---
layout: cybermagic-karta-postaci
categories: profile
factions: "niezrzeszeni"
type: "NPC"
owner: "public"
title: "Adam Szarjan"
---

# {{ page.title }}

## Postać

### Ogólny pomysł (2)

As awianów oraz dziedzic imperium technomantycznego Orbitera Pierwszego. Nie ma problemów finansowych, jest doskonałym pilotem awianów i serwarów. Wojownik-konstruktor. Wielokrotny czempion różnego rodzaju starć maszyn. Jeśli ma wsparcie logistyczne, uznawany za niepokonanego.

### Co motywuje postać (2)

* Ludzie robią to, co uważają za możliwe -> Kierowany miłością do przekraczania granic przez ludzi. Kocha wysiłek i ogólnie rozumiane "pokonywanie siebie".
* Rzeczywistość jest niebezpieczna odkąd przyszły Zaćmienia -> Ludzka rasa i natura powinna po prostu przetrwać i rozkwitać w nowym świecie.
* Ludzie często robią rzeczy narażające innych ludzi a nie siebie samych -> Każdy ma prawo do ryzyka, jak długo to ryzyko osobiste - a nie dotyczące innych.
* wesoły, uprzejmy, lekko egzaltowany, arogancki, zawsze wspiera innych, zawsze pomocny, skupiony na swojej pracy

### Idealne okoliczności (2)

* W swoim awianie lub serwarze, wspomagany przez sojuszników, atakujący jakiegoś przeciwnika
* Wspomagany przez swoje laboratoria i konstrukcje, budujący kolejną customizację awiana lub serwara

### Szczególne umiejętności (3)

* Wybitnej klasy pilot awiana i serwara. Urodzony żołnierz i wojownik.
* Konstruktor awianów i serwarów. Zna na temat większości z nich słabości, siły oraz szczególne ciekawostki.
* Podnoszenie morale, motywowanie, doprowadzanie akcji do końca.

### Zasoby i otoczenie (3)

* Światowej klasy laboratoria i narzędzia konstrukcyjne w Orbiterze Pierwszym.
* Customizowany awian i serwar. Najwyższej klasy sprzęt militarny.
* Grupa szturmowa 'Koszmar', wybrana osobiście przez niego - ogromna siła ognia i siła technologiczna.
* Chwała i posłuch wynikające z jego pozycji, siły i podejścia. Jest bohaterem i wie o tym.
* Łatwe połączenia wszystkimi możliwymi linkami i liniami - jest w stanie używać stacji orbitalnej itp.

### Magia (3)

#### Gdy kontroluje energię

* Wszelkie formy wspomagania konstruowania awianów i serwarów. Manipulacja materią, metalami, energią i czystą technomancją.
* Magia entropiczna - destrukcja wszystkiego co NIE jest żywą, organiczną tkanką. Korozja, rozpad. Z wyłączeniem tkanki żywej.

#### Gdy traci kontrolę

* Entropiczne wspomaganie - jego magia wzmacnia ludzi i urządzenia jak hiperstymulanty, ale kosztem ich degeneracji i osłabienia. Jackup spike.
* Jego magia skupia się na ochronie i bunkrowaniu, kosztem zmniejszenia mobilności. Innymi słowy, fortyfikacja a nie działanie.
* Gdy jest w szczególnie złym humorze, jego magia entropiczna obraca się przeciwko istotom żywym i tkankom żywym. Świat dookoła niego zaczyna umierać.

### Powiązane frakcje

{{ page.factions }}

## Opis

