Кратак опис
===========

Реализација популарне друштвене игре _Dixit_ користећи модерне веб технологије.

*_Dixit_* је игра са картама која се игра у три или више играча. На картама се
налазе слике, а циљ у сваком кругу је помоћу асоцијација погодити коју карту је
изабрао приповедач (_Storyteller_). Приповедачи се смењују, а на почетку сваког
круга тренутни приповедач изабере једну карту из своје руке, положи је на талон
лицем надоле, и потом каже реч која га асоцира на ту слику. Асоцијација не сме
бити ни превише очигледна, ни превише апстрактна јер у супротном остали играчи
добијају поене (ако нико не погоди или сви погоде његову слику). Пошто слике на
картама садрже многобројне мотиве, који у целини могу представљати већи број
ствари, игра је веома занимљива и динамична, а у одређеној мери тражи и
познавање тога како други играчи размишљају.

Више о правилима и изгледу игре: https://boardgamegeek.com/boardgame/39856/dixit

Играчи могу да се пријаве на сајт, направе игру, придруже се игри, позову
пријатеље, уреде свој профил, док администратори уређују фонд слика,
подразумеване поставке игре итд. VIP играчи имају додатне могућности, попут
промене аватара у игри. У току партије је доступно ћаскање.
