# Mariusz Trzewń
## Identyfikator

Id: 9999-mariusz-trzewń

## Sekcja Opowieści

### Zgubiony holokryształ w lesie

* **uid:** 210817-zgubiony-holokrysztal-w-lesie, _numer względny_: 18
* **daty:** 0111-06-18 - 0111-06-20
* **obecni:** Alan Bartozol, Cyryl Perikas, Kacper Bankierz, Laura Tesinik, Liliana Bankierz, Mariusz Trzewń, Marysia Sowińska, Rupert Mysiokornik, Stella Armadion, Tomasz Tukan

Streszczenie:

Jeden z przerzucanych przez mafię przedmiotów do Aurum to ko-matryca Kuratorów, jako broń. Ale Cyryl - kurier - był ofiarą terminuskiego polowania więc ją odrzucił w Lesie Trzęsawnym gdzie znalazła ją Stella przekonana, że to noktiańska technologia. Marysia wypchnęła Kacpra Bankierza z mafii (i tego terenu) a Tukan znalazł i usunął ko-matrycę m.in. używając Laury.

Aktor w Opowieści:

* Dokonanie:
    * pomógł Tukanowi dowiedzieć się czym jest ten dziwny kryształ - i wykrył ko-matrycę Kuratorów.


### Porwanie Daniela Terienaka

* **uid:** 210720-porwanie-daniela-terienaka, _numer względny_: 17
* **daty:** 0111-06-10 - 0111-06-12
* **obecni:** Daniel Terienak, Karolina Terienak, Mariusz Trzewń, Marysia Sowińska, Rafał Torszecki, Tomasz Tukan, Urszula Miłkowicz

Streszczenie:

Urszula Miłkowicz zwabiła w pułapkę i porwała Daniela Terienaka - z nadzieją, że odkryje Rekina który współpracuje z mafią. Siostra Daniela, Karolina, pobiła Torszeckiego i tak spotkała się z Marysią. Wspólnie odkryły że za wszystkim stoi Ula i zmusiły ją do oddania Daniela bez przeskanowania pamięci (by się upewnić, Karolina wysadziła techbunker). Marysia dowiedziała się, że Ula jest uciekinierką z Aurum i eks-protomagiem.

Aktor w Opowieści:

* Dokonanie:
    * wspiera Ulę Miłkowicz. Jest jej "terminusem-opiekunem", acz nieformalnym. Przy okazji, zna kody do różnych mechanicznych potworności powojennych w Lesie Trzęsawnym.


### Haracz w parku rozrywki

* **uid:** 200913-haracz-w-parku-rozrywki, _numer względny_: 16
* **daty:** 0110-10-05 - 0110-10-06
* **obecni:** Adam Janor, Alan Bartozol, Diana Tevalier, Franciszek Owadowiec, Karol Senonik, Krystyna Senonik, Maja Janor, Mariusz Trzewń, Melinda Teilert, Pięknotka Diakon, Rafał Kamaron

Streszczenie:

Łatwa misja w okolicach parku rozrywki Janor przekształciła się w dziwną operację z pasożytem magicznym dotykającym pobierającego haracz Grzymościowca i dziwnie zachowującą się komendant policji. Pięknotka i Alan rozwalili siły Grzymościa, ale nie są pewni, czy to nie była tylko dywersja... (a tymczasem Melinda i Chevaleresse świetnie się bawiły w parku rozrywki).

Aktor w Opowieści:

* Dokonanie:
    * znalazł dla Pięknotki łatwą misję, która okazała się być dość ostra; nie dał rady odnaleźć ludzi od Grzymościa, ale wykrył Pasożyta w magu.


### Dom dla Melindy

* **uid:** 200524-dom-dla-melindy, _numer względny_: 15
* **daty:** 0110-09-09 - 0110-09-12
* **obecni:** Diana Lemurczak, Diana Tevalier, Franek Bulterier, Gerwazy Lemurczak, Laura Tesinik, Mariusz Trzewń, Melinda Teilert, Pięknotka Diakon

Streszczenie:

Rodzina chce Melindę z powrotem, Melinda nie chce wracać. Pięknotka szuka Melindy i znalazła ją w Arkadii. Gdy poznała sytuację, we współpracy z Dianą wsadziła Melindę Alanowi przy użyciu Chevaleresse. Wszyscy są zadowoleni, choć Melinda musi opuścić Podwiert - ale wreszcie jest bezpieczna.

Aktor w Opowieści:

* Dokonanie:
    * nigdy nie był w Podwiercie bo to "miasto gangów" a on nie umie walczyć. Pięknotka wzięła go na kabaret w Arkadii. Zainicjował szukanie Melindy.


### Tajna baza Orbitera?

* **uid:** 200510-tajna-baza-orbitera, _numer względny_: 14
* **daty:** 0110-09-03 - 0110-09-07
* **obecni:** Alina Anakonda, Artur Kołczond, Gabriel Ursus, Ignacy Myrczek, Kallista Exolon, Laura Tesinik, Mariusz Trzewń, Natalia Tessalon, Pięknotka Diakon, Sabina Kazitan, Talarand d'Irrydius, Teresa Mieralit, Tymon Grubosz

Streszczenie:

Natalia Tessalon chce przetransportować rannego brata do Aurum, ale manewr zablokowała Laura (terminuska-prawniczka) na prośbę Pięknotki. Natalia i Sabina się ścięły, przez co ucierpiał Myrczek a Sabina trafiła do aresztu. Teresa Mieralit zapewni, że Myrczek nie ma głowy do Sabiny. Pięknotka z Tymonem poszukali kto ciężko zmiażdżył Gabriela; udało się im znaleźć tajną bazę Orbitera w której jest Emulatorka, która się do tego przyznała.

Aktor w Opowieści:

* Dokonanie:
    * przegrzebywał się przez dokumenty Gabriela, gdzie był ślad dla Pięknotki. Gabriel zdecydowanie ich przecenił - nic nie znalazł. Ale pomógł nakierować na awiana.


### Arystokraci na Trzęsawisku

* **uid:** 200414-arystokraci-na-trzesawisku, _numer względny_: 13
* **daty:** 0110-07-31 - 0110-08-01
* **obecni:** Franciszek Leszczowik, Ignacy Myrczek, Mariusz Trzewń, Pięknotka Diakon, Sabina Kazitan, Strażniczka Alair, Talia Aegis

Streszczenie:

Franciszek z Aurum dostosował Sabinę do swoich upodobań jako seksbombę. Sabina zdecydowała się go zniszczyć - doprowadziła go do Wysysacza Esuriit i wskazała, że na Trzęsawisku może zdobyć coś co mu się przyda. Franciszek stracił część świty na Trzęsawisku; gdyby nie Pięknotka, zginąłby tam. A tak tylko skończył z traumą a Sabinie się upiekło - roboty społeczne na 2 tygodnie.

Aktor w Opowieści:

* Dokonanie:
    * odkrył, że seksbomba-arystokratka to Sabina Kazitan używając systemów analitycznych Pustogoru.


### Krucjata Chevaleresse

* **uid:** 200202-krucjata-chevaleresse, _numer względny_: 12
* **daty:** 0110-07-20 - 0110-07-23
* **obecni:** Ataienne, Damian Orion, Diana Tevalier, Keraina d'Orion, Malictrix d'Itaran, Mariusz Trzewń, Mateusz Kardamacz, Minerwa Metalia, Pięknotka Diakon, Talia Aegis, Tomasz Tukan

Streszczenie:

Chevaleresse wykradła broń Alana i uzbroiła Liberitias, gdzie działa też Ataienne przeciw Kardamaczowi, Grzymościowi i krzywdzicielowi Alana. Pięknotka doszła do serca problemu i materii, acz potrzebowała wsparcia Orbitera - dokładniej, Kerainy. Dzięki Kerainie wprowadziła Malictrix do Kompleksu Itaran. Teraz to tylko kwestia czasu aż Grzymość zostanie zniszczony.

Aktor w Opowieści:

* Dokonanie:
    * nerd taktyki i gryzipiórek; doszedł do tego, że nagrania wskazują, że napastnikiem bazy Grzymościa jest TAI poziomu ponad 3. Pięknotce jest zimno.


### Ukradziony Entropik

* **uid:** 191201-ukradziony-entropik, _numer względny_: 11
* **daty:** 0110-07-09 - 0110-07-11
* **obecni:** Hestia d'Itaran, Keraina d'Orion, Mariusz Trzewń, Minerwa Metalia, Persefona d'Jastrząbiec, Pięknotka Diakon, Roland Grzymość

Streszczenie:

Orbiter szukał informacji o zaginionym dawno Entropiku; Ataienne go wykryła gdy przejęła Jastrząbiec. Pięknotka wraz z miragentem znalazła owego Entropika - jest w ukrytym kompleksie medyczno-badawczym Grzymościa. By nie eskalować i nie ryzykować ludzkich żyć, doprowadziła do ewakuacji Entropika. Dzięki temu Orbiter musiał poradzić sobie sam. A Pustogor stanął przed tym, że Grzymość ma potężnych sojuszników i potężną bazę w Jastrząbcu.

Aktor w Opowieści:

* Dokonanie:
    * pomógł Pięknotce zlokalizować kompleks Itaran używając matematyki, triangulacji i znajomości z odpowiednimi magami. Niestety, przez to był wyciek.


### Korupcja z arystokratki

* **uid:** 191112-korupcja-z-arystokratki, _numer względny_: 10
* **daty:** 0110-06-30 - 0110-07-01
* **obecni:** Ataienne, Ignacy Myrczek, Mariusz Trzewń, Minerwa Metalia, Persefona d'Jastrząbiec, Pięknotka Diakon, Sabina Kazitan, Tadeusz Sklerzec

Streszczenie:

Po wydarzeniach z Grzymościem oczy Pięknotki padły na Jastrząbiec - tam dzieją się dziwne rzeczy z narkotykami. Okazało się, że to Ignacy Myrczek próbuje rozpaczliwie udowodnić arystokratce z Aurum, że nie zrobił jej krzywdy świadomie a pod wpływem narkotyków. Pięknotka wpadła (z pomocą Ataienne) i zrobiła porządek - ukarała burmistrza, Myrczka, arystokratkę i w sumie wszystkich. Ma smak popiołu w ustach, tu nie było nikogo sensownego...

Aktor w Opowieści:

* Dokonanie:
    * rozpaczliwie próbował być przydatny i odkupić się u Karli, więc znalazł Pięknotce Jastrząbiec. Dzięki Pięknotce, Karla zdjęła go z 'listy-osób-do-opieprzania'.


### Zaginiona soniczka

* **uid:** 191105-zaginiona-soniczka, _numer względny_: 9
* **daty:** 0110-06-28 - 0110-06-29
* **obecni:** Ataienne, Erwin Galilien, Mariola Tralment, Mariusz Trzewń, Mateusz Kardamacz, Pięknotka Diakon, Tymon Grubosz

Streszczenie:

Ataienne poprosiła Pięknotkę o znalezienie zaginionej fanki. Pięknotka zaczęła śledztwo i doszła do tego, że Mariola została porwana przez gang przerzucający dziewczyny do Cieniaszczytu. Erwin słyszał takie plotki. Pięknotka zlokalizowała i usunęła komórkę tego gangu; śledztwo pokazało na autoklub fitness jako jedno interesujące miejsce. Najpewniej nie to jest miejscem "zła", ale warto sprawdzić.

Aktor w Opowieści:

* Dokonanie:
    * na prośbę Pięknotki sprawdził silnym sygnałem obecność Marioli, przez co rozwalił Karli jedno tajne śledztwo. ALE - uratowali pięć dziewczyn. Więc w sumie Karla go nie zabije.


### Kontrpolowanie Pięknotki - pułapka

* **uid:** 191103-kontrpolowanie-pieknotki-pulapka, _numer względny_: 8
* **daty:** 0110-06-20 - 0110-06-27
* **obecni:** Damian Orion, Józef Małmałaz, Ksenia Kirallen, Lilia Ursus, Marek Puszczok, Mariusz Trzewń, Minerwa Metalia, Olaf Zuchwały, Pięknotka Diakon, Rafał Roszczeniok

Streszczenie:

Pięknotka poluje na noktiańskiego zabójcę. W ciągu tygodnia udało jej się złożyć do kupy pułapkę, rozpocząć linię przerzutową artefaktów do Aurum, połączyć Orbiter, Lilię, Minerwę oraz Pustogor i doprowadzić do tego, że docelowo Małmałaz ma zostać złapany i doprowadzony do Pustogoru w zemście za krzywdę Alana. To był bardzo trudny tydzień, politycznie.

Aktor w Opowieści:

* Dokonanie:
    * analityk Pięknotki; powiedział jej, że Ksenia ma lokalizację - gdzieś w Aurum. Pomógł Pięknotce wyłączyć problemy z Ksenią.


### Polowanie na Pięknotkę

* **uid:** 190901-polowanie-na-pieknotke, _numer względny_: 7
* **daty:** 0110-06-17 - 0110-06-20
* **obecni:** Alan Bartozol, Diana Tevalier, Józef Małmałaz, Lucjusz Blakenbauer, Mariusz Trzewń, Minerwa Metalia, Pięknotka Diakon

Streszczenie:

Noktiański zabójca chciał pozyskać Cienia; pokonał Pięknotkę, ale Alan go zestrzelił. Potem zabójca złapał Chevaleresse i korzystając z niej jako zakładniczki wysłał Alana do szpitala. Pięknotka doszła do tego, jak się nazywa z pomocą Minerwy i Cienia.

Aktor w Opowieści:

* Dokonanie:
    * organizował kampanię do tępienia noktian w enklawach; przekonany przez Pięknotkę że to zły pomysł


### Wypadek w Kramamczu

* **uid:** 190906-wypadek-w-kramamczu, _numer względny_: 6
* **daty:** 0110-06-14 - 0110-06-15
* **obecni:** Dariusz Kuromin, Kasjopea Maus, Ksenia Kirallen, Mariusz Trzewń, Pięknotka Diakon

Streszczenie:

Wrabiają Wiktora Sataraila w atak na niewielką firmę, Włóknin z Kramamczy! Pięknotka i Ksenia wysłane by to naprawić! Pięknotka przyzwała z powrotem wszystkie królowe które pouciekały a Ksenia odkryła sabotaż wewnętrzny. Dariusz próbuje wyciągnąć ubezpieczenie. Pięknotka wezwała Kasjopeę (dziennikarkę) do pomocy i przekonała Ksenię, żeby ta odpuściła Dariuszowi tylko znalazła osoby winne tej sytuacji i prowokacji.

Aktor w Opowieści:

* Dokonanie:
    * analityk Barbakanu Pustogoru; powiedział Pięknotce o sytuacji finansowej Włóknina. Innymi słowy - mają przyczynę.


### Rozpaczliwe ratowanie BII

* **uid:** 190827-rozpaczliwe-ratowanie-bii, _numer względny_: 5
* **daty:** 0110-01-17 - 0110-01-20
* **obecni:** BIA Tarn, Ernest Kajrat, Marek Puszczok, Mariusz Trzewń, Pięknotka Diakon, Sławomir Niejadek, Talia Aegis, Tymon Grubosz

Streszczenie:

Talia próbowała utrzymać przy życiu BIA 3 generacji. Nie mając surowców, użyła tej BIA do zdobycia rzeczy odżywczych z Tiamenat - zrzucając winę na Wiktora Sataraila. Pięknotka poszła za śladem i gdy dotarła do Talii, Kajrat wziął na siebie winę (za co Pięknotka go aresztowała). Następnie poprosiła Wiktora Sataraila by ten ochronił swoje dobre imię - i zniszczył śmiertelnie niebezpieczną BIA.

Aktor w Opowieści:

* Dokonanie:
    * taktyk, wsparcie, hacker z Barbakanu; często współpracuje z Pięknotką. Zidentyfikował dla Pięknotki, że pnączoszpony używały noktiańskiej taktyki.


### Czarodziejka, która jednak może się zabić

* **uid:** 211019-czarodziejka-ktora-jednak-moze-sie-zabic, _numer względny_: 4
* **daty:** 0084-12-20 - 0084-12-24
* **obecni:** Arnulf Poważny, Klaudia Stryk, Ksenia Kirallen, Mariusz Trzewń, Maryla Koternik, Talia Aegis, Teresa Mieralit

Streszczenie:

Nastroje antynoktiańskie się nasilają. Pojawiły się seksboty do bicia, w kształcie noktian i noktianek (co strasznie zestresowało Teresę). Klaudia zaproponowała Arnulfowi powiększenie kadry o Weteranów i przejmując to prawie się zarżnęła (uratował ją Trzewń). Maryla szuka informacji o Teresie - szuka ukrytego noktianina na AMZ, ale Trzewń wykluczył Teresę dzięki dokumentom sformowanym przez Arnulfa. Klaudia i Ksenia pracują nad petycją, by stworzyć Dom Weteranów Noctis.

Aktor w Opowieści:

* Dokonanie:
    * wziął na siebie część roboty Klaudii, po czym zrobił sieć pomocników - w ten sposób odpowiedzialność nie leży na samej Klaudii i wszyscy są w stanie działać. Szukał ukrytego noktianina w systemach i wykluczył Teresę jako noktiankę (co jest całkiem zabawne). Chce usunąć noktian z AMZ.


### Szukaj serpentisa w lesie

* **uid:** 211009-szukaj-serpentisa-w-lesie, _numer względny_: 3
* **daty:** 0084-11-13 - 0084-11-14
* **obecni:** Agostino Karwen, Dariusz Skórnik, Edelmira Neralis, Felicjan Szarak, Grzegorz Czerw, Klaudia Stryk, Ksenia Kirallen, Mariusz Trzewń, Strażniczka Alair, Udom Rapnak

Streszczenie:

Prosta operacja zdekomponowania medbunkra w Lesie Trzęsawnym (2 żołnierze, 4 uczniowie AMZ) skończyła się horrorem - serpentis noktiański porwał Trzewnia i 2 żołnierzy. Klaudia uruchomiła martwy medbunkier i przemyciła dronę do Zaczęstwa a Ksenia była dywersją (co skończyło się dla niej traumą). Mimo sytuacji, Ksenia przekonała serpentisów że jak się nie oddadzą w ręce astorian, jeden z nich umrze. I przekonała ich dzięki wiadomościom Klaudii świadczącym, że Talia współpracuje a nie jest w niewoli Astorii.

Aktor w Opowieści:

* Dokonanie:
    * 19 lat; przechwycony przez serpentisa Agostino w Lesie Trzęsawnym, ale dał radę przekazać zapętloną wiadomość Klaudii magią przez zagłuszający pojazd. Technomanta <3.


### Nowa Strażniczka AMZ

* **uid:** 210926-nowa-strazniczka-amz, _numer względny_: 2
* **daty:** 0084-06-14 - 0084-06-26
* **obecni:** Albert Kalandryk, Arnulf Poważny, Klaudia Stryk, Ksenia Kirallen, Mariusz Trzewń, Strażniczka Alair, Talia Aegis, Tymon Grubosz

Streszczenie:

Klaudia - młoda grzeczna administratorka AMZ - przypadkiem odkrywa konspirację dyrektora, terminusa i noktianki by uratować umierającą Eszarę. Po konfrontacji z dyrektorem pomaga im by wszystko działało. Trzewń uniknął amnestyków.

Aktor w Opowieści:

* Dokonanie:
    * 19 lat; nerd militarny. Rozpaczliwie trzyma się terminusów Pustogoru, bo to jedyne co jest STAŁE po wojnie. Rozchwiany, doskonale się skrada - podsłuchał TYMONA GRUBOSZA (ze wszystkich ludzi). Chce nadać temat terminusom, ale Tymon + Klaudia + Eszara przekonali go, by dał Eszarze szansę.
* Progresja:
    * 19-latkiem będąc, był przekonany o wyższości podejścia Pustogoru nad wolnym strzelcem Tymonem Gruboszem. Nie lubi Tymona.
    * za 10 lat i później będzie cichym sojusznikiem AMZ i Eszary. Ona będzie z nim koordynować nie mówiąc nikomu.


### Czółenkowe Esuriit w AMZ

* **uid:** 211122-czolenkowe-esuriit-w-amz, _numer względny_: 1
* **daty:** 0083-10-13 - 0083-10-22
* **obecni:** Dariusz Drewniak, Ernest Termann, Felicjan Szarak, Klaudia Stryk, Ksenia Kirallen, Mariusz Trzewń, Wiktor Szurmak

Streszczenie:

Wpierw Trzewń wziął Klaudię na randkę (ona tego nie wiedziała) do AI Core AMZ. Złapał ich Szurmak i ukarał. Potem były próby puryfikacji Czółenka przez magów Eterni i terminusów. Skończyło się katastrofą - Agent Esuriit dotarł nawet do AMZ, co doprowadziło do pokazania talentu organizacyjnego Klaudii i śmierci dyrektora Termanna który bronił uczniów. Skrzydło Loris AMZ zostało odcięte i uznane za zakazane. Przez ilość i typy energii przez MIESIĄC nie było zajęć - leczenie, regeneracja, puryfikacja.

Aktor w Opowieści:

* Dokonanie:
    * 18 lat; chciał poderwać Klaudię na Hestię, wkradli się do budynku AMZ i skończył z pasami na gołym tyłku od Szurmaka. Potem gdy zaatakował Agent Esuriit chciał postawić Hestię by mogła pomóc, ale jedynie doprowadził do zniszczenia Hestii i śmierci dyrektora. Nie może sobie tego wybaczyć i wyleczył się z bycia bohaterem.
* Progresja:
    * wyleczył się z heroizmu od teraz do końca życia. Ciężka trauma - przez niego zginął dyrektor, w jego obronie. I Hestia, w którą wierzył do samego końca. Zrozumiał, że nie wszystko da się wygrać.


## Sekcja Światowości

### Zwiedzony świat

1. Lokalizacja: (ile razy), @ (data ostatniej wizyty)

1. Świat    : 18, @: 0111-06-20
    1. Primus    : 18, @: 0111-06-20
        1. Sektor Astoriański    : 18, @: 0111-06-20
            1. Astoria    : 18, @: 0111-06-20
                1. Sojusz Letejski    : 18, @: 0111-06-20
                    1. Szczeliniec    : 18, @: 0111-06-20
                        1. Powiat Jastrzębski    : 5, @: 0110-10-06
                            1. Jastrząbiec, okolice    : 2, @: 0110-07-23
                                1. Containment Chambers    : 1, @: 0110-07-11
                                1. Klinika Iglica    : 2, @: 0110-07-23
                                    1. Kompleks Itaran    : 2, @: 0110-07-23
                                1. TechBunkier Sarrat    : 1, @: 0110-07-23
                            1. Jastrząbiec    : 1, @: 0110-07-01
                                1. Hotel Stacja Kosmiczna    : 1, @: 0110-07-01
                                1. Ratusz    : 1, @: 0110-07-01
                            1. Kalbark    : 2, @: 0110-07-23
                                1. Autoklub Piękna    : 1, @: 0110-06-29
                                1. Escape Room Lustereczko    : 1, @: 0110-07-23
                            1. Praszalek, okolice    : 1, @: 0110-10-06
                                1. Fabryka schronień Defensor    : 1, @: 0110-10-06
                                1. Park rozrywki Janor    : 1, @: 0110-10-06
                            1. Praszalek    : 1, @: 0110-10-06
                                1. Komenda policji    : 1, @: 0110-10-06
                        1. Powiat Pustogorski    : 14, @: 0111-06-20
                            1. Czemerta, okolice    : 1, @: 0110-09-07
                                1. Baza Irrydius    : 1, @: 0110-09-07
                                1. Fortifarma Irrydia    : 1, @: 0110-09-07
                                1. Studnia Irrydiańska    : 1, @: 0110-09-07
                            1. Czółenko    : 3, @: 0111-06-20
                                1. Bunkry    : 2, @: 0110-06-29
                            1. Kramamcz    : 1, @: 0110-06-15
                                1. Włóknin    : 1, @: 0110-06-15
                            1. Podwiert    : 3, @: 0111-06-20
                                1. Dzielnica Luksusu Rekinów    : 2, @: 0111-06-20
                                    1. Obrzeża Biedy    : 1, @: 0111-06-12
                                        1. Stadion Lotników    : 1, @: 0111-06-12
                                    1. Sektor Brudu i Nudy    : 1, @: 0111-06-12
                                        1. Skrytki Czereśniaka    : 1, @: 0111-06-12
                                1. Klub Arkadia    : 1, @: 0110-09-12
                                1. Las Trzęsawny    : 2, @: 0111-06-20
                            1. Pustogor    : 4, @: 0110-09-07
                                1. Eksterior    : 2, @: 0110-09-07
                                    1. Miasteczko    : 2, @: 0110-09-07
                                        1. Knajpa Górska Szalupa    : 1, @: 0110-09-07
                                1. Rdzeń    : 2, @: 0110-09-07
                                    1. Szpital Terminuski    : 2, @: 0110-09-07
                                1. Zamek Weteranów    : 1, @: 0084-06-26
                            1. Zaczęstwo    : 10, @: 0111-06-12
                                1. Akademia Magii, kampus    : 4, @: 0110-08-01
                                    1. Akademik    : 3, @: 0084-12-24
                                    1. Arena Treningowa    : 1, @: 0083-10-22
                                    1. Budynek Centralny    : 1, @: 0083-10-22
                                        1. Piwnica    : 1, @: 0083-10-22
                                            1. Stare AI Core    : 1, @: 0083-10-22
                                        1. Skrzydło Loris    : 1, @: 0083-10-22
                                            1. Laboratorium Wysokich Energii    : 1, @: 0083-10-22
                                            1. Nieskończony Labirynt    : 1, @: 0083-10-22
                                    1. Domek dyrektora    : 1, @: 0084-12-24
                                    1. Złomiarium    : 1, @: 0084-06-26
                                1. Arena Migświatła    : 1, @: 0084-06-26
                                1. Kompleks Tiamenat    : 1, @: 0110-01-20
                                1. Las Trzęsawny    : 1, @: 0084-11-14
                                    1. Medbunkier Sigma    : 1, @: 0084-11-14
                                1. Nieużytki Staszka    : 3, @: 0110-06-29
                                1. Osiedle Ptasie    : 3, @: 0111-06-12
                        1. Pustogor    : 1, @: 0110-06-27
                        1. Trzęsawisko Zjawosztup    : 1, @: 0110-08-01

### Relacje Aktor - Aktor

| Z kim | Intensywność | Opowieści |
| ---- | ---- | ---- |
| Pięknotka Diakon     | 12 | ((190827-rozpaczliwe-ratowanie-bii; 190901-polowanie-na-pieknotke; 190906-wypadek-w-kramamczu; 191103-kontrpolowanie-pieknotki-pulapka; 191105-zaginiona-soniczka; 191112-korupcja-z-arystokratki; 191201-ukradziony-entropik; 200202-krucjata-chevaleresse; 200414-arystokraci-na-trzesawisku; 200510-tajna-baza-orbitera; 200524-dom-dla-melindy; 200913-haracz-w-parku-rozrywki)) |
| Ksenia Kirallen      | 6 | ((190906-wypadek-w-kramamczu; 191103-kontrpolowanie-pieknotki-pulapka; 210926-nowa-strazniczka-amz; 211009-szukaj-serpentisa-w-lesie; 211019-czarodziejka-ktora-jednak-moze-sie-zabic; 211122-czolenkowe-esuriit-w-amz)) |
| Minerwa Metalia      | 5 | ((190901-polowanie-na-pieknotke; 191103-kontrpolowanie-pieknotki-pulapka; 191112-korupcja-z-arystokratki; 191201-ukradziony-entropik; 200202-krucjata-chevaleresse)) |
| Talia Aegis          | 5 | ((190827-rozpaczliwe-ratowanie-bii; 200202-krucjata-chevaleresse; 200414-arystokraci-na-trzesawisku; 210926-nowa-strazniczka-amz; 211019-czarodziejka-ktora-jednak-moze-sie-zabic)) |
| Diana Tevalier       | 4 | ((190901-polowanie-na-pieknotke; 200202-krucjata-chevaleresse; 200524-dom-dla-melindy; 200913-haracz-w-parku-rozrywki)) |
| Klaudia Stryk        | 4 | ((210926-nowa-strazniczka-amz; 211009-szukaj-serpentisa-w-lesie; 211019-czarodziejka-ktora-jednak-moze-sie-zabic; 211122-czolenkowe-esuriit-w-amz)) |
| Tymon Grubosz        | 4 | ((190827-rozpaczliwe-ratowanie-bii; 191105-zaginiona-soniczka; 200510-tajna-baza-orbitera; 210926-nowa-strazniczka-amz)) |
| Alan Bartozol        | 3 | ((190901-polowanie-na-pieknotke; 200913-haracz-w-parku-rozrywki; 210817-zgubiony-holokrysztal-w-lesie)) |
| Ataienne             | 3 | ((191105-zaginiona-soniczka; 191112-korupcja-z-arystokratki; 200202-krucjata-chevaleresse)) |
| Ignacy Myrczek       | 3 | ((191112-korupcja-z-arystokratki; 200414-arystokraci-na-trzesawisku; 200510-tajna-baza-orbitera)) |
| Laura Tesinik        | 3 | ((200510-tajna-baza-orbitera; 200524-dom-dla-melindy; 210817-zgubiony-holokrysztal-w-lesie)) |
| Sabina Kazitan       | 3 | ((191112-korupcja-z-arystokratki; 200414-arystokraci-na-trzesawisku; 200510-tajna-baza-orbitera)) |
| Strażniczka Alair    | 3 | ((200414-arystokraci-na-trzesawisku; 210926-nowa-strazniczka-amz; 211009-szukaj-serpentisa-w-lesie)) |
| Tomasz Tukan         | 3 | ((200202-krucjata-chevaleresse; 210720-porwanie-daniela-terienaka; 210817-zgubiony-holokrysztal-w-lesie)) |
| Arnulf Poważny       | 2 | ((210926-nowa-strazniczka-amz; 211019-czarodziejka-ktora-jednak-moze-sie-zabic)) |
| Damian Orion         | 2 | ((191103-kontrpolowanie-pieknotki-pulapka; 200202-krucjata-chevaleresse)) |
| Felicjan Szarak      | 2 | ((211009-szukaj-serpentisa-w-lesie; 211122-czolenkowe-esuriit-w-amz)) |
| Józef Małmałaz       | 2 | ((190901-polowanie-na-pieknotke; 191103-kontrpolowanie-pieknotki-pulapka)) |
| Keraina d'Orion      | 2 | ((191201-ukradziony-entropik; 200202-krucjata-chevaleresse)) |
| Marek Puszczok       | 2 | ((190827-rozpaczliwe-ratowanie-bii; 191103-kontrpolowanie-pieknotki-pulapka)) |
| Marysia Sowińska     | 2 | ((210720-porwanie-daniela-terienaka; 210817-zgubiony-holokrysztal-w-lesie)) |
| Mateusz Kardamacz    | 2 | ((191105-zaginiona-soniczka; 200202-krucjata-chevaleresse)) |
| Melinda Teilert      | 2 | ((200524-dom-dla-melindy; 200913-haracz-w-parku-rozrywki)) |
| Persefona d'Jastrząbiec | 2 | ((191112-korupcja-z-arystokratki; 191201-ukradziony-entropik)) |
| Teresa Mieralit      | 2 | ((200510-tajna-baza-orbitera; 211019-czarodziejka-ktora-jednak-moze-sie-zabic)) |
| Adam Janor           | 1 | ((200913-haracz-w-parku-rozrywki)) |
| Agostino Karwen      | 1 | ((211009-szukaj-serpentisa-w-lesie)) |
| Albert Kalandryk     | 1 | ((210926-nowa-strazniczka-amz)) |
| Alina Anakonda       | 1 | ((200510-tajna-baza-orbitera)) |
| Artur Kołczond       | 1 | ((200510-tajna-baza-orbitera)) |
| BIA Tarn             | 1 | ((190827-rozpaczliwe-ratowanie-bii)) |
| Cyryl Perikas        | 1 | ((210817-zgubiony-holokrysztal-w-lesie)) |
| Daniel Terienak      | 1 | ((210720-porwanie-daniela-terienaka)) |
| Dariusz Drewniak     | 1 | ((211122-czolenkowe-esuriit-w-amz)) |
| Dariusz Kuromin      | 1 | ((190906-wypadek-w-kramamczu)) |
| Dariusz Skórnik      | 1 | ((211009-szukaj-serpentisa-w-lesie)) |
| Diana Lemurczak      | 1 | ((200524-dom-dla-melindy)) |
| Edelmira Neralis     | 1 | ((211009-szukaj-serpentisa-w-lesie)) |
| Ernest Kajrat        | 1 | ((190827-rozpaczliwe-ratowanie-bii)) |
| Ernest Termann       | 1 | ((211122-czolenkowe-esuriit-w-amz)) |
| Erwin Galilien       | 1 | ((191105-zaginiona-soniczka)) |
| Franciszek Leszczowik | 1 | ((200414-arystokraci-na-trzesawisku)) |
| Franciszek Owadowiec | 1 | ((200913-haracz-w-parku-rozrywki)) |
| Franek Bulterier     | 1 | ((200524-dom-dla-melindy)) |
| Gabriel Ursus        | 1 | ((200510-tajna-baza-orbitera)) |
| Gerwazy Lemurczak    | 1 | ((200524-dom-dla-melindy)) |
| Grzegorz Czerw       | 1 | ((211009-szukaj-serpentisa-w-lesie)) |
| Hestia d'Itaran      | 1 | ((191201-ukradziony-entropik)) |
| Kacper Bankierz      | 1 | ((210817-zgubiony-holokrysztal-w-lesie)) |
| Kallista Exolon      | 1 | ((200510-tajna-baza-orbitera)) |
| Karol Senonik        | 1 | ((200913-haracz-w-parku-rozrywki)) |
| Karolina Terienak    | 1 | ((210720-porwanie-daniela-terienaka)) |
| Kasjopea Maus        | 1 | ((190906-wypadek-w-kramamczu)) |
| Krystyna Senonik     | 1 | ((200913-haracz-w-parku-rozrywki)) |
| Lilia Ursus          | 1 | ((191103-kontrpolowanie-pieknotki-pulapka)) |
| Liliana Bankierz     | 1 | ((210817-zgubiony-holokrysztal-w-lesie)) |
| Lucjusz Blakenbauer  | 1 | ((190901-polowanie-na-pieknotke)) |
| Maja Janor           | 1 | ((200913-haracz-w-parku-rozrywki)) |
| Malictrix d'Itaran   | 1 | ((200202-krucjata-chevaleresse)) |
| Mariola Tralment     | 1 | ((191105-zaginiona-soniczka)) |
| Maryla Koternik      | 1 | ((211019-czarodziejka-ktora-jednak-moze-sie-zabic)) |
| Natalia Tessalon     | 1 | ((200510-tajna-baza-orbitera)) |
| Olaf Zuchwały        | 1 | ((191103-kontrpolowanie-pieknotki-pulapka)) |
| Rafał Kamaron        | 1 | ((200913-haracz-w-parku-rozrywki)) |
| Rafał Roszczeniok    | 1 | ((191103-kontrpolowanie-pieknotki-pulapka)) |
| Rafał Torszecki      | 1 | ((210720-porwanie-daniela-terienaka)) |
| Roland Grzymość      | 1 | ((191201-ukradziony-entropik)) |
| Rupert Mysiokornik   | 1 | ((210817-zgubiony-holokrysztal-w-lesie)) |
| Sławomir Niejadek    | 1 | ((190827-rozpaczliwe-ratowanie-bii)) |
| Stella Armadion      | 1 | ((210817-zgubiony-holokrysztal-w-lesie)) |
| Tadeusz Sklerzec     | 1 | ((191112-korupcja-z-arystokratki)) |
| Talarand d'Irrydius  | 1 | ((200510-tajna-baza-orbitera)) |
| Udom Rapnak          | 1 | ((211009-szukaj-serpentisa-w-lesie)) |
| Urszula Miłkowicz    | 1 | ((210720-porwanie-daniela-terienaka)) |
| Wiktor Szurmak       | 1 | ((211122-czolenkowe-esuriit-w-amz)) |