# OO Astralna Flara
## Identyfikator

Id: 9999-oo-astralna-flara

## Sekcja Opowieści

### Gdy HR reedukuje niewłaściwą osobę

* **uid:** 230111-gdy-hr-reedukuje-niewlasciwa-osobe, _numer względny_: 7
* **daty:** 0100-09-15 - 0100-09-18
* **obecni:** Adragain Ferrias, AK Nox Ignis, Aleksy Sartaran, Arianna Verlen, Daria Czarnewik, Elena Verlen, Grażyna Burgacz, Kajetan Kircznik, Lana Mirkinin, Leszek Kurzmin, Maja Samszar, Miłosz Klinek, OO Astralna Flara, OO Athamarein, OO Loricatus, Persefona d'Loricatus, Sabrina Ferrias, Salazar Bolza, Szczepan Myrczek, Władawiec Diakon

Streszczenie:

Niestety, Kircznik (lekarz) przestraszył Sargona i młodych infiltratorów Lodowcem, Bolzą i ogólnie duchami noktiańskimi. Okazało się, że Grażyna jest ekspertem od duchów i jest w stanie zrobić egzorcyzm. Niedługo potem (i chwilę przed egzorcyzmem) pojawiła się szybka korweta z Biur HR i poprosili o pomoc w odparciu Anomalii Kosmicznej. Myrczek sprawdził jej pamięć i Athamarein i Flara poleciały na starcie z Nox Ignis. Nawiązały kontakt z Biurami HR, przechwyciły biednego męża pilotki Nox Ignis i poznały prawdę o Destructor Animarum i wpływie Syndykatu Aureliona na Biura HR. Kurzmin pobił rekordy Athamarein, Arianna skutecznie zaplanowała wypalenie pilotki Nox Ignis przez własny statek. Tylko advancer Miłosz (badający ślady Nox Ignis) jest MIA.

Aktor w Opowieści:

* Dokonanie:
    * manewruje z Athamarein, by Nox Ignis nie była w stanie dogonić żadnej z jednostek. Uczestniczyła w operacji 'wypalenia pilotki Nox Ignis'.


### Astralna Flara i nowy komodor

* **uid:** 221221-astralna-flara-i-nowy-komodor, _numer względny_: 6
* **daty:** 0100-09-09 - 0100-09-12
* **obecni:** Arianna Verlen, Daria Czarnewik, Elena Verlen, Ellarina Samarintael, Kajetan Kircznik, Kaspian Certisarius, Leszek Kurzmin, Maja Samszar, NekroTAI Zarralea, OO Astralna Flara, OO Athamarein, OO Loricatus, Salazar Bolza, Sargon Niiris, Władawiec Diakon

Streszczenie:

Po "uratowaniu" noktian z Dominy Lucis Arianna dostała medal a Lodowca zastąpił komodor Bolza, zimny drakolita. Gdy grupa wydzielona wróciła na teren Anomalii Kolapsu okazało się, że planetoida Kazmirian ma squatterów; Zespół skutecznie ich przejął odzyskując kontrolę nad systemami Semli d'Kazmirian. Na miejscu - TKO-4271 - okazało się że Zarralea jest zniszczona. Orbiter odzyskał swoją bazę, acz Loricatis musi współdzielić Persefonę. Z innej beczki: link Elena - Władawiec się pięknie rozwija.

Aktor w Opowieści:

* Dokonanie:
    * zasiliła energią bazę Orbitera na Kazmirian; zaczęła się integrować z planami Dominy Lucis.


### Astralna Flara kontra Domina Lucis

* **uid:** 221214-astralna-flara-kontra-domina-lucis, _numer względny_: 5
* **daty:** 0100-08-11 - 0100-08-13
* **obecni:** Arianna Verlen, Axel Nargan, Daria Czarnewik, Ellarina Samarintael, Gabriel Lodowiec, Kirea Rialirat, Leszek Kurzmin, NekroTAI Zarralea, OO Astralna Flara, OO Athamarein, Sarian Xadaar, Tristan Rialirat

Streszczenie:

Lodowiec dostał rozkazy pojmać / zabić dowódcę Dominy Lucis. Użył nekroTAI by odebrać resztkę nadziei noktianom (you will serve alive or dead) i jakkolwiek sporo noktian się poddało, główni popełnili samobójstwo. Orbiter zajął Dominę Lucis i Strefę Duchów, acz kosztem reputacji. Ogromny, bezkrwawy sukces wzmacniający Pax Orbiter dzięki propagandzie i Zarralei.

Aktor w Opowieści:

* Dokonanie:
    * konstrukcja serii sond i skanerów, by zrozumieć niespodzianki Strefy Duchów. Konstrukcja containment chambers do złapania noktian. Konstrukcja transmiterów itp. Ogólnie, potężna jednostka konstrukcyjna pełnej mocy by nie dało się ze Strefy Duchów uciec ani jednemu noktianinowi.


### Astralna Flara w strefie duchów

* **uid:** 221130-astralna-flara-w-strefie-duchow, _numer względny_: 4
* **daty:** 0100-08-07 - 0100-08-10
* **obecni:** Arianna Verlen, Arnulf Perikas, Daria Czarnewik, Elena Verlen, Ellarina Samarintael, Gabriel Lodowiec, Hubert Kerwelenios, Kajetan Kircznik, Kirea Rialirat, Klarysa Jirnik, Leo Kasztop, Maja Samszar, NekroTAI Zarralea, OO Astralna Flara, OO Athamarein, Szymon Wanad, Tomasz Dojnicz

Streszczenie:

Planetoida Kazmirian została przejęta przez Orbiter. Daria ostrzegła Nonarion (Leo), że Orbiter nadal poluje na TAI i zdobyła informację o 'strefie duchów'. Z Mają doszły do tego, że 'strefa duchów' jest świetnym maskowaniem; Lodowiec wyprowadził tam Orbiter a Arianna stworzyła nekroTAI z Zarralei d'Isigtand. Używając advancera przechwycili samotną savarankę (której Lodowiec nie umie przesłuchać) i stanęło na tym, że 'strefa duchów' jest bazą noktiańską zbudowaną dookoła jednostki wsparcia, 'Domina Lucis'. Lodowiec chce doprowadzić noktian do sprawiedliwości Orbitera, Arianna i Daria są skonfliktowane. Mają jeńca - Kireę, lokalną młodą savarankę.

Aktor w Opowieści:

* Dokonanie:
    * jako jednostka wsparcia skutecznie fabrykowała drony do badania Strefy Duchów a potem klatki na Kireę (savarankę)
* Progresja:
    * straciła trochę materiałów na próbę odbudowy Zarralei i pracy nad Isigtand a potem 'klatka' na Kireę dla Lodowca; ma jakieś 85% pełnego capacity.


### Egzotyczna Piękność na Astralnej Flarze

* **uid:** 221123-egzotyczna-pieknosc-na-astralnej-flarze, _numer względny_: 3
* **daty:** 0100-07-15 - 0100-07-18
* **obecni:** Arianna Verlen, Arnulf Perikas, Daria Czarnewik, Ellarina Samarintael, Erwin Pies, Frank Mgrot, Gabriel Lodowiec, Gerwazy Kircznik, Hind Szug Traf, Kajetan Kircznik, Leszek Kurzmin, Marcel Kulgard, OO Astralna Flara, OO Athamarein, SCA Hadiah Emas, Szczepan Myrczek, Władawiec Diakon

Streszczenie:

Flara naprawia Hadiah Emas, a po drodze komodor Lodowiec rozplątuje wszystkie wątki - niewolnik z Orbitera? (okazał się dezerterem), autonomiczna TAI Mirtaela d'Hadiah Emas? (zostaje Ograniczona przez psychotronika Athamarein) itp. Arianna zarządza Flarą, wprowadzając Ellarinę jako maskotkę od morale i stabilizując wszystko by jakoś zespół dopasował się do realiów Nonariona. To nie jest ani Aurum ani Orbiter, to coś zupełnie innego.

Aktor w Opowieści:

* Dokonanie:
    * posłużyła do ratowania Hadiah Emas; Daria tymczasowo przebudowała Flarę z zewnętrz, by móc naprawić Emas i nikomu by się nie stała krzywda.
* Progresja:
    * spory koszt surowcowy podczas naprawy Hadiah Emas, zwłaszcza w obszarze rzeczy związanych z life support i podstawowe metale.


### Astralna Flara dociera do Nonariona Nadziei

* **uid:** 221116-astralna-flara-dociera-do-nonariona-nadziei, _numer względny_: 2
* **daty:** 0100-07-11 - 0100-07-14
* **obecni:** Alan Nierkamin, Alezja Dumorin, Arianna Verlen, Arnulf Perikas, Daria Czarnewik, Gabriel Lodowiec, Grażyna Burgacz, Kajetan Kircznik, Leo Kasztop, Leszek Kurzmin, Maja Samszar, Marcel Kulgard, OO Astralna Flara, OO Athamarein, SCA Hadiah Emas, SCA Isigtand, Szymon Wanad, Tomasz Ruppok, Władawiec Diakon

Streszczenie:

Flara dociera do Nonariona, który wygląda jak absolutny śmieć. Morale na Flarze ucierpiało - aż do plotek o Egzotycznych Pięknościach, co sprawiło Ariannie kolejne problemy. Alan, eks-lokals powiedział Darii że jest jakaś forma standaryzacji na Nonarionie - coś tam jest, coś "bogatego" jako frakcja. Daria zdobyła od Leo planetoidę którą może użyć jako bazę dla Orbitera, ale w drodze tam zboczyli by ratować uszkodzone statki lokalne. I uratowali jednostkę niewolniczą i zniszczony grazer. Komodor Lodowiec - sensowny koleś - ma dylemat moralny. Neikatiańska TAI oraz niewolnicy.

Aktor w Opowieści:

* Dokonanie:
    * sprawna nade wszystko, bo rozpalona wizją Egzotycznych Piękności na Nonarionie; rozpuściła większość zapasów wody by ratować Athamarein przed anomalnymi asteroidami grawitacyjnymi.
* Progresja:
    * dostaje ekstra 5 marines (z woli kmdr Lodowca);


### Astralna Flara i porwanie na Karsztarinie

* **uid:** 221102-astralna-flara-i-porwanie-na-karsztarinie, _numer względny_: 1
* **daty:** 0100-05-30 - 0100-06-05
* **obecni:** Ada Wyrocznik, Alezja Dumorin, Arianna Verlen, Arnulf Perikas, Daria Czarnewik, Elena Verlen, Gerwazy Kircznik, Grażyna Burgacz, Hubert Kerwelenios, Kajetan Kircznik, Klarysa Jirnik, Maja Samszar, Mariusz Bulterier, OO Karsztarin, OO Optymistyczny Żuk, Szczepan Myrczek, Władawiec Diakon

Streszczenie:

Arianna otrzymała nowy okręt - jednostkę wsparcia Astralna Flara. Jako pilota dostała Elenę. Elena ma problemy z aklimatyzacją na Orbiterze; chce być najlepsza i walczy o to. Nie rozmawia z ludźmi. Arianna zdecydowała się poprosić Alezję o pomoc w tej dziedzinie. Tymczasem przy ćwiczeniach na Karsztarinie okazało się, że Flara jest tam w czasie porwania - Zespołowi Flary udało się zatrzymać porwanie, choć operacja była niesamowicie niebezpieczna - niedoświadczony Zespół vs 4 komandosów Syndykatu Aureliona.

Aktor w Opowieści:

* Dokonanie:
    * AKTOR NIEOBECNY NA SESJI
* Progresja:
    * korzystając z uprawnień kapitańskich Arianna ściągnęła wyjątkowo dużo dobrych substratów jedzenia. Dla Mai, która będzie karmić oficerów :D.
    * wymaga 2 tygodni naprawy w dokach; uszkodzona po ostrych manewrach rotacyjnych Arianny.


## Sekcja Światowości

### Zwiedzony świat

1. Lokalizacja: (ile razy), @ (data ostatniej wizyty)

1. Świat    : 6, @: 0100-09-18
    1. Primus    : 6, @: 0100-09-18
        1. Sektor Astoriański    : 6, @: 0100-09-18
            1. Obłok Lirański    : 6, @: 0100-09-18
                1. Anomalia Kolapsu, orbita    : 6, @: 0100-09-18
                    1. Planetoida Kazmirian    : 1, @: 0100-07-14
                    1. SC Nonarion Nadziei    : 1, @: 0100-07-14
                        1. Moduł ExpanLuminis    : 1, @: 0100-07-14
                    1. Strefa Biur HR    : 1, @: 0100-09-18
                    1. Strefa Upiorów Orbitera    : 4, @: 0100-09-18
                        1. Planetoida Kazmirian    : 2, @: 0100-09-12
                        1. Planetoida Lodowca    : 4, @: 0100-09-18

### Relacje Aktor - Aktor

| Z kim | Intensywność | Opowieści |
| ---- | ---- | ---- |
| Arianna Verlen       | 6 | ((221116-astralna-flara-dociera-do-nonariona-nadziei; 221123-egzotyczna-pieknosc-na-astralnej-flarze; 221130-astralna-flara-w-strefie-duchow; 221214-astralna-flara-kontra-domina-lucis; 221221-astralna-flara-i-nowy-komodor; 230111-gdy-hr-reedukuje-niewlasciwa-osobe)) |
| Daria Czarnewik      | 6 | ((221116-astralna-flara-dociera-do-nonariona-nadziei; 221123-egzotyczna-pieknosc-na-astralnej-flarze; 221130-astralna-flara-w-strefie-duchow; 221214-astralna-flara-kontra-domina-lucis; 221221-astralna-flara-i-nowy-komodor; 230111-gdy-hr-reedukuje-niewlasciwa-osobe)) |
| OO Athamarein        | 6 | ((221116-astralna-flara-dociera-do-nonariona-nadziei; 221123-egzotyczna-pieknosc-na-astralnej-flarze; 221130-astralna-flara-w-strefie-duchow; 221214-astralna-flara-kontra-domina-lucis; 221221-astralna-flara-i-nowy-komodor; 230111-gdy-hr-reedukuje-niewlasciwa-osobe)) |
| Kajetan Kircznik     | 5 | ((221116-astralna-flara-dociera-do-nonariona-nadziei; 221123-egzotyczna-pieknosc-na-astralnej-flarze; 221130-astralna-flara-w-strefie-duchow; 221221-astralna-flara-i-nowy-komodor; 230111-gdy-hr-reedukuje-niewlasciwa-osobe)) |
| Leszek Kurzmin       | 5 | ((221116-astralna-flara-dociera-do-nonariona-nadziei; 221123-egzotyczna-pieknosc-na-astralnej-flarze; 221214-astralna-flara-kontra-domina-lucis; 221221-astralna-flara-i-nowy-komodor; 230111-gdy-hr-reedukuje-niewlasciwa-osobe)) |
| Ellarina Samarintael | 4 | ((221123-egzotyczna-pieknosc-na-astralnej-flarze; 221130-astralna-flara-w-strefie-duchow; 221214-astralna-flara-kontra-domina-lucis; 221221-astralna-flara-i-nowy-komodor)) |
| Gabriel Lodowiec     | 4 | ((221116-astralna-flara-dociera-do-nonariona-nadziei; 221123-egzotyczna-pieknosc-na-astralnej-flarze; 221130-astralna-flara-w-strefie-duchow; 221214-astralna-flara-kontra-domina-lucis)) |
| Maja Samszar         | 4 | ((221116-astralna-flara-dociera-do-nonariona-nadziei; 221130-astralna-flara-w-strefie-duchow; 221221-astralna-flara-i-nowy-komodor; 230111-gdy-hr-reedukuje-niewlasciwa-osobe)) |
| Władawiec Diakon     | 4 | ((221116-astralna-flara-dociera-do-nonariona-nadziei; 221123-egzotyczna-pieknosc-na-astralnej-flarze; 221221-astralna-flara-i-nowy-komodor; 230111-gdy-hr-reedukuje-niewlasciwa-osobe)) |
| Arnulf Perikas       | 3 | ((221116-astralna-flara-dociera-do-nonariona-nadziei; 221123-egzotyczna-pieknosc-na-astralnej-flarze; 221130-astralna-flara-w-strefie-duchow)) |
| Elena Verlen         | 3 | ((221130-astralna-flara-w-strefie-duchow; 221221-astralna-flara-i-nowy-komodor; 230111-gdy-hr-reedukuje-niewlasciwa-osobe)) |
| NekroTAI Zarralea    | 3 | ((221130-astralna-flara-w-strefie-duchow; 221214-astralna-flara-kontra-domina-lucis; 221221-astralna-flara-i-nowy-komodor)) |
| Grażyna Burgacz      | 2 | ((221116-astralna-flara-dociera-do-nonariona-nadziei; 230111-gdy-hr-reedukuje-niewlasciwa-osobe)) |
| Kirea Rialirat       | 2 | ((221130-astralna-flara-w-strefie-duchow; 221214-astralna-flara-kontra-domina-lucis)) |
| Leo Kasztop          | 2 | ((221116-astralna-flara-dociera-do-nonariona-nadziei; 221130-astralna-flara-w-strefie-duchow)) |
| Marcel Kulgard       | 2 | ((221116-astralna-flara-dociera-do-nonariona-nadziei; 221123-egzotyczna-pieknosc-na-astralnej-flarze)) |
| OO Loricatus         | 2 | ((221221-astralna-flara-i-nowy-komodor; 230111-gdy-hr-reedukuje-niewlasciwa-osobe)) |
| Salazar Bolza        | 2 | ((221221-astralna-flara-i-nowy-komodor; 230111-gdy-hr-reedukuje-niewlasciwa-osobe)) |
| SCA Hadiah Emas      | 2 | ((221116-astralna-flara-dociera-do-nonariona-nadziei; 221123-egzotyczna-pieknosc-na-astralnej-flarze)) |
| Szczepan Myrczek     | 2 | ((221123-egzotyczna-pieknosc-na-astralnej-flarze; 230111-gdy-hr-reedukuje-niewlasciwa-osobe)) |
| Szymon Wanad         | 2 | ((221116-astralna-flara-dociera-do-nonariona-nadziei; 221130-astralna-flara-w-strefie-duchow)) |
| Adragain Ferrias     | 1 | ((230111-gdy-hr-reedukuje-niewlasciwa-osobe)) |
| AK Nox Ignis         | 1 | ((230111-gdy-hr-reedukuje-niewlasciwa-osobe)) |
| Alan Nierkamin       | 1 | ((221116-astralna-flara-dociera-do-nonariona-nadziei)) |
| Aleksy Sartaran      | 1 | ((230111-gdy-hr-reedukuje-niewlasciwa-osobe)) |
| Alezja Dumorin       | 1 | ((221116-astralna-flara-dociera-do-nonariona-nadziei)) |
| Axel Nargan          | 1 | ((221214-astralna-flara-kontra-domina-lucis)) |
| Erwin Pies           | 1 | ((221123-egzotyczna-pieknosc-na-astralnej-flarze)) |
| Frank Mgrot          | 1 | ((221123-egzotyczna-pieknosc-na-astralnej-flarze)) |
| Gerwazy Kircznik     | 1 | ((221123-egzotyczna-pieknosc-na-astralnej-flarze)) |
| Hind Szug Traf       | 1 | ((221123-egzotyczna-pieknosc-na-astralnej-flarze)) |
| Hubert Kerwelenios   | 1 | ((221130-astralna-flara-w-strefie-duchow)) |
| Kaspian Certisarius  | 1 | ((221221-astralna-flara-i-nowy-komodor)) |
| Klarysa Jirnik       | 1 | ((221130-astralna-flara-w-strefie-duchow)) |
| Lana Mirkinin        | 1 | ((230111-gdy-hr-reedukuje-niewlasciwa-osobe)) |
| Miłosz Klinek        | 1 | ((230111-gdy-hr-reedukuje-niewlasciwa-osobe)) |
| Persefona d'Loricatus | 1 | ((230111-gdy-hr-reedukuje-niewlasciwa-osobe)) |
| Sabrina Ferrias      | 1 | ((230111-gdy-hr-reedukuje-niewlasciwa-osobe)) |
| Sargon Niiris        | 1 | ((221221-astralna-flara-i-nowy-komodor)) |
| Sarian Xadaar        | 1 | ((221214-astralna-flara-kontra-domina-lucis)) |
| SCA Isigtand         | 1 | ((221116-astralna-flara-dociera-do-nonariona-nadziei)) |
| Tomasz Dojnicz       | 1 | ((221130-astralna-flara-w-strefie-duchow)) |
| Tomasz Ruppok        | 1 | ((221116-astralna-flara-dociera-do-nonariona-nadziei)) |
| Tristan Rialirat     | 1 | ((221214-astralna-flara-kontra-domina-lucis)) |