---
layout: cybermagic-konspekt
title:  "Prasyrena z zemsty"
threads: dzien-z-zycia-terminusa
gm: żółw
players: kić
categories: inwazja, konspekt
---

# {{ page.title }}

## Kontynuacja

### Kampanijna

* [180718 - Mściwa ryba z Eteru](180718-msciwa-ryba-z-eteru.html)

### Chronologiczna

* [180718 - Mściwa ryba z Eteru](180718-msciwa-ryba-z-eteru.html)

## Projektowanie sesji

### Struktura sesji: Monster in the House

* Sin: Lust. Pożądanie, wobec płci pięknej. Budowanie ekosystemu nadużywającego władzę. Z drugiej strony: miłość do siostry.
    * Who: popularny chłopak, "tak się powinno robić".
* Monster: Siren, who is hunting them.
    * Ruin: po przekroczeniu masy krytycznej, masowe zabójstwo. Przedtem, sexual drain.
* House: Stach nie opuści miejsca, bo to wyzwanie. Kacper, bo chce zdominować i opętać Syrenę.
* Players:
    * K: zawołana przez Stacha jako terminuska.

### Hasła i uruchomienie

* Ż: (kontekst otoczenia) Wieloświatowiec Kacper powrócił z Wysp Ochoczych i ma ze sobą coś nowego co może pomóc jego ekipie.
* Ż: (element niepasujący) Stach ściągnął Kalinę, bo nie podoba mu się bardzo to, że jego remedia mają tu ogromne branie. Coś mu nie gra.
* Ż: (trigger) Małgorzata Dotknięta przez Kasandrę.
* Ż: (przeszłość, kontekst) Małgorzata jest uśpionym viciniusem który się obudził.

### Analiza i poszerzenie

Ogólnie:

* Ż: null
* K: null

Gramy o (zdania):

1. "Ktoś (nie wiem jeszcze kto) wpadnie w sidła Kręgu Ośmiornicy"
2. "Dojdzie do serii samobójstw wzmacniających potwora"
3. "Potwór odleci gdzieś poza ten teren bezpiecznie"

Pogoda, otoczenie:

* Większe miasto (~100k ludzi), o mniejszym progu Skażenia i ogólnie przez to spokojniejsze
* Zwykle sesja ma miejsce w nocach; jedna scena to jedna noc.

## Potencjalne pytania historyczne

* brak

## Punkt zerowy

### Postacie

Główny przeciwnik (?):

* **KACPER**, Nauczyciel muzyki w szkole podstawowej:
* Initial emotion:        contempt (disgust + anger), disgust -> disgust, anger -> rage
* Main trait:             Innowacyjny, szuka nowych rozwiązań i podejścia
* Secondary trait:        Opryskliwy, bezceremonialny i obcesowy

Jego counterpart, Syrena:

* **MAŁGORZATA**, Mikser dźwięku:
* Initial emotion:        shame (fear + disgust), fear -> fear, disgust -> loathing
* Main trait:             Nadużywa różnych używek (narkotyki, alkohol)
* Secondary trait:        Pacyfistyczny, pokojowo nastawiony

Trzech znajomych (ważnych) Kacpra:

* **MAKSYMILIAN**, Technik fizjoterapii
* Initial emotion:        optimism (anticipation + joy), anticipation -> vigilance, joy -> extasy
* Main trait:             Pochlebczy i obłudny
* Secondary trait:        Aspołeczny, nie dba o innych

* **STANISŁAW**, Programista aplikacji
* Initial emotion:        cynism (disgust + anticipation), disgust -> boredom, anticipation -> anticipation
* Main trait:             Uszczypliwy i zgryźliwy
* Secondary trait:        Odważny, rzuca się na problemy jak lew

* **PATRYK**, Szef kuchni (kuchmistrz)
* Initial emotion:        morbidness (disgust + joy), disgust -> loathing, joy -> joy
* Main trait:             Nowoczesny, o stylu bardzo 'metrowarszawskim'
* Secondary trait:        Towarzyski i przyjacielski

Siostra Małgorzaty i trigger dla niej - prawdziwa piękność:

* **KASANDRA**, Zawodowy działacz organizacji politycznej
* Initial emotion:        dominance (anger + trust), anger -> anger, trust -> trust
* Main trait:             Pedantyczny, z ogromną dbałością o szczegóły
* Secondary trait:        Odważny, śmiały i Przedsiębiorczy

Starsza Starodrzewczyni, która widzi że coś złego się dzieje:

* **ANITA**, Starodrzewczyni i Starsza, Dyspozytor radiotaxi
* Initial emotion:        morbidness (disgust + joy), disgust -> disgust, joy -> joy
* Main trait:             Niecierpliwy, chce TERAZ
* Secondary trait:        Bazuje na intuicji jako podstawie działania

### Opis sytuacji

Kacper, Wieloświatowiec którego zawsze kręciła władza wrócił do Trójzęba z artefaktem zdobytym w porcie Bramieście (po wycieczce na Wyspy Ochocze). Aż nie mógł uwierzyć w swoje szczęście - jeśli w ciągu miesiąca uwiedzie 50 kobiet przy jego pomocy, to będzie potrafił dominować kobiety własną wolą!

Nic dziwnego, że zrekrutował do pomocy trzech przyjaciół z dawnych lat - Maksa, Stasia i Patryka. Ustalił bezpieczną quotę 4 kobiety dziennie. Jako, że ma dostęp do kobiet (acz młodych), nie powinno być to szczególnym problemem. Zaczął od swojej szefowej, Kasandry i zmusił ją do przyprowadzenia swojej siostry, Małgorzaty...

Małgorzata jest uśpionym viciniusem - i wie o tym w jakimś stopniu. Jest podatna na moc Kacpra, więc zamiast wrócić do narkotyków i alkoholu, budzi w sobie swoją drugą naturę i idzie polować. Wzmocnić się i polować, by docelowo dorwać Kacpra i go unicestwić. Tymczasem Kacper zauważył już, że coś na niego poluje i sam skupił się na znalezieniu napastniczki i zdominowanie jej jako swoją morderczą zabawkę.

## Misja właściwa

**PRELUDIUM** (o nic nie gramy)

Stach poprosił Kalinę, by ta wpadła bo coś jest nie tak. Ludzie kupują jego rzeczy, co jest rzadkie. Zawsze - ochrona wobec sióstr czy córek. I to z klanu Starodrzewców, którzy zwykle modlą się do drzew... a i lokalna szefowa klanu, Anita, coś węszy. Stach powiedział, że skoro kupują u niego ochronę, niech terminuska przybędzie. Bo ochrona się przyda...

**SCENA** ("DZIEŃ 1: Anita zostaje zdominowana przez Kasandrę używając dziwnego narkotyku. Zespół niczego się nie dowiaduje odnośnie krzywdy kobiet.") (21:10)

Stach przywitał Kalinę w hotelu Złotocień. Załatwił jej niezły pokój. Zrobił research - kobiety rzadziej chodzą samotnie. Wieloświatowcy nie kupują u Stacha, ale nie znaczy to że nie mają problemów. Stach ma kilka kontaktów po obu stronach klanów - oni rzadko ze sobą wchodzą we współpracę. Jak to się objawia? Kobiety dostają _malazji_ - zachowują się nieco dziwnie, osowiale...

Stach zaproponował Kalinie, że może sprzedawać Wieloświatowcom. On sprzedaje Starodrzewcom i Wieloświatowcy go już nie zaakceptują. Stach ma sporo takich bezużytecznych świecidełek.

* K: what can I do... (myśli)
* Ż: czego potrzebujesz?
* K: zahaczki
* Ż: Stach zrobił research. Potrzebujesz na coś pointer?
* K: cała frakcja Starodrzewców u niego kupuje bo złapał kontakt, tak? Jakie są realia terenu jak chodzi o Pryzmat?
* Ż: Pryzmat..?
* K: wezmę trochę amuletów od Stacha i szukając informacji je opchnę. Ale drugi cel - wzbudzić przekonanie, że one działają. Użyć Pryzmatu by uszkodzić Drugą Stronę.
* Ż: da radę. Mimo słabszego pola magicznego, utrudni to działanie "złym siłom". Czyli: zdobywanie wiedzy i fortyfikacja Pryzmatu?
* K: tak.

Przedstawiła Stachowi swój plan. Stach mu przyklasnął. Zarobi i dodatkowo pomoże. Kalina go zatrzymała - wspólnie zarobią. Stach się zastanowił i się zgodził. Tym razem może być opłacalne się podzielić zyskiem. (21:27)

Stach idzie na Starodrzewców, Kalina na Wieloświatowców.

Konflikt na przekształcanie Pryzmatu: karta (9), sympatia: niech dodadzą swoje włosy (2), Stach nawiązał kontakty (1). Zasób: ogłoszenia w gazecie (4). Test Heroiczny (-4, 5, 20). Skonfliktowany Sukces. Udało się - Pryzmat jest przesunięty na niekorzyść Drugiej Strony - działania nadnaturalne / krzywdzące będą osłabione. Jednocześnie, Druga Strona orientuje się że ma przeciwnika - Kalinę i Stacha. Ale nie wiedzą co się DZIEJE. Zespół ma stałe +1 za pomoc Toporzysku do końca sesji.

Jaki jest profil zagrożonych? O co chodzi? Zidentyfikować pojawiające się motywy i części wspólne? Test Trudny (porażka to sukces Typowego). Znowu Stachu wszedł w temat jako siła dominująca zbierająca informacje: lokalne znajomości (2), poprzednie informacje (1), Toporzysko (1), karta (7). 9-3-5, czyli potężny sukces. Zagrożone są kobiety, i to młode i ładne kobiety. To od nich przyszła ta informacja - ale nie chcą mówić głośno, bo same nie do końca wiedzą co się dzieje. Stach dostał leady na dwie szczególnie interesujące osoby - dominująca polityk lokalna, Kasandra i jej siostra ćpunka, Małgosia.

Dziewczyny same nie do końca wiedzą co się im stało. Ale coś na linii erotycznej. Echa opisów, takich wyrywkowych wskazują, że to wygląda na efekty kralotyczne? Sprawa zaczęła się jakiś tydzień temu. Kalina wie, które są silnie podejrzane że im coś zrobiono. Są tam i Starodrzewcy i Wieloświatowcy. Ale dominanta jest w kierunku na Starodrzewców. Ta _malazja_ objawia się trochę jak efekt post-hipnotyczny. Osłabiona wola, konfuzja...

Co zabawne zdaniem jednej z tych osób, ćpunka przestała ćpać XD.

Kalina jeszcze skupiła się na tym, by znaleźć mniej więcej lokalizację gdzie takie rzeczy mogły mieć miejsce, takie "prokralotyczne" patrząc na to jakie to osoby, gdzie one chodziły, jaki miały zbiór poruszania się, jakie miejsca są omawiane przy przepytywaniu ich. Typowy. Toporzysko (+1), szerokie kontakty (+2), karta (8). 11-3-3, Porażka. Kalina dostała informacje o miejscu - finalny ślad jest u Anity, ze Starodrzewców. Stach ją zna więc Kalinę wprowadzi.

Niestety, na miejscu okazało się, że:

* Anita jest nieprzytomna. Potraktowana narkotykiem.
* Kalina znalazła poszukiwany ślad. Wskazuje na Szkołę Makina - i był przyklejony do buta Kasandry.
* Kasandra, która jest na miejscu wskazała na Kalinę - to ona zaatakowała Anitę.
* Kalina zauważyła, że Kasandra jest święcie przekonana, że to oni zaatakowali. Jest w post-hipnozie. Koniec.

Stachu podrzucił Kasandrze amulet, by osłabiać działanie hipnozy - będzie miała przebłyski i Pryzmat (1 karta Kić). Dodatkowo, zwinął z Anity Dowód Rzeczowy.

* Ż: karty: 4
* K: karty: 2 (3)

"Zespół poznał lokalizację - Szkoła Makina - oraz typ krzywdy kobiet - hipnoza, efekty kralotyczne. Niestety, Anita jest zdjęta z akcji i Kasandra powiedziała, że Zespół stoi za jej krzywdą. Przywódcą, nieformalnym, jest Kasandra."

(22:10)

**SCENA** ("NOC 1: Starodrzewcy obracają się przeciw Stachowi i Kalinie, że oni zrobili krzywdę Anicie. Prasyrena atakuje i dominuje Maksymiliana - z zemsty za Kasandrę. Maks szczerze kocha Prasyrenę.") (22:14)

W hotelu, Stach się szeroko uśmiechnął. Ma coś dla Kaliny - biały, lekko magiczny proszek. Środek, który dostała Anita. Kalina w nocy obudziła Antoniego Zajcewa. Antoni nie chciał być kurierem, ale to sprawa ŻYCIA I ŚMIERCI. Przyjedzie. Stach się zaśmiał, temu tam sprzedał serio drogie rzeczy. Proszek będzie zbadany przez Lawendę (1 karta zasobów dla Żółwia).

Kalina przebiera się w inne ciuchy i idzie w nocy na rozpoznanie. Jak ta szkoła wygląda. Co to jest. Ku swojemu zdziwieniu, na miejscu ktoś w nocy jest w tej szkole. Na oko Kaliny, w szkole są z trzy osoby w jednym pomieszczeniu. Niestety, jest zasłonięte - Kalina musi albo użyć magii albo wejść bezpośrednio.

Kalina rzuciła kamieniem w okno, chcąc zmusić osoby w środku do reakcji i zobaczyć co jest w środku (22:45). Test Typowy. 7-3-4. Sukces. Z okna wyjrzał facet a Kalina jeszcze dostrzegła w środku dwie nagie kobiety. Nie widziała nic innego.

Kalina zdecydowała się na poważny plan. Teleportuje do środka artefakt ogłuszający, potem siebie jak artefakt zadziała. Test Łatwy + Zasób + Magia. 16-3-0. Bez problemu udało się Kalinie ogłuszyć przeciwników i pojawić się na miejscu...

Na ziemi leży Maks, ogłuszony i dwie ogłuszone nagie kobiety. Test Typowy - narkotyk w powietrzu (ale minus za to że niekierowany i za zmieniony Pryzmat). 9-3-3. Porażka. Kalina stoi zdominowana, z rozpaczliwym pragnieniem by ktoś jej rozkazywał i powiedział co ma robić. Niestety, nikogo nie ma... w pewnym momencie Kalina poczuła, że przez okno wleciała Prasyrena. Zignorowała kobiety i podeszła do faceta, chcąc go dosiąść. Niestety, military-grade artefakt uniemożliwił jej tą zacną czynność, więc we frustracji wzięła Maksymiliana i odleciała...

Kalina doszła do siebie po pewnym czasie. Kobiety na ziemi nadal ogłuszone. Kalina musi chwilę odczekać... ten cholerny proszek nadal działa... ale docelowo teleportowała się do hotelu, wraz ze swoimi uratowanymi dziewczynami. 12-3-3 (Test Typowy). Skonfliktowany Sukces na magii. Pojawiła się seria neonowych strzałek od punktu A (szkoła) do punktu B (hotel) pokazująca dokładną ścieżkę teleportacji. WSZYSTKIE strony wiedzą gdzie mieszka Zespół.

Lawenda skontaktowała się z Kaliną. Okazuje się, że to jest proszek stosowany przez Krąg Ośmiornicy - kult kralothów - do werbowania nowych agentów. Oczywiście, jest antidotum; Lawenda przyśle je przez Antoniego. Antoni już wszystko wie, z przyjemnością pomoże Kalinie (1 karta Żółw). Kalina ma pełen facepalm.

* Ż: karty: 6 (9)
* K: karty: 5 (6)

"Kalina poznała naturę przeciwnika - to agent Kręgu Ośmiornicy. Drugim przeciwnikiem jest Prasyrena, polująca na agenta? Tak czy inaczej, Lawenda dostarczyła antidotum, Starodrzewcy stanęli przeciwko Zespołowi, wszyscy wiedzą gdzie Zespół mieszka oraz Prasyrena porwała Maksymiliana - ale jeszcze nie zdominowała."

(23:25 end)

**SCENA** ("NOC 1: Kupiona przez Kić - ratujemy Maksymiliana. Kić chce się też dowiedzieć kto stoi za syreną i Maksymilianem.")(20:20)

Pokój w hotelu Złotocień. Niestety, Kalina i Stach są już Zmęczeni (-1 karta Żółw). Dużo się działo, Stach już niemłody a Kalina po przejściach. No i są sami z dwoma już ubranymi dziewczynami (acz nieprzytomnymi). Stach wyczyścił trasę, szczęśliwie. Poproszony przez Kalinę, Stach je nakarmił alkoholem, by na pewno się stąd nie wycofały. Kalina poprosiła, by on się przespał a ona rozwiąże pewien problem. Stach chce iść z Kaliną, bo ostatnio się dla niej źle skończyło. Kalina protestuje, ale Stach wygrał w tej rozgrywce.

Stach jeszcze zakneblował dziewczyny by nie krzyczały i przywiązał je do łóżek. Kalina wywiesiła zawieszkę "nie przeszkadzać". Zespół jest gotowy by iść znaleźć i pokonać tą Prasyrenę...

(Tymczasem ktoś ze Starodrzewców wejdzie do pokoju jak ich nie ma. -1 karta Żółw.)

Kalina wzięła artefakt śledzący. Chce namierzyć gdzie komórka Maksa się znajduje - Typowy (6-3-4): sukces. Ma to. To Stary Labirynt w Krukniewie. Tam jest komórka Maksa i najpewniej sam Maks. Prasyrena najpewniej będzie w jakimś budynku; Kalina nie spodziewa się by Prasyrena była gdzieś w kanałach. Kalina przygotowała coś na odpędzenie ludzi, coś na syrenę, coś na maga.

Kalina i Stach odeszli od hotelu. Złapali taksówkę (1 karta dla Żółw) i pojechali w okolice Labiryntu.

Dotarli do Labiryntu. Ładna noc, taka dość rozpadająca się dzielnica. Życie tutaj jest nocne - też młodzi z różnych frakcji jak i natywna ludność. Przy Labiryncie - nieco inaczej, bo tam wchodzą ludziom do domów (acz okupowanych przez "anarchistów" i "Lud Zatracony"). Najpewniej ktoś widział Prasyrenę. Tak czy inaczej, Kalina ma konkretny budynek gdzie jest komórka Maksa, na piętrze.

Budynek nie ma drzwi. W drzwiach leży sobie ćpun. Weszli i zbliżyli się na piętro. Są zamknięte drzwi, za którymi powinien znajdować się Maks i Prasyrena. Kalina przygotowała coś nadającego się do bloku lub uderzenia i otworzyła drzwi. Prasyrena atakuje od razu - Maks leży nieprzytomny na łóżku. Kalina wyciąga gaz łzawiący i kontratakuje! (1 karta)

Konflikt Trudny by odstraszyć Prasyrenę. Ale: gaz łzawiący (3), niekorzystny teren dla syreny (1), zaskoczenie syreny (1), Zmęczenie (-1), karta (7): 9-3-5. Skonfliktowany sukces. Syrena dostała z półobrotu od Kaliny i gazem pieprzowym w twarz. Uderzenie odrzuciło ją o ścianę. Z trudem odleciała, na ślepo - ma z głowy pomysły o walce tej nocy. Jest Oślepiona. Ale niestety Kalina została Ranna podczas tej walki - krew poszła. Kto widział Prasyrenę używającą noża?!

(Żółw: wycofuję bezpiecznie Prasyrenę ze Sceny za 2 karty; nie może tu skończyć się jej opowieść)

Kalina akumuluje energię z budynku i wali błyskawicą w odlatującą Prasyrenę z "czułością". Chce mieć traceability oraz uszkodzić cholernego viciniusa. Plus, nadać jej aspekt "Scaredy Cat" - niech się boi Kaliny. Test Łatwy (bo magia). 10-3-1. Soczewka... NIE DOŚĆ że Kalina walnęła w nią błyskawicą tak, że vicinius zleciał na grunt to jeszcze nałożyła na nią klątwę - periodyczne walenie błyskawicami. Vicinus ma aspekt TERROR wobec Kaliny. Trafia do Progresji (jeśli stwór przeżyje). Klątwa TEŻ trafia do Progresji (sprzężona z Eterem dzięki randomowemu artefaktowi Stacha).

Maksymilian jest odratowany. Stachu zna kryjówkę w Labiryncie. W stealth suit próbuje przetransportować (przenieść) Maksymiliana do kryjówki, mimo starego już ciała na takie akcje. Skonfliktowany sukces. Udało mu się, ale NIE ma już kryjówki - ktoś ją zajął. Kryjówka jest w kanałach; aktualnie zajęło ją trzech młodych facetów. Kalina uznała, że i tak im nikt nie uwierzy w magię. Kalina walnęła kilka świateł, łańcuch elektryczny i powiedziała "won". Oni zwiali w popłochu.

Stach jest pod wrażeniem. Podobała mu się ta akcja. Wolałby ich okraść przy tym, ale zawsze coś. Po chwili poweselał - nic nie wzieli ze sobą. Zostało trochę pieniędzy.

Zostali tu na noc, Stach trochę oczyścił.

"Prasyrena została przepłoszona i pokonana - błyskawice uniemożliwiają jej normalne funkcjonowanie. Kalina znalazła przy Prasyrenie dowód osobisty - Małgorzata Kirnał. Z twarzy podobna do Prasyreny. Kalina została lekko ranna, ale po nocy w kryjówce nie jest już Zmęczona. Stach jest poszukiwany, bo weszli do pokoju hotelowego i znaleźli dziewczyny. Maksymilian ma wiedzę którą miałyby dziewczyny, więc Kalina nic nie traci. A Maksymilian doszedł do siebie..."

* Ż: karty: 6 (13)
* K: karty: 5 (7)

## Wpływ na świat

| Kto           | Wolnych | Sumarycznie |
|---------------|---------|-------------|
| Żółw          | 5       | 13          |
| Kić           | 5       | 7           |

Jako, że następna misja jest kontynuacją, nie wydajemy punktów. Ale chcę Progresji.

* Ż: Krąg Ośmiornicy zdobył niewielki przyczółek w Toporzysku dzięki działaniom Kacpra i ekipy - miłość Kasandry.

## Streszczenie

Stach wezwał Kalinę do pomocy w Trójzębie; dzieje się tu coś dziwnego z kobietami. Kalina i Stach doszli do tego, że Krąg Ośmiornicy próbuje dominować kobiety i rozprzestrzenić swój wpływ. Dodatkowo pojawiła się Prasyrena polująca na kultystów Kręgu. Kalina odpędziła Prasyrenę i ją Przeklęła, Stach ogólnie sprzątał i zbierał dane. Ich współpraca zaowocowała zdobyciem informacji o Prasyrenie i Kulcie - oraz o zdobyciu kluczowych członków. I antidotum na narkotyk kralotyczny.

## Progresja

* Kalina Rotmistrz: całość chwały za chęć pomocy kobietom w formie amuletów ochronnych przypada Kalinie. Pozytywnie kojarzona w Toporzysku.
* Stach Sosnowiecki: jest poszukiwany przez policję za zniewolenie dwóch dziewczyn w hotelu. SERIO, NIE ZROBIŁ TEGO!
* Małgorzata Kirnał: dostała Klątwę Błyskawic. Okresowo wali w nią potężne wyładowanie, Raniąc. Musi unikać otwartych powierzchni i gniazdek elektrycznych.
* Małgorzata Kirnał: ma absolutny TERROR w kierunku na Kalinę. Boi się jej bardziej niż czegokolwiek. Kalina śni jej w nocy.
* Kasandra Kirnał: Krąg Ośmiornicy i powiązana z nią potęga jej się bardzo spodobały. Nie chce być "na dole", chce iść do góry jako agentka i siła.

### Frakcji

* Wieloświatowcy: ścierają się ze Starodrzewcami w Toporzysku; nic poważnego
* Starodrzewcy: ścierają się z Wieloświatowcami w Toporzysku; nic poważnego
* Krąg Ośmiornicy: zdobył przyczółek w Toporzysku dzięki działaniom Kacpra i pośrednio Kaliny. Przyczółek w formie Kasandry.
* Lud Zatracony: opanowali w Toporzysku Krukniew, a dokładniej Stary Labirynt. To jest ich główny obszar.

## Zasługi

* Kalina Rotmistrz: przeraża Syrenę, przesuwa Pryzmat w mieście ze Stachem i daje się załatwić kralotycznym proszkiem. Ogólnie, terminuska.
* Stach Sosnowiecki: główne oczy i uszy Kaliny, wykrył że w mieście są problemy, przesuwa Pryzmat w całym mieście z Kaliną i ogólnie nieźle się bawi.
* Anita Perczoluk: duchowa szefowa Starodrzewców w Toporzysku; potraktowana kralotycznym narkotykiem przez Kasandrę, obróciła Starodrzewców przeciw Zespołowi.
* Kasandra Kirnał: wysokiej rangi polityk Starodrzewców w Toporzysku. Jedna z pierwszych ofiar kralotycznego narkotyku.
* Maksymilian Supolont: dobrze się bawił w dominowanie kobiet na lewo i prawo aż dorwała go Prasyrena i odbiła z trudem Kalina. Obecnie, w niewoli Kaliny.
* Małgorzata Kirnał: przyprowadzona do narkotyzowania przez siostrę obudziła w sobie Prasyrenę. Polowała na Maksymiliana; odgoniona i Przeklęta przez Kalinę.
* Lawenda Weiner: w przyspieszonym tempie produkuje antidotum na popularny narkotyk kralotyczny. Identyfikator (zdalny) i producent (też zdalny).
* Antoni Zajcew: łowca potworów sprowadzony do roli kuriera. Szczęśliwie, pomoże niedługo Kalinie i tak pokaże jaki jest świetny.

## Plany

* 

### Frakcji

* 

## Lokalizacje

1. Świat
    1. Primus
        1. Sektor Astoriański
            1. Astoria
                1. Sojusz Letejski
                    1. Trójząb Wielki
                        1. Bramiasto: miasto portowe; właśnie tam swego czasu Kacper kupił od Kręgu Ośmiornicy proszek kralotyczny
                        1. Toporzysko: miasto mające silny podział na bogatych i możnych oraz plebs. Kasta Wieloświatowców i kasta Starodrzewców
                            1. Wysoczysko: dzielnica kontrolowana przez Wieloświatowców
                                1. Hotel Złotocień: niezłej klasy hotel, gdzie mieszka Stach i Kalina. Niestety, wrobili Stacha w wiązanie niewinnych dziewczyn.
                                1. Szkoła Makina: prywatna szkoła niezłej klasy, przejęta przez Krąg Ośmiornicy.
                            1. Krukniew: dzielnica biedna, raczej tam mieszkają imigranci. Nie integrują się z żadną frakcją Toporzyska. Życie wrze nocą, sporo ludzi.
                                1. Stary Labirynt: zbiór budynków i tuneli, korytarzy wykorzystywanych podczas wojny. Wszystko zaniedbane. Mieszkają tam ludzie na marginesie.

## Czas

* Opóźnienie: 2
* Dni: 1

## Narzędzia MG

### Budowa sesji

**SCENA** ("DZIEŃ 1: Anita zostaje zdominowana przez Kasandrę używając dziwnego narkotyku. Zespół niczego się nie dowiaduje odnośnie krzywdy kobiet.") (20:00)
**SCENA** ("NOC 1: Starodrzewcy obracają się przeciw Stachowi i Kalinie, że oni zrobili krzywdę Anicie. Prasyrena atakuje i dominuje Maksymiliana - z zemsty za Kasandrę. Maks szczerze kocha Prasyrenę.") (20:00)
**SCENA** ("DZIEŃ 2: Kacper dowiaduje się, jaka jest tożsamość Prasyreny. Prasyrena porywa Kasandrę. Starodrzewcy robią rozruchy; Kacper + Anita zrzucili wszystko na Zespół.") (20:00)
**SCENA** ("NOC 2: Prasyrena atakuje Kacpra i go pokonuje. Sama porażona jego mocą traci swój ludzki komponent. Artefakt trafia w ręce Kasandry, która widzi w nim POTENCJAŁ.") (20:00)
**SCENA** ("NOC 3: Opętani popełniają samobójstwo, fortyfikując Prasyrenę. Prasyrena odlatuje. Kasandra znika ze sceny, zrozumieć więcej na temat Ośmiornicy.") (20:00)

### Cel Opowieści

* Timing test
* Generacja sesji wspólna
* 5 punktów to bonus do Progresji.
* Możesz wydać Punkt podczas sesji: +1 pozytywny, -1 negatywny
* Możesz wydać Punkt by zmienić Zdanie Sceny
* Reroll podnosi stawkę konfliktu dwustronnie

### Po czym poznam sukces

* null

### Wynik z perspektywy celu

* null

### Wykorzystana mechanika

1807
