---
layout: inwazja-karta-postaci
categories: profile
factions: "Niezrzeszeni"
type: "NPC"
title: "Siriratharin"
---
# {{ page.title }}

## Postać

### Motywacje (do czego dąży)

* **pragnienie wiedzy**: "'to fascynujące!'…'jako sojusznik na pewno nam się przyda'…'muszę go zrozumieć'": 2
* **zbudować dom**: "'nie może istnieć poza Esuriit'…'ale jak? Tylko w bazie jesteśmy bezpieczni!'": 2
* **ekspansja**: "'to istoty kontrolujące teren i zasilające się przez terraformację… energio-formację tego terenu'": 2

### Zachowania (jaka jest)

* **asymilacja energii**: "'nie strać morale! Speculoid tylko na to czeka' … 'nie, proszę, tylko nie to!' … 'to moje przeznaczenie'"
* **energetycznie oszczędny**: "'nie lubi się ruszać, co?' … 'umysł speculoida często jest poza ciałem' … 'czekaj, patrzy przez LUSTRA?!'"

### Specjalizacje

* **tworzenie iluzji** (mind games)
* **niszczenie morale** (zabójca, mind games)
* **mindwarp** (mind games, terror, łowca_zabójca)
* **konwersja energii** (inżynier energii)

### Umiejętności

* **pułapki**
* **terror**
* **mind games**
* **łowca_zabójca**
* **badacz nie-Esuriit**
* **inżynier energii**
* **konstruktor Esuriit**
* **manipulacja Pryzmatem**

### Cechy

|  Social Aggressive |  Social Devious |  Social Friendly |  Knowledge |  Craft |  Supernatural |  Fortitude |  Nimbleness |
|:==================:|:===============:|:================:|:==========:|:======:|:=============:|:==========:|:===========:|
|       +1           |        -1       |        -1        |      0     |   -1   |      +1       |     +1     |     +1      |

### Specjalne
* nadwrażliwość na srebro: działa na niego jak specjalistyczna broń magiczna
* odporność na magię Primusa i nie-Esuriit: +6 defensywa przed wszystkimi efektami magiopochodnymi
* częściowa polimorficzność: +3 testy bojowe i takie gdzie lustrzana krystaliczna konstrukcja by się przydała
* żywi się Siecią Esuriit; siatką energii z kontrolowanego przez siebie terenu
* żywi się / adaptuje istoty ze zniszczonym morale; może je wypaczyć energią Esuriit

## Magia

### Szkoły magiczne

* **grupa_działań_magicznych**: opis
* **grupa_działań_magicznych**: opis
* **grupa_działań_magicznych**: opis
* **grupa_działań_magicznych**: opis

### Zaklęcia statyczne

* **nazwa_zaklęcia**: opis_zaklęcia_lub_link
* **nazwa_zaklęcia**: opis_zaklęcia_lub_link

## Zasoby i otoczenie

### Powiązane frakcje

* nazwa_frakcji_jak_ma_to_z_linkiem

### Kogo zna

* **grupy_i_frakcje_które_zna_i_które_ją_znają**: opis
* **grupy_i_frakcje_które_zna_i_które_ją_znają**: opis

### Co ma do dyspozycji:

* **sprzęt_do_jakiego_ma_dostęp_i_postać_charakteryzuje**: opis
* **sprzęt_do_jakiego_ma_dostęp_i_postać_charakteryzuje**: opis

### Surowce

* **Wartość**: 1/2/3
* **Pochodzenie**: dlaczego_1_2_lub_3_i_jak_zarabia

# Opis

A native entity of the Esuriit phase, one of the dominant species – a speculoid. When the silver candle magi came to this world, he got touched by a prism – and he has changed accordingly. His own home, Esuriit, started to push him away. He was unable to stay.

Caught by the magi of the candle, he was being influenced by their spells; they wanted to communicate with him. They didn’t understand that by doing it they have pushed him off balance from the Esuriit. Now he belongs nowhere.

Without a place to go home, this Hunter tries to create his own part of the Esuriit reality wherever he goes. And taste the differences in energies between various creatures of the world.

Magi want him as a weapon. He wants them as food. Revenge is a concept alien to him; but conquest and expansion is a concept deeply ingrained in this creature’s psyche. So is experimenting with different creatures especially now when some of them has given him an ability to live in their world without dissipating because of fundamental misalignments of their worlds’ energies.

He cannot really adapt, transform or use any creature without breaking its morale first. However, it is not very difficult for Esuriit Mindwarper - destroy morale, inject Esuriit energy and extract Esuriit energy leaving the Esuriit husk behind in place of non-Esuriit creature. Like all speculoids.

### Koncept

Wysokopoziomowy koncept postaci, 1-2 zdania.

### Motto

"Tekst"

# Historia:

## Dokonania:

|Data|Dokonanie|Misja|Początek|Koniec|Kampania|
|170125|ściągnął Zespół do Mare Crucio, zaatakował Whisperwind i mimo walki między nim, Whisper i Warmasterem i tak dał radę się wycofać.|[Przeprawa do Świecy Daemonica](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170125-przeprawa-do-swiecy-daemonica.html)|10/08/10|10/08/11|[Powrót Karradraela](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/kampania-powrot-karradraela.html)|
|161124|nadal wyłączony z akcji. Okazuje się, że potrafi przeżyć i na Primusie i Esuriit i Daemonice; sprzężony z Kazimierzem Sowińskim.|[Ponura historia ekspedycji Esuriit](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161124-ponura-historia-ekspedycji-esuriit.html)|10/07/31|10/08/01|[Powrót Karradraela](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/kampania-powrot-karradraela.html)|
|161109|który prawie zgładził Zespół wysłany by uratować terminusa; zastawił pułapki lecz nie docenił technologii KADEMu (bo nie zna). Wyłączony z akcji na moment.|[Jak prawidłowo wpaść w pułapkę](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161109-jak-prawidlowo-wpasc-w-pulapke.html)|10/07/29|10/07/30|[Powrót Karradraela](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/kampania-powrot-karradraela.html)|
|161102|Speculoid; podobno nie może dostać się na teren bazy, ale jego szepty są wszechobecne.|[Magowie Esuriit w domu](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161102-magowie-esuriit-w-domu.html)|10/07/26|10/07/28|[Powrót Karradraela](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/kampania-powrot-karradraela.html)|
|161026|speculoid; odpierany przez Srebrną Septę i monitorujący okolicę, by się pożywić istotami z Primusa. Zastawia pułapki.|[Zagłodzona ekspedycja Świecy](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161026-zaglodzona-ekspedycja-swiecy.html)|10/07/24|10/07/25|[Powrót Karradraela](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/kampania-powrot-karradraela.html)|


## Relacje z postaciami:

|Z kim|Intensywność|Na misjach|
|[Siluria Diakon](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-siluria-diakon.html)|5|[170125](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170125-przeprawa-do-swiecy-daemonica.html), [161124](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161124-ponura-historia-ekspedycji-esuriit.html), [161109](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161109-jak-prawidlowo-wpasc-w-pulapke.html), [161102](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161102-magowie-esuriit-w-domu.html), [161026](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161026-zaglodzona-ekspedycja-swiecy.html)|
|[Marianna Sowińska](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-marianna-sowinska.html)|5|[170125](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170125-przeprawa-do-swiecy-daemonica.html), [161124](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161124-ponura-historia-ekspedycji-esuriit.html), [161109](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161109-jak-prawidlowo-wpasc-w-pulapke.html), [161102](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161102-magowie-esuriit-w-domu.html), [161026](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161026-zaglodzona-ekspedycja-swiecy.html)|
|[Hektor Blakenbauer](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1707-hektor-blakenbauer.html)|5|[170125](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170125-przeprawa-do-swiecy-daemonica.html), [161124](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161124-ponura-historia-ekspedycji-esuriit.html), [161109](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161109-jak-prawidlowo-wpasc-w-pulapke.html), [161102](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161102-magowie-esuriit-w-domu.html), [161026](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161026-zaglodzona-ekspedycja-swiecy.html)|
|[Mikado Diakon](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-mikado-diakon.html)|4|[170125](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170125-przeprawa-do-swiecy-daemonica.html), [161124](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161124-ponura-historia-ekspedycji-esuriit.html), [161109](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161109-jak-prawidlowo-wpasc-w-pulapke.html), [161026](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161026-zaglodzona-ekspedycja-swiecy.html)|
|[Ignat Zajcew](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-ignat-zajcew.html)|4|[170125](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170125-przeprawa-do-swiecy-daemonica.html), [161124](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161124-ponura-historia-ekspedycji-esuriit.html), [161109](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161109-jak-prawidlowo-wpasc-w-pulapke.html), [161026](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161026-zaglodzona-ekspedycja-swiecy.html)|
|[Dosifiej Zajcew](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-dosifiej-zajcew.html)|4|[161124](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161124-ponura-historia-ekspedycji-esuriit.html), [161109](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161109-jak-prawidlowo-wpasc-w-pulapke.html), [161102](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161102-magowie-esuriit-w-domu.html), [161026](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161026-zaglodzona-ekspedycja-swiecy.html)|
|[Anna Myszeczka](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-anna-myszeczka.html)|4|[161124](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161124-ponura-historia-ekspedycji-esuriit.html), [161109](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161109-jak-prawidlowo-wpasc-w-pulapke.html), [161102](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161102-magowie-esuriit-w-domu.html), [161026](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161026-zaglodzona-ekspedycja-swiecy.html)|
|[Andżelika Leszczyńska](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-andzelika-leszczynska.html)|4|[161124](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161124-ponura-historia-ekspedycji-esuriit.html), [161109](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161109-jak-prawidlowo-wpasc-w-pulapke.html), [161102](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161102-magowie-esuriit-w-domu.html), [161026](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161026-zaglodzona-ekspedycja-swiecy.html)|
|[Łukija Zajcew](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-lukija-zajcew.html)|2|[161124](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161124-ponura-historia-ekspedycji-esuriit.html), [161102](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161102-magowie-esuriit-w-domu.html)|
|[Zofia Weiner](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-zofia-weiner.html)|2|[161124](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161124-ponura-historia-ekspedycji-esuriit.html), [161102](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161102-magowie-esuriit-w-domu.html)|
|[Konstanty Bankierz](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-konstanty-bankierz.html)|2|[161109](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161109-jak-prawidlowo-wpasc-w-pulapke.html), [161102](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161102-magowie-esuriit-w-domu.html)|
|[Jakub Pestka](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-jakub-pestka.html)|2|[161102](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161102-magowie-esuriit-w-domu.html), [161026](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161026-zaglodzona-ekspedycja-swiecy.html)|
|[Fiodor Maius Zajcew](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-fiodor-maius-zajcew.html)|2|[161124](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161124-ponura-historia-ekspedycji-esuriit.html), [161102](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161102-magowie-esuriit-w-domu.html)|
|[Whisperwind](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-whisperwind.html)|1|[170125](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170125-przeprawa-do-swiecy-daemonica.html)|
|[Warmaster](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-warmaster.html)|1|[170125](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170125-przeprawa-do-swiecy-daemonica.html)|
|[Paweł Maus](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-pawel-maus.html)|1|[161102](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161102-magowie-esuriit-w-domu.html)|
|[Marta Szysznicka](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-marta-szysznicka.html)|1|[170125](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170125-przeprawa-do-swiecy-daemonica.html)|
|[Lucjan Kopidół](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-lucjan-kopidol.html)|1|[170125](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170125-przeprawa-do-swiecy-daemonica.html)|
|[Konstanty Myszeczka](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-konstanty-myszeczka.html)|1|[170125](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170125-przeprawa-do-swiecy-daemonica.html)|
|[Konrad Myszeczka](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-konrad-myszeczka.html)|1|[161102](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161102-magowie-esuriit-w-domu.html)|
|[Kazimierz Sowiński](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-kazimierz-sowinski.html)|1|[161124](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161124-ponura-historia-ekspedycji-esuriit.html)|
|[Karina Paczulis](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-karina-paczulis.html)|1|[170125](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170125-przeprawa-do-swiecy-daemonica.html)|
|[Infernia Diakon](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/1709-infernia-diakon.html)|1|[170125](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170125-przeprawa-do-swiecy-daemonica.html)|
|[Eis](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-eis.html)|1|[170125](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/170125-przeprawa-do-swiecy-daemonica.html)|
|[Bazyli Weiner](/rpg/inwazja/opowiesci/karty-postaci/9999-bazyli-weiner.html)|1|[161102](/rpg/inwazja/opowiesci/konspekty/161102-magowie-esuriit-w-domu.html)|
