# Лабораторна робота №6. Масиви

## Мета

Генерація нік-нейму (nick name): в заданому рядку замінити символи:
• a та A на @,
• о та O на 0,
• i та I на 1,
• s та S на $.


### 1.1 Розробник

Інформація про розробника:
- Полтавець Денис Миколайович;
- КІТ 121б;

### 1.2 Загальне завдання

- Самостійно написати код для генератора нік-нейму
- Самостійно створити Makefile
- Завантажити код на віддалений репозиторій

### 1.3 Задача
- реалізовати Генератор нік-нейму;
- в заданому рядку замінити символи:
• a та A на @,
• о та O на 0,
• i та I на 1,
• s та S на $.;
- Завантажити код на свій gitlab;

## Пошагові дії, які призвели до необхідного результата
> - Створив директорію laba06
> - Створив директорію src;
> - Створив файл main.c;
> - Оголосивив масив
char consequence[TEXT_LEN] = { 'A', 'a', 's', 'I' };  //Оголосивив масив

for (int i=0;i<TEXT_LEN;i++) {      //перевірка умови для заміни
	if (consequence[i] == 'A') {
			consequence[i] = '@';
	}
...

for (int i=0;i<TEXT_LEN;i++) {
		printf("%c",consequence[i]);  //вивід результату
}


> - Створив Makefile
CC = clang
C_OPTS = -g

all: clean prep compile
run: clean prep compile
	./dist/main.bin

clean:
	rm -rf dist

prep:
	mkdir dist

compile:main.bin

main.bin: src/main.c
	$(CC) $(C_OPTS) $< -o ./dist/$@


> - Скомпілював проект командою "make all";
> - Виконав команду "git add *";
> - Виконав команду "git commit -m "555"";
> - Виконавши команду "git push", вніс зміни до віддаленого репозиторію:

## Посилання на створений gitlab аккаунт:
-Gitlab "https://gitlab.com/Useless.nid"

## Висновок
На цій лабораторній работі я створив Генератор нік-нейму якийб  в заданому рядку замінити символи:
• a та A на @,
• о та O на 0,
• i та I на 1,
• s та S на $.  ;
