---
layout: cybermagic-karta-postaci
categories: profile
factions: "niezrzeszeni"
type: "NPC"
owner: "public"
title: "Lilia Ursus"
---

# {{ page.title }}

## Postać

### Ogólny pomysł (2)

Bogata czarodziejka, dość młoda, która pragnie spełnić swoje marzenie zostania wybitnym nurkiem Szczeliny i dojścia do Erwina Galiliena. Świetna w kojarzeniu faktów, tropienia ludzi oraz kupowaniu dobrej klasy sprzętu. Bardzo dobry kupiec, urocza aktorka i mistrzyni perswazji. Nie umie walczyć.

### Co motywuje postać (2)

* nie do końca wie czego się uczyć i boli ją nieefektywność tej nauki -> uczy się od najlepszych i pragnie osiągnąć mistrzostwo w tym co robi
* uważa za cholerną niesprawiedliwość los Galiliena i jego samotność -> chce zostać partnerką Galiliena. Co najmniej w zakresie wspólnych akcji.
* nie jest traktowana jako "osoba", raczej jak worek złota lub maskotka -> chce być pełnoprawną, godną agentką - umiejętności, nie tylko bogactwo.
* wulkan energii, przesympatyczna, promyczek radości, buzia jej się nie zamyka

### Idealne okoliczności (2)

* w bezpiecznym miejscu, wykorzystuje swoje bogactwo by osiągnąć sukces. Zalewa coś kasą.
* ma przewagę sprzętową - w momencie, w którym i tak ma przewagę, jej przewaga jest po prostu większa.

### Szczególne umiejętności (3)

* świetnie wyceni większość rzeczy, doskonały kupiec, sprzeda nawet ranną stonogę
* aspirujący detektyw, dbałość o szczegóły, triki i sztuczki iluzjonistyczne
* znajomość i obsługa sprzętu magitechowego

### Zasoby i otoczenie (3)

* bogata jak cholera; pieniądze nie mają dla niej żadnego znaczenia. Ona zalewa pieniędzmi problemy.
* dobrej klasy sprzęt magitechowy, przede wszystkim survivalowo-bojowy.

### Magia (3)

#### Gdy kontroluje energię

* kocia akrobatka: niesamowita kontrola przestrzeni i poruszania się, też w magitechach
* bardzo efektowna magia bojowa: nie do końca ją kontroluje, ale zdecydowanie ma do niej dostęp i ma do niej dryg
* magia percepcji: ciężko się przed nią ukryć; you can run but you can't hide

#### Gdy traci kontrolę

* jej magia bojowa uruchamia się na Efektach Skażenia i na niczym innym; ona nie potrafi rzucić zaklęcia bojowego
* jest to jedyny sposób, w jaki manifestuje się jej utrata kontroli
* zaklęcia bojowe różnej klasy lecą jak fajerwerki - niekontrolowane, we wszystkie możliwe strony

### Powiązane frakcje

{{ page.factions }}

## Opis

(14 min)
