---
layout: inwazja-konspekt
title: "Lista wszystkich imion"
---

# {{ page.title }}

; Za ministerstwem cyfryzacji: https://www.gov.pl/cyfryzacja/dane-za-2016-rok
; Dane są na Creative Commons Uznanie Autorstwa 3.0 Polska.
; Imię <spacja jako delimiter> Ilość wystąpień

## Mężczyzna

ANTONI 9183
JAKUB 8942
SZYMON 8264
JAN 7584
FILIP 6674
FRANCISZEK 6551
MIKOŁAJ 6380
ALEKSANDER 6248
KACPER 5995
WOJCIECH 5915
ADAM 5149
MICHAŁ 4855
MARCEL 4303
WIKTOR 3944
PIOTR 3749
STANISŁAW 3722
BARTOSZ 3478
MATEUSZ 3446
IGOR 3430
NIKODEM 3160
ALAN 3088
LEON 2975
OLIWIER 2827
MAKSYMILIAN 2764
MIŁOSZ 2714
DAWID 2660
TYMON 2508
OSKAR 2349
KAROL 2340
MACIEJ 2337
TOMASZ 2313
IGNACY 2214
DOMINIK 2191
TYMOTEUSZ 2177
FABIAN 2177
NATAN 2070
KRZYSZTOF 1917
JULIAN 1851
PAWEŁ 1703
HUBERT 1674
GABRIEL 1588
PATRYK 1483
KSAWERY 1420
KAMIL 1349
BARTŁOMIEJ 1238
SEBASTIAN 1219
ADRIAN 1051
OLAF 980
KRYSTIAN 975
KUBA 848
BORYS 817
KAJETAN 812
BRUNO 799
MARCIN 777
ARTUR 771
ŁUKASZ 765
BŁAŻEJ 725
GRZEGORZ 696
ERYK 691
DANIEL 654
TOBIASZ 625
RAFAŁ 611
DAMIAN 581
OLIVIER 568
PRZEMYSŁAW 562
ROBERT 548
CEZARY 520
KONRAD 489
EMIL 485
WITOLD 475
RADOSŁAW 473
TADEUSZ 472
KORNEL 428
JERZY 421
ALEX 416
MIESZKO 401
MILAN 394
NATANIEL 382
MAREK 379
ALEKS 378
STEFAN 347
HENRYK 343
GRACJAN 330
KONSTANTY 319
BRAJAN 307
JACEK 305
RYSZARD 302
ANDRZEJ 302
LEONARD 286
ALEXANDER 281
DORIAN 281
ARKADIUSZ 280
GUSTAW 278
KAZIMIERZ 263
IWO 261
JÓZEF 241
JULIUSZ 223
TEODOR 220
JEREMI 215
FELIKS 210
NORBERT 192
JĘDRZEJ 187
SEWERYN 181
SAMUEL 172
CYPRIAN 171
REMIGIUSZ 161
LUDWIK 151
OLIVER 148
ALBERT 148
LEO 142
MAKSYM 140
KORDIAN 138
ERNEST 132
DARIUSZ 123
FLORIAN 122
WŁADYSŁAW 116
LUCJAN 109
DAVID 109
MAXIMILIAN 108
JEREMIASZ 106
HUGO 106
FRYDERYK 105
MARIUSZ 105
ALEKSY 104
TYTUS 100
SZCZEPAN 100
BENIAMIN 98
MAX 85
MAKS 84
KEVIN 84
SYLWESTER 82
OSCAR 80
NATHAN 79
NICOLAS 77
OLIWER 75
MAURYCY 74
XAVIER 73
OKTAWIAN 73
ARON 70
EDWARD 68
OLGIERD 68
MARCELI 67
BRAYAN 64
KSAWIER 63
KOSMA 62
BENJAMIN 61
SŁAWOMIR 60
BERNARD 56
ZIEMOWIT 56
JOACHIM 56
NIKOLAS 55
KORNELIUSZ 54
ZBIGNIEW 54
JAROSŁAW 52
BOLESŁAW 52
ROMAN 52
MARTIN 51
AARON 51
VICTOR 50
BRUNON 49
WINCENTY 49
MICHAEL 48
JONASZ 47
DENIS 47
EMILIAN 45
VINCENT 44
OLEG 44
ANTHONY 43
JONATAN 43
KASJAN 43
MIROSŁAW 42
VIKTOR 42
KASPIAN 41
MIRON 39
LEONARDO 39
JANUSZ 38
GNIEWOMIR 38
IVO 37
LEOPOLD 36
SERGIUSZ 36
LESZEK 35
AMADEUSZ 35
ROCH 34
KEWIN 34
MAXYMILIAN 34
BRIAN 32
EMANUEL 32
BOGUSŁAW 31
NATHANIEL 30
BRYAN 30
GNIEWKO 29
ERWIN 28
FELIX 27
IRENEUSZ 27
WIT 26
BOGUMIŁ 26
WILLIAM 26
CZESŁAW 25
JAKOB 25
PHILIP 25
BOGDAN 24
JONATHAN 24
JACOB 24
KLEMENS 24
ANTONIO 24
NOAH 24
ELIASZ 23
THOMAS 23
AUGUSTYN 23
KRYSPIN 23
ANATOL 23
SAMBOR 23
MAKARY 22
MARIAN 22
GNIEWOSZ 22
BRONISŁAW 22
KLAUDIUSZ 22
RYAN 21
ZYGMUNT 21
LIAM 21
COLIN 21
ANTON 20
LECH 20
GERARD 20
FRANK 19
ZACHARY 19
ARIEL 19
NATANAEL 19
RAYAN 19
BENEDYKT 19
FRANEK 19
DOMINIC 19
BASTIAN 18
WINCENT 18
KASPER 18
MARK 17
AUGUST 16
MARCUS 16
FELICJAN 16
PATRICK 15
MIECZYSŁAW 15
BARTEK 15
ARMIN 15
PASCAL 15
ARTHUR 15
IAN 15
XAWERY 15
IWAN 15
KRZESIMIR 15
KAI 15
TEOFIL 14
HENRY 14
WALDEMAR 14
KAJ 14
HEKTOR 14
TYBERIUSZ 13
EDGAR 13
LEW 13
OREST 12
LUKAS 12
ALLAN 12
EDMUND 12
RUBEN 12
MATTEO 12
LUCAS 12
TEO 12
NOEL 12
WAWRZYNIEC 11
ALEK 11
LUCA 11
CYRYL 11
ARIAN 11
MAGNUS 11
WŁODZIMIERZ 11
MIKE 11
JOEL 11
MARCO 11
SIMON 10
ERIC 10
ANGELO 10
WILHELM 10
NICHOLAS 10
ETHAN 10
KARIM 10
MARKUS 10
ALEXANDRE 10
ALI 10
MANUEL 10
JAROMIR 10
IVAN 10
ZENON 9
TRISTAN 9
LUIS 9
ERIK 9
JOSHUA 9
FRANCESCO 9
LUKA 9
DIEGO 9
BAZYLI 9
THEO 9
OMAR 9
JOSEPH 9
HIERONIM 9
MAXIM 9
TOBIAS 9
RADZIMIR 8
LESŁAW 8
MILO 8
ELIAS 8
WIESŁAW 8
AMIR 8
LOUIS 8
EDWIN 8
RADOMIR 8
IBRAHIM 8
OLEK 8
DOBROMIR 8
TYCJAN 8
PAUL 8
JAREMA 8
WOJTEK 8
NIKO 8
DACJAN 7
JANEK 7
FIODOR 7
JAMES 7
BEN 7
LUBOMIR 7
ROLAND 7
MATTHEW 7
RAGNAR 7
OKTAWIUSZ 7
SANTIAGO 7
NICO 7
ALESSANDRO 7
DIONIZY 7
GROMOSŁAW 7
ANTEK 7
MAXIMILLIAN 6
ANDREAS 6
ZDZISŁAW 6
PHILIPP 6
CHRISTOPHER 6
BOGUSZ 6
GASPAR 6
JONAS 6
BALTAZAR 6
GERALD 6
TIMO 6
MARSEL 6
CHARLES 6
CASPER 6
NOE 6
SERAFIN 6
DENIZ 6
THÉO 6
SAMIR 6
KRISTIAN 6
EMMANUEL 6
MAXYM 5
ARTEM 5
KILIAN 5
MATEO 5
GIOVANNI 5
LEONIDAS 5
IZAJASZ 5
MARKO 5
TIAGO 5
AXEL 5
ANTONY 5
FABIO 5
MATT 5
TOMAS 5
NIKOS 5
ANTOINE 5
AIDEN 5
AURELIUSZ 5
JOHN 5
HUGON 5
RAJAN 5
CHRISTIAN 5
STANLEY 5
DYLAN 5
ROBIN 5
ZACHARIASZ 5
JASON 5
RAFAEL 5
AMBROŻY 5
DAVIDE 5
IZAAK 5
MASON 5
XAWIER 5
HERBERT 5
ENZO 5
TOM 5
MATTHIAS 5

## Kobieta

ZUZANNA 8837
JULIA 8637
LENA 8367
MAJA 8303
HANNA 7948
ZOFIA 7702
AMELIA 6598
ALICJA 5692
ALEKSANDRA 5428
NATALIA 4809
OLIWIA 4807
MARIA 4429
WIKTORIA 4385
EMILIA 4152
ANTONINA 3935
LAURA 3240
ANNA 3170
NADIA 3080
POLA 3076
LILIANA 3013
NIKOLA 2995
GABRIELA 2877
IGA 2876
MARTYNA 2647
MILENA 2457
KORNELIA 2353
MICHALINA 2243
HELENA 2216
MARCELINA 2177
KAROLINA 1815
MAGDALENA 1734
JAGODA 1729
WERONIKA 1686
NINA 1660
AGATA 1621
BARBARA 1440
BLANKA 1401
KAJA 1351
ŁUCJA 1312
KINGA 1208
JOANNA 1113
PAULINA 1096
ANASTAZJA 1077
MAŁGORZATA 1073
LILIANNA 944
KLARA 937
KATARZYNA 929
MARTA 929
NELA 925
SARA 914
ANIELA 883
PATRYCJA 837
DOMINIKA 825
IZABELA 817
MATYLDA 817
KLAUDIA 761
ELIZA 714
EWA 705
KALINA 668
RÓŻA 590
URSZULA 585
ADRIANNA 570
MALWINA 565
OLGA 549
ROZALIA 542
KAMILA 518
LIDIA 512
DARIA 478
BIANKA 454
LIWIA 439
MARIANNA 412
DOROTA 410
ADA 378
MIA 376
SANDRA 374
AURELIA 372
ROKSANA 364
MARIKA 325
NATASZA 308
KARINA 308
INGA 305
OLIVIA 296
JUSTYNA 293
MELANIA 279
AGNIESZKA 279
MONIKA 270
VANESSA 269
JOWITA 263
IDA 249
APOLONIA 246
NICOLA 241
ZOJA 232
EMMA 227
TOLA 219
ELENA 215
DIANA 214
DAGMARA 211
MARLENA 209
NEL 202
LUIZA 200
VICTORIA 199
JULITA 191
ELŻBIETA 187
SONIA 183
GAJA 182
LILIA 169
RITA 165
JADWIGA 157
JANINA 147
MAYA 147
WANDA 146
ADELA 144
ALINA 142
CELINA 138
ANITA 136
FAUSTYNA 135
JAGNA 134
JUDYTA 132
STEFANIA 129
JULIANNA 127
EWELINA 126
LILA 125
LEA 124
JAŚMINA 118
JESSICA 117
SOFIA 113
OTYLIA 109
ESTERA 109
PAULA 109
NOEMI 109
AMANDA 105
SABINA 105
ANGELIKA 104
KRYSTYNA 101
SYLWIA 100
IZABELLA 98
MAGDA 96
MILA 94
INES 93
NICOLE 93
ANTONIA 91
WANESSA 90
HANA 87
KONSTANCJA 83
TAMARA 81
LIVIA 80
TERESA 78
VIKTORIA 77
BEATA 74
DANUTA 74
TATIANA 74
INKA 72
EDYTA 71
FRANCISZKA 68
ANETA 64
IRENA 64
FELICJA 60
LUCYNA 60
SAMANTA 55
STELLA 54
GLORIA 54
MALINA 53
ADRIANA 53
KLEMENTYNA 52
LARA 51
SOPHIE 49
SOPHIA 48
INEZ 47
EMILY 45
OKTAWIA 43
MARCELA 43
JOLANTA 42
IRMINA 42
LILLA 42
DOBRAWA 41
ANDŻELIKA 41
LARYSA 40
DALIA 39
FLORENTYNA 39
BOGNA 38
HONORATA 38
ARIANA 37
HANNAH 36
OLA 36
LILY 36
HALINA 35
JANA 35
ILONA 35
CARMEN 35
LETYCJA 34
JÓZEFINA 33
CECYLIA 33
ALEXANDRA 33
WIOLETTA 31
DOBROSŁAWA 31
KSENIA 31
ANASTASIA 30
NAOMI 29
IDALIA 29
NELLA 28
MAJKA 27
MARCJANNA 27
MIRA 27
BIANCA 27
MARZENA 26
IWONA 26
OLIMPIA 26
NELL 26
MICHELLE 25
ABIGAIL 25
STANISŁAWA 25
GABRIELLA 25
AURORA 24
ORIANA 24
LILLY 24
INA 24
SARAH 24
NASTIA 24
VIVIEN 23
ŻANETA 23
SELENA 23
LILI 22
MELISSA 22
MIRIAM 22
ROMA 21
ZOE 21
LAILA 20
MELISA 20
DANIELA 20
OKSANA 20
LUNA 19
JASMINE 19
ALISA 19
MARINA 19
MARYLA 19
ALICE 19
NATALIE 18
ALICIA 18
LAYLA 18
BERENIKA 18
KIRA 18
JASMINA 17
ISABELLA 17
ERYKA 16
MARIETTA 16
EVA 16
LEILA 16
NELLY 15
KAYA 15
ANA 14
CLARA 14
AISHA 14
RENATA 14
HALSZKA 14
ANIKA 14
NADZIEJA 14
JASMIN 14
MIRELLA 14
NIKA 14
GRETA 14
ELEONORA 14
NICOL 13
ELWIRA 13
BERNADETA 13
ARLETA 13
BOŻENA 12
WANESA 12
KATIA 12
AMELIE 12
MARTINA 12
GAIA 12
ZOSIA 12
MARITA 12
IZA 12
VIVIENNE 11
ANATOLA 11
WIWIANA 11
ZOYA 11
LISA 11
JENNIFER 11
LATIKA 11
DOBROMIŁA 11
VERONIKA 11
DŻESIKA 11
BLANCA 11
LUKRECJA 11
VIVIANA 10
MATILDA 10
ELLA 10
HIACYNTA 10
MARIOLA 10
MIROSŁAWA 10
NIKOL 10
GRAŻYNA 10
SOFIJA 10
LUDMIŁA 10
CHLOE 10
ELISA 10
ROXANA 9
REBEKA 9
BOGUMIŁA 9
MARIE 9
KASANDRA 9
LIA 9
LARISA 9
AMIRA 9
DOBROCHNA 9
CHARLOTTE 9
OLENA 9
BRYGIDA 9
GRACJA 9
VERONICA 9
MELANIE 8
ANGELA 8
KARMEN 8
NATASHA 8
ADELINA 8
WALERIA 8
MICHAELA 8
ELIZABETH 8
PAMELA 8
ARIADNA 8
NATHALIE 8
LUDWIKA 8
MIKA 8
ERIKA 8
FRANCESCA 8
ANGELINA 8
LEONIA 8
CORNELIA 7
ISMENA 7
MEGAN 7
EMILA 7
ARIANNA 7
ARIA 7
CLAUDIA 7
MALENA 7
LIGIA 7
MARYSIA 7
ALESSIA 7
HELEN 7
LILLI 7
BOGUSŁAWA 7
KESJA 7
LINDA 7
MILLA 7
MELA 7
NADJA 6
ELIANA 6
AMALIA 6
OFELIA 6
DAGNA 6
MIJA 6
YASMIN 6
MASZA 6
DAJANA 6
FLORA 6
CHANEL 6
MILANA 6
NADINE 6
GRACJANA 6
ROSE 6
LILLIANA 6
SABRINA 6
MARIAM 6
LEYLA 6
ANDREA 6
SYNTIA 6
GIULIA 6
MAIA 6
NELI 6
CHELSEA 6
TOSIA 5
LILIAN 5
ARINA 5
NILA 5
OLYMPIA 5
DEBORA 5
JULIE 5
LÉA 5
ZUZA 5
KATALEJA 5
CYNTIA 5
NOELIA 5
SALMA 5
ZARA 5
ADELAJDA 5
MIŁOSŁAWA 5
JULIANA 5
ARLETTA 5
AMINA 5
JESSIKA 5
RAISA 5
SOFIE 5
KORA 5
IRMA 5
EMILIE 5
ALENA 5
ZLATA 5
HEIDI 5
LARISSA 5
AIDA 5
