, dzięki temu urządzeniu jest w stanie budować obraz cudzych wspomnień by przeżyć to co oni (z doświadczeniami i uczuciami)
* Różnego rodzaju nielegalne środki psychoaktywne, od wzmacniania i wywoływania pewnych uczuć po podkładanie by kompromitować inne osoby
* Pochowane noże, zarówno te do rzucania jak i te do walki wręcz. Zawsze jest uzbrojona a broń zatruta jest środkami psychoaktywnymi.
* Szacun w środowiskach niższych, zwykle jest w jakimś stopniu znana wśród lokalnego 'elementu' jako niebezpieczna daredevil.

#### Powiązane frakcje

{{ page.factions }}

## Opis

(32 min)
