---
layout: inwazja-karta-postaci
categories: profile
factions: "Srebrna Świeca"
type: "NPC"
title: "Julian Pszczelak"
---
# {{ page.title }}

## Postać 

### Motywacje (do czego dąży)

* **FIL: praworządny**:
    * _Aspekty_: pracowity
    * _Opis_: "nic pochopnie, zasady określają znaczenie naszej egzystencji. musi być ktoś od efektownych akcji i ktoś od uczciwego sprzątania"
* **FIL: historyczna konieczność**: 
    * _Aspekty_: ostrożny, szczery
    * _Opis_: "w perspektywie czasu historia zawsze idzie w jedną stronę, nie ma co walczyć z przeznaczeniem. po Zaćmieniu większość
	
### Umiejętności

* **Terminus**:
    * _Aspekty_: dowódca skrzydła szkoleniowego, medyk polowy
    * _Opis_: 
* **Historyk**: 
    * _Aspekty_: historyk magii defensywnej, zanudzanie, zapamiętywanie szczegółów, znane batalie z przeszłości
    * _Opis_: 
* **Indiana Jones wannabe**:
    * _Aspekty_: 
    * _Opis_: 
    
### Silne i słabe strony:

* ****:
    * _Aspekty_: 
    * _Opis_: 
* ****: 
    * _Aspekty_: 
    * _Opis_: 
* ****:
    * _Aspekty_: 
    * _Opis_: 

## Magia

### Szkoły magiczne

* **Magia mentalna**:
    * _Aspekty_: czyszczenie pamięci, magia defensywna
    * _Opis_: 
* **Kataliza**: 
    * _Aspekty_: antymagia, dekombinacja zaklęć, kontrzaklęcia, artefaktor, magia defensywna
    * _Opis_: 
* **Biomancja**:
    * _Aspekty_: magia lecznicza
    * _Opis_: 

### Zaklęcia statyczne

* ****:
    * _Aspekty_: 
    * _Opis_: 
* ****: 
    * _Aspekty_: 
    * _Opis_: 

## Otoczenie

### Powiązane frakcje

{{ page.factions }}

### Zarobki

* ?

### Znam

* ****:
    * _Aspekty_: 
    * _Opis_: 
* ****:
    * _Aspekty_: 
    * _Opis_: 
* ****:
    * _Aspekty_: 
    * _Opis_: 

### Mam

* ****:
    * _Aspekty_: 
    * _Opis_: 
* ****:
    * _Aspekty_: 
    * _Opis_: 
* ****:
    * _Aspekty_: 
    * _Opis_: 

# Opis

Julian is a theoretician. He is a terminus, but one who has no illusion that he is better than he is. He loves the theory of defensive magic and the history of defensive magic throughout the situations. In the same time he is not very eager to use those skills and practice – he is very conscious that he is a theoretician and he would rather avoid harming people he should protect. He is not timid, however. He is simply more on the cautious side. Really dislikes hotheaded allies.

Because of his approach to reality and methodical patience he was given a group of young terminus to train and to make them worthy. He is no drill sergeant; he prefers the rules and regulations over shouting at people and making them do what he wants to. Julian might not be the best teacher, but he definitely will give you a lot of chances to learn and may bore you to death with some descriptions of rare uses of rare spells in uncommon situations.

How does this type of mage happened to join the Nobles faction? Julian knows his history and he predicted that at one point the silver candle needs to be rejuvenated. He decided that – this one time – he is going to be on the side of the history which wins big. The very moment he understood that this faction is damaging to the candle he has stepped down, relinquished allegiance and joined the loyalists faction. That is, he would join the loyalists faction if they wanted him. He doesn’t mind. He has people to train, orders to follow and stuff to do.

### Koncept

Wysokopoziomowy koncept postaci, 1-2 zdania.

### Motto

"Tekst"

# Historia:

## Dokonania:

|Data|Dokonanie|Misja|Początek|Koniec|Kampania|
|-----|------|------|-----|------|------|
|170101|skuszony przez Rafaela (wiedza) i Melodię (erotyzm) do Wioletty (to był jej plan). Nadal poszedł do Andrei po pozwolenie... Still, dużo cennych danych o Kompleksie. Też: "podwładny * mag kralotha" (dywersja)|[Patrol? Kralotyczne maskowanie!](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html)|10/07/13|10/07/15|[Powrót Karradraela](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/kampania-powrot-karradraela.html)|
|161229|nie wierzący w to, że Świeca może iść według zasady "might makes me right" ku zdziwieniu Wioletty|[Presja ze strony Czelimina](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161229-presja-ze-strony-czelimina.html)|10/07/08|10/07/10|[Powrót Karradraela](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/kampania-powrot-karradraela.html)|
|161204|pełnił rolę * maga defensywnego przy przechwytywaniu Zajcewów.|[Zajcewowie po drugiej stronie](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161204-zajcewowie-po-drugiej-stronie.html)|10/07/05|10/07/07|[Powrót Karradraela](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/kampania-powrot-karradraela.html)|
|161120|który nie dał rady zabrać człowiekowi uszkodzonej ciężarówki (ze skrzydłem szkoleniowym) więc skończył instalując sprzęt Anty-Spustoszeniowy|[Tak wygrywa się sojuszami](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161120-tak-wygrywa-sie-sojuszami.html)|10/07/02|10/07/04|[Powrót Karradraela](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/kampania-powrot-karradraela.html)|
|161113|posłuszny rozkazom Andrei historyk (bardziej nawet niż terminus). Z Mieszkiem wydedukował mortalisy w Czeliminie. Lokalny KIEPSKI mentalista.|[Świeca nie zostawia swoich](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161113-swieca-nie-zostawia-swoich.html)|10/06/29|10/07/01|[Powrót Karradraela](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/kampania-powrot-karradraela.html)|
|161101|katalista, który utrzymał morale w swoim skrzydle i w imieniu Andrei negocjował z Andżeliką.|[Bezwzględna Lady Terminus](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161101-bezwzgledna-lady-terminus.html)|10/06/25|10/06/28|[Powrót Karradraela](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/kampania-powrot-karradraela.html)|
|160424|głównodowodzący treningowym skrzydłem terminusów w okolicach Czelimina; oddał się do dyspozycji Mieszka z rozkazu Andrei.|[Uważaj, o czym marzysz](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|10/06/18|10/06/21|[Powrót Karradraela](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/kampania-powrot-karradraela.html)|
|161005|terminus nie-liniowy Świecy powiązany lekko ze Szlachtą. Wysłany by zgarnął Wyzwalacz; złapany przez Izę jako skorumpowany i ma straszne problemy.|[Szmuglowanie artefaktów](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161005-szmuglowanie-artefaktow.html)|10/05/05|10/05/07|[Powrót Karradraela](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/kampania-powrot-karradraela.html)|


## Relacje z postaciami:

|Z kim|Intensywność|Na misjach|
|-----|------|------|
|[Andrea Wilgacz](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-andrea-wilgacz.html)|7|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161229](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161229-presja-ze-strony-czelimina.html), [161204](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161204-zajcewowie-po-drugiej-stronie.html), [161120](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161120-tak-wygrywa-sie-sojuszami.html), [161113](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161113-swieca-nie-zostawia-swoich.html), [161101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161101-bezwzgledna-lady-terminus.html), [160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Rafael Diakon](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-rafael-diakon.html)|6|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161229](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161229-presja-ze-strony-czelimina.html), [161204](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161204-zajcewowie-po-drugiej-stronie.html), [161120](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161120-tak-wygrywa-sie-sojuszami.html), [161113](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161113-swieca-nie-zostawia-swoich.html), [161101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161101-bezwzgledna-lady-terminus.html)|
|[Mieszko Bankierz](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-mieszko-bankierz.html)|6|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161229](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161229-presja-ze-strony-czelimina.html), [161204](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161204-zajcewowie-po-drugiej-stronie.html), [161120](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161120-tak-wygrywa-sie-sojuszami.html), [161113](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161113-swieca-nie-zostawia-swoich.html), [161101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161101-bezwzgledna-lady-terminus.html)|
|[Marian Łajdak](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-marian-lajdak.html)|6|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161204](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161204-zajcewowie-po-drugiej-stronie.html), [161120](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161120-tak-wygrywa-sie-sojuszami.html), [161113](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161113-swieca-nie-zostawia-swoich.html), [161101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161101-bezwzgledna-lady-terminus.html), [161005](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161005-szmuglowanie-artefaktow.html)|
|[Kajetan Weiner](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-kajetan-weiner.html)|6|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161204](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161204-zajcewowie-po-drugiej-stronie.html), [161120](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161120-tak-wygrywa-sie-sojuszami.html), [161113](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161113-swieca-nie-zostawia-swoich.html), [161101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161101-bezwzgledna-lady-terminus.html), [160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Tadeusz Baran](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-tadeusz-baran.html)|5|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161120](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161120-tak-wygrywa-sie-sojuszami.html), [161113](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161113-swieca-nie-zostawia-swoich.html), [161101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161101-bezwzgledna-lady-terminus.html), [160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Lidia Weiner](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-lidia-weiner.html)|5|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161229](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161229-presja-ze-strony-czelimina.html), [161204](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161204-zajcewowie-po-drugiej-stronie.html), [161120](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161120-tak-wygrywa-sie-sojuszami.html), [161101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161101-bezwzgledna-lady-terminus.html)|
|[Andżelika Leszczyńska](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-andzelika-leszczynska.html)|5|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161204](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161204-zajcewowie-po-drugiej-stronie.html), [161120](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161120-tak-wygrywa-sie-sojuszami.html), [161113](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161113-swieca-nie-zostawia-swoich.html), [161101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161101-bezwzgledna-lady-terminus.html)|
|[Rudolf Jankowski](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-rudolf-jankowski.html)|4|[161229](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161229-presja-ze-strony-czelimina.html), [161204](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161204-zajcewowie-po-drugiej-stronie.html), [161113](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161113-swieca-nie-zostawia-swoich.html), [161101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161101-bezwzgledna-lady-terminus.html)|
|[Marian Agrest](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-marian-agrest.html)|4|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161229](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161229-presja-ze-strony-czelimina.html), [161101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161101-bezwzgledna-lady-terminus.html), [160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Laragnarhag](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-laragnarhag.html)|4|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161229](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161229-presja-ze-strony-czelimina.html), [161204](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161204-zajcewowie-po-drugiej-stronie.html), [160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Wioletta Bankierz](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-wioletta-bankierz.html)|3|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161229](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161229-presja-ze-strony-czelimina.html), [160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Melodia Diakon](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1805-melodia-diakon.html)|3|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161229](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161229-presja-ze-strony-czelimina.html), [161204](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161204-zajcewowie-po-drugiej-stronie.html)|
|[Draconis Diakon](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-draconis-diakon.html)|3|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161229](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161229-presja-ze-strony-czelimina.html), [161120](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161120-tak-wygrywa-sie-sojuszami.html)|
|[Dalia Weiner](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-dalia-weiner.html)|3|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161204](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161204-zajcewowie-po-drugiej-stronie.html), [161120](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161120-tak-wygrywa-sie-sojuszami.html)|
|[Świeży Lilak](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-swiezy-lilak.html)|2|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161120](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161120-tak-wygrywa-sie-sojuszami.html)|
|[Tatiana Zajcew](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-tatiana-zajcew.html)|2|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161229](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161229-presja-ze-strony-czelimina.html)|
|[Stalowy Śledzik Żarłacz](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-stalowy-sledzik-zarlacz.html)|2|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161204](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161204-zajcewowie-po-drugiej-stronie.html)|
|[Joachim Kopiec](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-joachim-kopiec.html)|2|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161101-bezwzgledna-lady-terminus.html)|
|[Franciszek Myszeczka](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-franciszek-myszeczka.html)|2|[161204](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161204-zajcewowie-po-drugiej-stronie.html), [161120](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161120-tak-wygrywa-sie-sojuszami.html)|
|[Felicjan Weiner](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-felicjan-weiner.html)|2|[161113](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161113-swieca-nie-zostawia-swoich.html), [161101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161101-bezwzgledna-lady-terminus.html)|
|[Dagmara Wyjątek](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-dagmara-wyjątek.html)|2|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Anna Kozak](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-anna-kozak.html)|2|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161101-bezwzgledna-lady-terminus.html)|
|[Aneta Rainer](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-aneta-rainer.html)|2|[161204](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161204-zajcewowie-po-drugiej-stronie.html), [161120](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161120-tak-wygrywa-sie-sojuszami.html)|
|[Alojzy Przylaz](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1803-alojzy-przylaz.html)|2|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161101-bezwzgledna-lady-terminus.html)|
|[Wiktor Sowiński](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-wiktor-sowinski.html)|1|[160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Tamara Muszkiet](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-tamara-muszkiet.html)|1|[161005](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161005-szmuglowanie-artefaktow.html)|
|[Siluria Diakon](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1805-siluria-diakon.html)|1|[160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Sabina Sowińska](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-sabina-sowinska.html)|1|[160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Ryszard Weiner](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-ryszard-weiner.html)|1|[160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Rodion Zajcew](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-rodion-zajcew.html)|1|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html)|
|[Paulina Tarczyńska](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1805-paulina-tarczynska.html)|1|[161113](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161113-swieca-nie-zostawia-swoich.html)|
|[Ozydiusz Bankierz](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-ozydiusz-bankierz.html)|1|[160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Mirabelka Diakon](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-mirabelka-diakon.html)|1|[160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Magnus Spellslinger](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-magnus-spellslinger.html)|1|[161005](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161005-szmuglowanie-artefaktow.html)|
|[Laurena Bankierz](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-laurena-bankierz.html)|1|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html)|
|[Kirył Sjeld](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-kiryl-sjeld.html)|1|[161204](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161204-zajcewowie-po-drugiej-stronie.html)|
|[Katalina Bankierz](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-katalina-bankierz.html)|1|[161229](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161229-presja-ze-strony-czelimina.html)|
|[Kaspian Miauczek](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-kaspian-miauczek.html)|1|[161005](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161005-szmuglowanie-artefaktow.html)|
|[Jolanta Sowińska](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-jolanta-sowinska.html)|1|[161204](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161204-zajcewowie-po-drugiej-stronie.html)|
|[Jewgenij Zajcew](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-jewgenij-zajcew.html)|1|[161005](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161005-szmuglowanie-artefaktow.html)|
|[Jan Kotlin](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-jan-kotlin.html)|1|[161005](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161005-szmuglowanie-artefaktow.html)|
|[Jacek Molenda](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-jacek-molenda.html)|1|[161204](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161204-zajcewowie-po-drugiej-stronie.html)|
|[Infensa Diakon](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-infensa-diakon.html)|1|[161005](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161005-szmuglowanie-artefaktow.html)|
|[Hektor Blakenbauer](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-hektor-blakenbauer.html)|1|[160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Halina Krzyżanowska](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-halina-krzyzanowska.html)|1|[161113](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161113-swieca-nie-zostawia-swoich.html)|
|[Fortitia Diakon](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-fortitia-diakon.html)|1|[160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Elea Maus](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1802-elea-maus.html)|1|[160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Edward Diakon](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-edward-diakon.html)|1|[160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Diana Weiner](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-diana-weiner.html)|1|[160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Deiiw Podniebny Grom](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-deiiw-podniebny-grom.html)|1|[161120](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161120-tak-wygrywa-sie-sojuszami.html)|
|[Aurel Czarko](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-aurel-czarko.html)|1|[160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Aniela Lipka](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-aniela-lipka.html)|1|[161005](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161005-szmuglowanie-artefaktow.html)|
|[Amanda Diakon](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-amanda-diakon.html)|1|[160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Aleksandra Trawens](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-aleksandra-trawens.html)|1|[161005](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161005-szmuglowanie-artefaktow.html)|
|[Aleksander Sowiński](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-aleksander-sowinski.html)|1|[160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
