---
layout: cybermagic-karta-postaci
categories: profile
factions: "zajcew, pionierzy eteru"
type: "NPC"
owner: "public"
title: "Natalia Zajcew"
---

# {{ page.title }}

## Postać

### Koncept (1)

Sadowniczka skupiająca się na hodowli jadalnych roślin i owoców w Skażonych obszarach, wykorzystując Pryzmat do wygenerowaniu unikalnych smaków i własności. Kiedyś katalistka-amplifikatorka, czasem czyszcząca jedzenie na Syberii, postanowiła wykorzystać swoje umiejętności w bardziej lukratywny sposób.

### Otoczenie (1)

Teren zdecydowanie wrogi. Syberia, Esuriit. Potrafi tam przetrwać oraz przygotować jedzenie i inne posiłki. Radzi sobie świetnie w Skażonym Pryzmatycznie terenie. Najgorzej radzi sobie w miejscach cywilizowanych a zwłaszcza w biurach. To utrudnia jej negocjacje.

### Misja (1)

Zbudować własny biznes w oparciu o luksusowe, nietypowe bioformy roślinne na Skażonych obszarach. A wszystko to by być wolną i nie musieć odpowiadać na niczyje rozkazy i życzenia. Być niezależną, wolną i relatywnie bezpieczną.

### Wada (-2)

Mimo w miarę sprawnego modelu biznesowego i tego, że ma niezłych klientów - zdecydowanie zbyt nerwowo reaguje na to, że jest freelancerką próbującą zbudować sobie lepszą przyszłość. Bardzo łatwo ją przekonać jeśli dzięki temu ma hint że będzie miała dobre zlecenie lub jeśli boi się o swój byt finansowy. A łatwo sprawić, by się bała. 

### Motywacje (1)

| Co chce by się działo? Co jest pożądane?                 | Co jest antytezą postaci? Co jest jej negacją?               |
|----------------------------------------------------------|--------------------------------------------------------------|
| pozyskać jakiś Skażony nieproblematyczny obszar i kogoś do jego ochrony | pozostaw Skażony niebezpieczny obszar, to nie Twoja sprawa; odkaż wszystkie obszary Skażone, magia jest aberracją  |
| zdobądź jak najbardziej lukratywne zlecenia by zastartować, lub patrona | znajdź jak najsensowniejszą grupę do przyłączenia, w kupie siła |
| próbuj wyhodować powtarzalne, przydatne rośliny które możesz rozmnożyć i kontrolować | zadowól się tym, co jest i doprowadź to do perfekcji |

### Zachowania (1)

| Jak zazwyczaj się zachowuje?                             | Pod wpływem jakich uczuć / w jakich okolicznościach to robi? |
|----------------------------------------------------------|--------------------------------------------------------------|
| pewna siebie; "there is a plant for that", chętna do eksperymentów | zazwyczaj, w sytuacjach typowych |
| nie okazuje emocji; idzie najkrótszą i najprostszą drogą do celu | gdy jest w niebezpiecznym miejscu, przy Pryzmacie |
| bawi się włosami; rozpaczliwie próbuje złożyć sytuację win-win | gdy jest w niekomfortowej sytuacji społecznej (biuro, negocjacje...) |
| chce eksperymentować; opowiada o przeszłych sukcesach; pokazuje innym czemu TO jest fajne | gdy czuje się bezpiecznie, gdy jest w dobrym humorze |
| chce dać więcej czasu i szans; skłonna do nadmiernego ryzyka i optymizmu | gdy coś idzie nie tak z eksperymentem |

### Umiejętności (4)

* Hodowla roślin, magicznych jak i zwykłych, rozumie wpływ Skażenia na nie. Ogólnie, "ma zielony palec" - z roślinami radzi sobie świetnie.
* Dzikie energie magiczne, wie jak działają i jaki mają wpływ na rzeczywistość. Potrafi przewidzieć efemerydy i jak je rozmontować. Teoria i praktyka.
* Puryfikator posiłków, z czasów Syberii. Potrafi rozpoznać jedzenie bezpieczne i niebezpieczne (też wodę) oraz zapewnić bezpieczne życie przy Skażeniu.
* Freelancer, podatki, negocjacje biznesowe, propozycja wartości ale też robienie najtańszym kosztem o największym zwrocie

### Magia (2 LUB 4)

#### Gdy kontroluje energię

* Hodowla roślin, ogólnie rozumiana magia wspomagająca hodowlę - gleba, temperatura, stabilizacja. "Zielony palec". Wszystko jej wyrośnie.
* Przemieszczanie i kolorowanie energii, potrafi w odpowiedni sposób dostosować typ energii magicznej do potrzeb danego ekosystemu. Puryfikacja i kolorowanie energii.
* Amplifikacja Pryzmatu, potrafi wykorzystywać magię i istniejący Pryzmat by wzmocnić efekt. 

#### Gdy traci kontrolę

* Najczęściej, coś strasznego i niebezpiecznego staje się z okolicznymi roślinami lub jedzeniem.
* Gdy jest w dobrym humorze, ma tendencje do ściągania pływów energii magicznych ze wszelkimi implikacjami Skażeniowymi.
* Gdy jest w złym humorze, jej moc negatywnie wpływa na Pryzmat i zachowanie ludzi dookoła niej. Dlatego opuściła Syberię. 

### Zasoby i otoczenie

#### Ogólnie (4)

* Liczne interesujące sadzonki magicznych roślin wraz z eliksirami przyspieszającymi wzrost. There is a plant for that indeed.
* Znajomość mniej znanych Skażonych miejsc nawet w obszarach normalnie uważanych za bezpieczne. Oczywiście, usłyszała w zaufaniu.
* Potwierdzenie legalności działań od wielu sił zarówno z Syberii jak i z terenu na którym działa. Jej eksperymenty są legalne.
* Flary, race i inne narzędzia wysyłania sygnałów SOS w wypadkach problematycznych, obserwowanych przez okolicznych terminusów.

#### Powiązane frakcje

{{ page.factions }}

## Opis

(28 min)
