---
layout: cybermagic-karta-postaci
categories: profile
factions: "weiner"
type: "NPC"
owner: "public"
title: "Nadia Weiner"
---

# {{ page.title }}

## Postać

### Koncept (1)

Event managerka tworząca perfekcyjne opowieści prosto w głowach swoich klientów. Remakerka usprawniająca (w naukowy sposób) ciała i umysły, przebudowująca inne osoby by stały się uosobieniem perfekcji i doskonałości. Doskonała neuronautka.

### Otoczenie (1)

Przede wszystkim miejsca mające głęboką logikę i powtarzalność. To sprawia, że czuje się najlepiej w zautomatyzowanych fabrykach, stabilnych miejscach bez ludzi i życia oraz we własnym dworku, gdzie rządzą Agenci.

### Misja (1)

Stworzyć sobie perfekcyjny świat, taki z perfekcyjnymi ludźmi dookoła i w perfekcyjnym miejscu. Wszystko idealnie kontrolowane, bez odchyleń i jakichkolwiek form chaosu i nieoznaczoności.

### Wada (-2)

Bardzo łatwo ją wybić z równowagi - wystarczy, że ONA będzie nieperfekcyjna (np. ślady gołębia na sukni lub uszkodzony but). Gdy ma tego typu problem, obsesyjnie próbuje go rozwiązać; wszystkie inne czynności wykonuje dużo gorzej.

### Motywacje (1)

| Co chce by się działo? Co jest pożądane?                 | Co jest antytezą postaci? Co jest jej negacją?               |
|----------------------------------------------------------|--------------------------------------------------------------|
| zrozum głębię ludzkiej natury - czemu ludzie robią to, co się dzieje | mając kogoś w swojej władzy pozwól tej osobie odejść bez usprawnienia tej osoby |
| dostarcz każdemu klientowi 'perfekcyjny moment', unikalny dla niego | dostosuj się do zmieniających się okoliczności i zadziałaj z zaskoczenia gdy jesteś gotowa |
| doprowadź wszystkich dookoła do stanu perfekcji, ciała i umysłu | znajduj piękno w różnorodności, dąż do dywersyfikacji osób którymi się otaczasz |

### Zachowania (1)

| Jak zazwyczaj się zachowuje?                             | Pod wpływem jakich uczuć / w jakich okolicznościach to robi? |
|----------------------------------------------------------|--------------------------------------------------------------|
| bardzo elegancka dama; cicha, uprzejma i nieco rozmarzona | zazwyczaj, w sytuacjach typowych |
| milcząca, prawie nic nie mówi; uśmiech staje się sztuczny | gdy ma do czynienia z wyraźnym brakiem doskonałości, gdy jest zła |
| cicha, skupiona i wykonuje energiczne acz precyzyjne ruchy | gdy nad czymś ciężko pracuje i jest szczęśliwa |

### Umiejętności (4)

* Neuronautka: potrafi wyciągnąć najskrytsze sekrety z głowy pacjenta i zrozumieć jego prawdziwą naturę; doskonała też w wywiadach bez magii
* Event manager: świetna w logistyce i składaniu opowieści do przeżycia przez klienta; wie jak dostarczyć perfekcyjną sekwencję wydarzeń
* Hipnotyzer: potrafi nawet bez magii skłonić innych do działania; dokładnie wie jak ustawiać granice i jak wydarzeniami budować nowe ścieżki myśli innych (corruptor)
* Kosmetyczka: wie jak upiększać i sprawić, by ktoś wyglądał perfekcyjnie; wie jaka forma będzie idealnie pasowała do jej klienta

### Magia (2 LUB 4)

#### Gdy kontroluje energię

* Upiększająca magia życia: magia przebudowy ciała by było piękniejsze i bardziej doskonałe. Podzbiór magii życia skupiony na urodzie.
* Magia mentalna neuronautki: umiejętność czytania umysłów, zrozumienie jak dana osoba działa i przeniknięcie przez wewnętrzne bariery.
* Magia mentalna corruptora: wniknięcie w umysł i przebudowa go pod kątem konkretnych marzeń, celów i zachowań. Cel zrobi dokładnie to czego ona chce i będzie szczęśliwy.
* Magia strojów i ubrań: nie jest to jej naturalna szkoła magii; bardzo długo ćwiczyła by móc czyścić swoje ubrania i je naprawiać czy je upiększać

#### Gdy traci kontrolę

* Zazwyczaj: represjonowany przez nią Chaos zaczyna manifestować się w okolicy; najczęściej jako elementy mentalne czy różnego rodzaju efemerydy
* Zły humor: rzeczywistość zaczyna przekształcać się w koszmary które jako neuronautka czytała w umysłach pacjentów. Pojawiają się efemerydy tworzące świat koszmarów.
* Dobry humor: rzeczywistość zaczyna stawać się cudownym światem. Piękny zapach powodujący otępiającą przyjemność, uczucie dobra i jedności ze wszechświatem...

### Zasoby i otoczenie

#### Ogólnie (4)

* Agenci: piękni ludzie, przebudowani przez Nadię zarówno fizycznie jak i mentalnie. Piękni, idealni i przewidywalni. Zawsze szczęśliwi by służyć Pani.
* Niewielki dworek w Sercowni: doskonale kontrolowany, bardzo zadbane i piękne miejsce - jej główna baza działania, położona niedaleko portaliska.
* Szerokie uprawnienia: jako licencjonowana neuronautka i licencjonowana event manager ma uprawnienia do robienia rzeczy za które często przychodzą terminusi.

#### Powiązane frakcje

{{ page.factions }}

## Opis

(34 min)