---
layout: inwazja-karta-postaci
categories: profile
factions: "Srebrna Świeca"
type: "NPC"
title: "Tadeusz Baran"
---
# {{ page.title }}

## Postać 

### Motywacje (do czego dąży)

* **izolacjonista**: "dajcie mi wszyscy święty spokój, chcę wreszcie móc odpocząć"

### Zachowania (jaka jest)

* **uzależniony**: (holokryształy): "tamten świat jest lepszy… tam jestem bohaterem. Daj jeszcze jedną kostkę…"
* **głód wielkości**: "nieważne, co widzisz gdy na mnie patrzysz… jestem czymś dużo więcej. Jestem pieprzonym bohaterem."
* **self-loathing**: "nienawidzę tego, w co zmieniło mnie Zaćmienie. Oddałem wszystko magii, a ona mnie opuściła."

### Specjalizacje

* **magia entropii** (kataliza)
* **ocena artefaktów** (kataliza, artefaktor)
* **koordynacja rytuałów strategicznych** (dowódca, strategic-class)
* **magia artyleryjska / strategic-class**
* **łowca magów** (terminus)
* **artefaktor**

### Umiejętności

* **terminus**
* **dowódca skrzydła terminusów**
* **historie holokostkowe**

### Cechy:

|  Social Aggressive |  Social Devious |  Social Friendly |  Knowledge |  Craft |  Supernatural |  Fortitude |  Nimbleness |
|:==================:|:===============:|:================:|:==========:|:======:|:=============:|:==========:|:===========:|
|        +1          |        -1       |        -1        |     +1     |   -1   |      +1       |      0     |      0      |

### Specjalne

* **psychika wirtualnego ćpuna**: +2 do testów odwagi, moralności itp. z uwagi na znieczulenie wirtualne
* **zmodyfikowany hipernet**: ma dostęp do wszystkich swoich holokostek Mausów

## Magia

### Szkoły magiczne

* **kataliza**

### Zaklęcia statyczne

* **nazwa_zaklęcia**: opis_zaklęcia_lub_link
* **nazwa_zaklęcia**: opis_zaklęcia_lub_link

## Zasoby i otoczenie

### Powiązane frakcje

* Srebrna Świeca

### Kogo zna

* **grupy_i_frakcje_które_zna_i_które_ją_znają**: opis
* **grupy_i_frakcje_które_zna_i_które_ją_znają**: opis

### Co ma do dyspozycji:

* wiele holokostek załadowanych w hipernet
* reputacja kiedyś zasłużonego terminusa

### Surowce

* **Wartość**: 1
* **Pochodzenie**: terminus dostający emeryturę
* ekstra na dane z holokostek: 1

# Opis

This terminus used to be a shining star. He was one of the more powerful magi and he was supposed to have a glorious life as a terminus. He has discarded any notion of family and of personal life solely to become the best terminus in the area. Then, the eclipse happened.

After the eclipse he woke up as a mage with weak power, nothing special, really; without his support network and with his former elite squad completely stripped from magic. Effectively, he was alone. And aside a small pension he has managed to acquire as a terminus, he had nothing. And his dreams were shattered.

He wanted to go away, to go for permanent pension, strongly believing he has lost his life because of stupid eclipse. However, the candle called him again – there are not enough magi, he is needed as much as other terminus are needed.

Unmotivated, kind of lazy, completely lacking ambition and addicted to the Maus holocrystals, he went out to do stuff for the guild which cannot give him anything anymore.

He has a modified hypernet functions; his holocrystals allow him to live in the virtual reality in which he is still a powerful mage and the hero. This took most of his money and resources; he would really like to die in his holocrystals instead of live in this world which took everything from him.

## Motto

"Tekst"

# Historia:

## Dokonania:

|Data|Dokonanie|Misja|Początek|Koniec|Kampania|
|170103|po* maga Biance z portalem, osłonił wszystkich przed Arazille i wojną bogów, choć sam został ciężko ranny. Zaczyna podkochiwać się w Biance Stein.|[Wojna Bogów w Czeliminie](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170103-wojna-bogow-w-czeliminie.html)|10/07/16|10/07/18|[Powrót Karradraela](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/kampania-powrot-karradraela.html)|
|170101|podłączony do kralotha jako "podwładny * mag kralotha" (dywersja). Też z Andżeliką przekierowali Węzeł do zameczku, by móc zamaskować * magów w piwnicy.|[Patrol? Kralotyczne maskowanie!](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html)|10/07/13|10/07/15|[Powrót Karradraela](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/kampania-powrot-karradraela.html)|
|161120|czarodziej mający problemy zdrowotne przez brak seksu powiązany z zabiegami Rafaela.|[Tak wygrywa się sojuszami](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161120-tak-wygrywa-sie-sojuszami.html)|10/07/02|10/07/04|[Powrót Karradraela](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/kampania-powrot-karradraela.html)|
|161113|pełniący obowiązki dowódcy bazy i skrzydła i Świecy na czas Andrei w Czeliminie. Poradził sobie ten jeden dzień.|[Świeca nie zostawia swoich](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161113-swieca-nie-zostawia-swoich.html)|10/06/29|10/07/01|[Powrót Karradraela](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/kampania-powrot-karradraela.html)|
|161101|zakochany w Andrei i stymulowany; porwał samolot i zmusił pilota do zniszczenia portalu by ratować EAM. Zero wyrzutów.|[Bezwzględna Lady Terminus](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161101-bezwzgledna-lady-terminus.html)|10/06/25|10/06/28|[Powrót Karradraela](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/kampania-powrot-karradraela.html)|
|161030|dostał zastrzyk kompetencji i dowodzi placówką w Pirogu. A czemu? Bo Rafael zakochał go w Andrei (i stymulował).|[Odbudowa dowodzenia Świecy](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161030-odbudowa-dowodzenia-swiecy.html)|10/06/22|10/06/24|[Powrót Karradraela](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/kampania-powrot-karradraela.html)|
|160424|którego Andrea chce wysłać do psychologa by mu pomógł. Związał walką Kajetana Weinera i ujawnił go Andrei.|[Uważaj, o czym marzysz](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|10/06/18|10/06/21|[Powrót Karradraela](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/kampania-powrot-karradraela.html)|
|160417|terminus w ciężkiej depresji który jednak nie da sobą manipulować przez jakiegoś tam Żupana. Bardziej inteligentny niż się wydaje.|[Symptomy kryzysu Świecy](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160417-symptomy-kryzysu-swiecy.html)|10/06/16|10/06/17|[Powrót Karradraela](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/kampania-powrot-karradraela.html)|
|160229|zarobił dużo więcej niż się spodziewał wysyłając do Szlachty (i przypadkowo Kurtyny) (i wszystkim) informacje o TechBunkrze do Kariatydy.|[Siedmiu magów - nie Mausów](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160229-siedmiu-magow-nie-mausow.html)|10/06/08|10/06/13|[Powrót Karradraela](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/kampania-powrot-karradraela.html)|
|141123|Srebrnoświecowy tymczasowy ekspert od działań Antygony i znajomy Silurii.|[Druga kradzież wyzwalacza](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/141123-druga-kradziez-wyzwalacza.html)|10/04/17|10/04/19|[Powrót Karradraela](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/kampania-powrot-karradraela.html)|
|140508|przywodca skrzydła karnego terminusów który wykazał się lenistwem i padł do sił Karradraela.|['Lord Jonatan'](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/140508-lord-jonatan.html)|10/01/07|10/01/08|[Powrót Karradraela](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/kampania-powrot-karradraela.html)|
|141006|leniwy terminus SŚ który woli słuchać doniesień o Blakenbauerach niż robić pracę terminusa|[Klinika 'Słonecznik'](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/141006-klinika-slonecznik.html)|10/01/05|10/01/06|[Blakenbauerowie x Skorpion](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/kampania-blakenbauerowie-x-skorpion.html)|


## Relacje z postaciami:

|Z kim|Intensywność|Na misjach|
|[Andrea Wilgacz](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-andrea-wilgacz.html)|10|[170103](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170103-wojna-bogow-w-czeliminie.html), [170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161120](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161120-tak-wygrywa-sie-sojuszami.html), [161113](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161113-swieca-nie-zostawia-swoich.html), [161101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161101-bezwzgledna-lady-terminus.html), [161030](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161030-odbudowa-dowodzenia-swiecy.html), [160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html), [160417](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160417-symptomy-kryzysu-swiecy.html), [160229](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160229-siedmiu-magow-nie-mausow.html), [140508](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/140508-lord-jonatan.html)|
|[Mieszko Bankierz](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-mieszko-bankierz.html)|7|[170103](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170103-wojna-bogow-w-czeliminie.html), [170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161120](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161120-tak-wygrywa-sie-sojuszami.html), [161113](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161113-swieca-nie-zostawia-swoich.html), [161101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161101-bezwzgledna-lady-terminus.html), [161030](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161030-odbudowa-dowodzenia-swiecy.html), [160417](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160417-symptomy-kryzysu-swiecy.html)|
|[Marian Agrest](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-marian-agrest.html)|6|[170103](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170103-wojna-bogow-w-czeliminie.html), [170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161101-bezwzgledna-lady-terminus.html), [161030](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161030-odbudowa-dowodzenia-swiecy.html), [160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html), [160229](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160229-siedmiu-magow-nie-mausow.html)|
|[Kajetan Weiner](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-kajetan-weiner.html)|6|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161120](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161120-tak-wygrywa-sie-sojuszami.html), [161113](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161113-swieca-nie-zostawia-swoich.html), [161101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161101-bezwzgledna-lady-terminus.html), [161030](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161030-odbudowa-dowodzenia-swiecy.html), [160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Rafael Diakon](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-rafael-diakon.html)|5|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161120](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161120-tak-wygrywa-sie-sojuszami.html), [161113](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161113-swieca-nie-zostawia-swoich.html), [161101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161101-bezwzgledna-lady-terminus.html), [161030](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161030-odbudowa-dowodzenia-swiecy.html)|
|[Lidia Weiner](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-lidia-weiner.html)|5|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161120](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161120-tak-wygrywa-sie-sojuszami.html), [161101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161101-bezwzgledna-lady-terminus.html), [161030](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161030-odbudowa-dowodzenia-swiecy.html), [160417](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160417-symptomy-kryzysu-swiecy.html)|
|[Julian Pszczelak](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-julian-pszczelak.html)|5|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161120](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161120-tak-wygrywa-sie-sojuszami.html), [161113](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161113-swieca-nie-zostawia-swoich.html), [161101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161101-bezwzgledna-lady-terminus.html), [160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Marian Łajdak](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-marian-lajdak.html)|4|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161120](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161120-tak-wygrywa-sie-sojuszami.html), [161113](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161113-swieca-nie-zostawia-swoich.html), [161101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161101-bezwzgledna-lady-terminus.html)|
|[Dalia Weiner](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-dalia-weiner.html)|4|[170103](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170103-wojna-bogow-w-czeliminie.html), [170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161120](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161120-tak-wygrywa-sie-sojuszami.html), [141006](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/141006-klinika-slonecznik.html)|
|[Andżelika Leszczyńska](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-andzelika-leszczynska.html)|4|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161120](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161120-tak-wygrywa-sie-sojuszami.html), [161113](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161113-swieca-nie-zostawia-swoich.html), [161101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161101-bezwzgledna-lady-terminus.html)|
|[Świeży Lilak](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-swiezy-lilak.html)|3|[170103](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170103-wojna-bogow-w-czeliminie.html), [170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161120](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161120-tak-wygrywa-sie-sojuszami.html)|
|[Rudolf Jankowski](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-rudolf-jankowski.html)|3|[170103](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170103-wojna-bogow-w-czeliminie.html), [161113](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161113-swieca-nie-zostawia-swoich.html), [161101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161101-bezwzgledna-lady-terminus.html)|
|[Joachim Kopiec](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-joachim-kopiec.html)|3|[170103](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170103-wojna-bogow-w-czeliminie.html), [170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161101-bezwzgledna-lady-terminus.html)|
|[Fortitia Diakon](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-fortitia-diakon.html)|3|[161030](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161030-odbudowa-dowodzenia-swiecy.html), [160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html), [160417](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160417-symptomy-kryzysu-swiecy.html)|
|[Anna Kozak](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-anna-kozak.html)|3|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161101-bezwzgledna-lady-terminus.html), [160229](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160229-siedmiu-magow-nie-mausow.html)|
|[Aleksander Sowiński](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-aleksander-sowinski.html)|3|[160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html), [160417](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160417-symptomy-kryzysu-swiecy.html), [160229](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160229-siedmiu-magow-nie-mausow.html)|
|[Zuzanna Maus](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-zuzanna-maus.html)|2|[170103](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170103-wojna-bogow-w-czeliminie.html), [160417](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160417-symptomy-kryzysu-swiecy.html)|
|[Wioletta Bankierz](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-wioletta-bankierz.html)|2|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Stalowy Śledzik Żarłacz](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-stalowy-sledzik-zarlacz.html)|2|[170103](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170103-wojna-bogow-w-czeliminie.html), [170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html)|
|[Siluria Diakon](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-siluria-diakon.html)|2|[160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html), [141123](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/141123-druga-kradziez-wyzwalacza.html)|
|[Ozydiusz Bankierz](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-ozydiusz-bankierz.html)|2|[160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html), [160229](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160229-siedmiu-magow-nie-mausow.html)|
|[Melodia Diakon](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-melodia-diakon.html)|2|[170103](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170103-wojna-bogow-w-czeliminie.html), [170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html)|
|[Laurena Bankierz](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-laurena-bankierz.html)|2|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [160417](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160417-symptomy-kryzysu-swiecy.html)|
|[Laragnarhag](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-laragnarhag.html)|2|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Karradrael](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-karradrael.html)|2|[170103](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170103-wojna-bogow-w-czeliminie.html), [140508](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/140508-lord-jonatan.html)|
|[Jan Weiner](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-jan-weiner.html)|2|[160417](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160417-symptomy-kryzysu-swiecy.html), [140508](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/140508-lord-jonatan.html)|
|[Felicjan Weiner](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-felicjan-weiner.html)|2|[161113](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161113-swieca-nie-zostawia-swoich.html), [161101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161101-bezwzgledna-lady-terminus.html)|
|[Elea Maus](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-elea-maus.html)|2|[160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html), [160417](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160417-symptomy-kryzysu-swiecy.html)|
|[Draconis Diakon](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-draconis-diakon.html)|2|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161120](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161120-tak-wygrywa-sie-sojuszami.html)|
|[Dagmara Wyjątek](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-dagmara-wyjątek.html)|2|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Alojzy Przylaz](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-alojzy-przylaz.html)|2|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html), [161101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161101-bezwzgledna-lady-terminus.html)|
|[Wojciech Żądło](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-wojciech-zadlo.html)|1|[160417](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160417-symptomy-kryzysu-swiecy.html)|
|[Wiktor Sowiński](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1705-wiktor-sowinski.html)|1|[160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Wiktor Diakon](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-wiktor-diakon.html)|1|[141006](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/141006-klinika-slonecznik.html)|
|[Tatiana Zajcew](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1705-tatiana-zajcew.html)|1|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html)|
|[Tamara Muszkiet](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-tamara-muszkiet.html)|1|[160229](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160229-siedmiu-magow-nie-mausow.html)|
|[Stanislaw Przybysz](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-stanislaw-przybysz.html)|1|[141123](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/141123-druga-kradziez-wyzwalacza.html)|
|[Saith Catapult](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-saith-catapult.html)|1|[160229](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160229-siedmiu-magow-nie-mausow.html)|
|[Sabina Sowińska](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-sabina-sowinska.html)|1|[160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Ryszard Weiner](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-ryszard-weiner.html)|1|[160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Rufus Maus](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-rufus-maus.html)|1|[160417](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160417-symptomy-kryzysu-swiecy.html)|
|[Rodion Zajcew](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-rodion-zajcew.html)|1|[170101](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170101-patrol-kralotyczne-maskowanie.html)|
|[Paulina Tarczyńska](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-paulina-tarczynska.html)|1|[161113](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161113-swieca-nie-zostawia-swoich.html)|
|[Onufry Maus](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-onufry-maus.html)|1|[141006](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/141006-klinika-slonecznik.html)|
|[Mordecja Diakon](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-mordecja-diakon.html)|1|[160417](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160417-symptomy-kryzysu-swiecy.html)|
|[Mirabelka Diakon](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-mirabelka-diakon.html)|1|[160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Milena Diakon](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-milena-diakon.html)|1|[140508](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/140508-lord-jonatan.html)|
|[Mikado Diakon](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-mikado-diakon.html)|1|[141123](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/141123-druga-kradziez-wyzwalacza.html)|
|[Mariusz Trzosik](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-mariusz-trzosik.html)|1|[141123](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/141123-druga-kradziez-wyzwalacza.html)|
|[Malia Bankierz](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-malia-bankierz.html)|1|[160417](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160417-symptomy-kryzysu-swiecy.html)|
|[Lucjan Kopidół](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-lucjan-kopidol.html)|1|[141123](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/141123-druga-kradziez-wyzwalacza.html)|
|[Leokadia Myszeczka](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-leokadia-myszeczka.html)|1|[160229](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160229-siedmiu-magow-nie-mausow.html)|
|[Kirył Sjeld](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-kiryl-sjeld.html)|1|[170103](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170103-wojna-bogow-w-czeliminie.html)|
|[Katalina Bankierz](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-katalina-bankierz.html)|1|[160417](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160417-symptomy-kryzysu-swiecy.html)|
|[Julia Weiner](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-julia-weiner.html)|1|[140508](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/140508-lord-jonatan.html)|
|[Judyta Karnisz](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-judyta-karnisz.html)|1|[160229](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160229-siedmiu-magow-nie-mausow.html)|
|[Jan Anioł Bankierz](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-jan-aniol-bankierz.html)|1|[160229](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160229-siedmiu-magow-nie-mausow.html)|
|[Ilona Amant](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-ilona-amant.html)|1|[141123](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/141123-druga-kradziez-wyzwalacza.html)|
|[Henryk Waciak](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-henryk-waciak.html)|1|[141006](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/141006-klinika-slonecznik.html)|
|[Hektor Blakenbauer](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1707-hektor-blakenbauer.html)|1|[160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Halina Krzyżanowska](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-halina-krzyzanowska.html)|1|[161113](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161113-swieca-nie-zostawia-swoich.html)|
|[GS "Aegis" 0003](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-gs-aegis-0003.html)|1|[141123](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/141123-druga-kradziez-wyzwalacza.html)|
|[Franciszek Myszeczka](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-franciszek-myszeczka.html)|1|[161120](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161120-tak-wygrywa-sie-sojuszami.html)|
|[Estera Piryt](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-estera-piryt.html)|1|[141006](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/141006-klinika-slonecznik.html)|
|[Esme Myszeczka](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-esme-myszeczka.html)|1|[141006](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/141006-klinika-slonecznik.html)|
|[Eryk Płomień](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-eryk-plomien.html)|1|[141123](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/141123-druga-kradziez-wyzwalacza.html)|
|[Ernest Maus](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-ernest-maus.html)|1|[170103](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170103-wojna-bogow-w-czeliminie.html)|
|[Edwin Blakenbauer](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-edwin-blakenbauer.html)|1|[141006](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/141006-klinika-slonecznik.html)|
|[Edward Diakon](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-edward-diakon.html)|1|[160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Dracena Diakon](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-dracena-diakon.html)|1|[141123](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/141123-druga-kradziez-wyzwalacza.html)|
|[Diana Weiner](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-diana-weiner.html)|1|[160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Deiiw Podniebny Grom](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-deiiw-podniebny-grom.html)|1|[161120](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161120-tak-wygrywa-sie-sojuszami.html)|
|[Cierń](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-ciern.html)|1|[140508](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/140508-lord-jonatan.html)|
|[Cezary Sito](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-cezary-sito.html)|1|[140508](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/140508-lord-jonatan.html)|
|[Bolesław Derwisz](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-boleslaw-derwisz.html)|1|[140508](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/140508-lord-jonatan.html)|
|[Bianka Stein](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-bianka-stein.html)|1|[170103](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170103-wojna-bogow-w-czeliminie.html)|
|[Baltazar Maus](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-baltazar-maus.html)|1|[160417](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160417-symptomy-kryzysu-swiecy.html)|
|[Aurel Czarko](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-aurel-czarko.html)|1|[160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Artur Żupan](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-artur-zupan.html)|1|[160417](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160417-symptomy-kryzysu-swiecy.html)|
|[Arazille](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-arazille.html)|1|[170103](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170103-wojna-bogow-w-czeliminie.html)|
|[Antygona Diakon](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-antygona-diakon.html)|1|[141123](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/141123-druga-kradziez-wyzwalacza.html)|
|[Antoni Myszeczka](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-antoni-myszeczka.html)|1|[141006](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/141006-klinika-slonecznik.html)|
|[Aneta Rainer](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-aneta-rainer.html)|1|[161120](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161120-tak-wygrywa-sie-sojuszami.html)|
|[Anastazja Sjeld](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-anastazja-sjeld.html)|1|[170103](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170103-wojna-bogow-w-czeliminie.html)|
|[Anabela Diakon](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-anabela-diakon.html)|1|[141006](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/141006-klinika-slonecznik.html)|
|[Amanda Diakon](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-amanda-diakon.html)|1|[160424](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/160424-uwazaj-o-czym-marzysz.html)|
|[Aleksandra Trawens](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-aleksandra-trawens.html)|1|[141123](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/141123-druga-kradziez-wyzwalacza.html)|
|[Adam Pączek](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-adam-paczek.html)|1|[140508](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/140508-lord-jonatan.html)|
