# Лабораторна робота №7. Функції

## Мета

Переробити програми, що були розроблені під час виконання лабораторних робіт з тем
“Масиви” та “Цикли” таким чином, щоб використовувалися функції для обчислення результату.


### 1.1 Розробник

Інформація про розробника:
- Полтавець Денис Миколайович;
- КІТ 121б;

### 1.2 Загальне завдання

- Переробити програми, що були розроблені під час виконання лабораторних робіт з тем
“Масиви” та “Цикли” таким чином, щоб використовувалися функції для обчислення результату.
- Самостійно створити Makefile
- Завантажити код на віддалений репозиторій

### 1.3 Задача
- Переробити програми, що були розроблені під час виконання лабораторних робіт з тем
“Масиви” та “Цикли” таким чином, щоб використовувалися функції для обчислення результату.;
- написання функції;
- Завантажити код на свій gitlab;

## Пошагові дії, які призвели до необхідного результата
> - Створив директорію laba07
> - Створив директорію src;
> - Створив файл main.c;
> - Оголосивив змінну

double pivo(double x, int y) {  //написання функції
	double result = 1.;
	for (int i= 0; i<y; i++) {
		result = result * x;
	}
	return result;

  int main()       //реалізація функції pivo
  {
  	double n;
  	int m ;
  	scanf("%lf",&n);
  	scanf("%int",&m);
  	double result;
  	result = pivo(n, m);
  	printf("%f", result);
  	return 0;
  }



> - Створив Makefile
CC = clang
C_OPTS = -g

all: clean prep compile
run: clean prep compile
	./dist/main.bin

clean:
	rm -rf dist

prep:
	mkdir dist

compile:main.bin

main.bin: src/main.c
	$(CC) $(C_OPTS) $< -o ./dist/$@


> - Скомпілював проект командою "make all";
> - Виконав команду "git add *";
> - Виконав команду "git commit -m "kak"";
> - Виконавши команду "git push", вніс зміни до віддаленого репозиторію:

## Посилання на створений gitlab аккаунт:
-Gitlab "https://gitlab.com/Useless.nid"

## Висновок
На цій лабораторній работі я створив функцію для підведення числа n у ступінь m;
