---
categories: profile
factions: 
owner: public
title: Julian Krukowiecki
---

# {{ page.title }}


# Read: 

## Postać

### Koncept (1)

Wesoły i bardzo pozytywny iluzjonista-cat burglar o nastawieniu paladyna. Efektowny mistrz performance z ogromnym ciepłem do innych. Posiadacz własnej trupy Śpiewających Węży. Kobieciarz jakich mało, ulegający każdej spódniczce. Aktor o tysiącu twarzy i strojów. Julian Krukowiecki, synteza Karoliny Kupiec i Juliana Krukowicza.

### Otoczenie (1)

Świat jest jego teatrem. Najlepiej czuje się wśród ludzi, jeśli indywidualna osoba jest w stanie się pokazać i wybić na światło dzienne. Imprezy, performance, teatr, sztuka, cyrk. Miejsce powiązane z kulturą i występami publicznymi.

### Misja (1)

Podróżuje po świecie od miejsca do miejsca szukając połamanych serc i zranionych ludzi, by móc delikatnie wprowadzić ich z powrotem do świata. Chce, by wszyscy mieli szansę na szacunek, ciepło i miejsce które mogą zwać domem. Brak balansu w tych obszarach musi być naprawiony. "Be kind to each other". 'Affection repairman'.

### Wada (-2)

Kobieciarz. Nie potrafi odmówić pięknej kobiecie, nie lubi stawać przeciwko nim "na poważnie". Często podejmuje zbyt ryzykowne decyzje by wywrzeć wrażenie na kobietach.

### Motywacje (1)

| Co chce by się działo? Co jest pożądane?                 | Co jest antytezą postaci? Co jest jej negacją?               |
|----------------------------------------------------------|--------------------------------------------------------------|
| pragnie być podziwiany i wielbiony, zwłaszcza przez damy | robić rzeczy które godzą w jego reputację; krzywdzić płeć piękną |
| chce dać innym prawo do wyrażania uczuć; chce pomóc innym stanąć na nogi | przejść obojętnie obok osoby cierpiącej gdy może pomóc |
| naprawić złe rzeczy wyrządzone słabym osobom; leczyć ranne serca | przedkładać siebie i swoje potrzeby nad krzywdę drugiej osoby |

### Zachowania (1)

| Jak zazwyczaj się zachowuje?                             | Pod wpływem jakich uczuć / w jakich okolicznościach to robi? |
|----------------------------------------------------------|--------------------------------------------------------------|
| ciepły, pogodny, dobry dla ludzi; zawsze znajdzie czas dla dzieci; uczynny | zazwyczaj, w sytuacjach niestresowych |
| pozytywnie nastawiony ryzykant; motywuje i pomaga z ryzykiem | przy silnej presji; gdy jest źle i pojawia się problem |
| nienaturalnie pozytywnie nastawiony; histerycznie wspierający | smutny; przestraszony; bardzo poważny problem |

### Umiejętności (4)

* Iluzjonista, mistrz małych trików, kradzieży kieszonkowych czy efektownych występów. Ściąga na siebie całą uwagę bez problemu. Efektowny.
* Amant, czarujący, potrafi zachować się w wielu sytuacjach i "prawdziwy dżentelmen". Mało kto tak radzi sobie z płcią przeciwną jak on.
* Cat burglar, świetny akrobata i doskonały do włażenia do różnych miejsc gdzie "przecież nie da się wejść".
* Mimik, aktor o tysiącu twarzach; potrafi przebrać się za każdego i udawać każdą osobę dowolnej płci. Każdy może być Julianem w przebraniu.

### Magia (2 LUB 4)

#### Gdy kontroluje energię

* Szeroko rozumiana magia Zmysłów i Iluzji - odwracanie uwagi, budowanie efektownych wejść i scen, zapierające dech w piersiach wystąpienia.
* Demonologia w stylu Juliana - bliżej mu do chórku śpiewających węży niż do straszliwych potworów. Raczej małe pożyteczne konstrukty / viciniusy Eteru.
* Magia mimikry - żywy kameleon, udawanie kogoś innego, powołanie odpowiedniego stroju...

#### Gdy traci kontrolę

* Niezależnie od humoru Juliana, gdy traci on kontrolę to dzieje się coś SPEKTAKULARNEGO. Nie da się tego ukryć.
* Najpewniej ulegają zmianie ubrania i stroje - zwłaszcza na kobietach. Coś bardzo frywolnego - gdy ma dobry humor.
* Gdy ma zły humor, jego magia ma tendencje do UKRYWANIA zagrożeń i problemów. Czego nie widać, tego nie ma.

### Zasoby i otoczenie

#### Ogólnie (4)

* Mały majątek w Szczelińcu; niewielka acz ładna posiadłość z tajemniczym ogrodem
* Van Tajemnic - 'mystery machine', awian lądowy zamaskowany jako van iluzjonisty
* Narzędzia pracy iluzjonisty - od luster, różnych trików przez różdżki do tresowanego królika
* Dziesiątki wypracowanych przemów, przebrań, strojów - by dostosować się, udawać innych i wywierać wpływ

#### Powiązane frakcje

{{ page.factions }}

## Opis

### Ogólnie

(31 min)

### Motywacje


### Działanie


### Specjalne


### Magia


### Otoczenie


### Motto


## Historia


# Generated: 

