# Лабораторна робота №5. Циклічні конструкції

## Мета

Підвести число n у ступінь m


### 1.1 Розробник

Інформація про розробника:
- Полтавець Денис Миколайович;
- КІТ 121б;

### 1.2 Загальне завдання

- Самостійно написати код для підведення числа n у ступінь m
- Самостійно створити Makefile
- Завантажити код на віддалений репозиторій

### 1.3 Задача
- реалізовати алгоритм визначення, підведення числа n у ступінь m;
- підведення числа n у ступінь m;
- Завантажити код на свій gitlab;

## Пошагові дії, які призвели до необхідного результата
> - Створив директорію laba05
> - Створив директорію src;
> - Створив файл main.c;
> - Оголосивив змінну
double n;  // объявляю переменные
int m ;
double result = 1.;

printf("Введите число \n");   // этим блоком кода мы получаем значение от пользователя
scanf("%lf",&n);
printf("Введите степень \n");
scanf("%int",&m);

for (int i= 0; i<m; i++) {   //здесь число n умнажается само на себя m раз
	result = result * n;
}

printf("%f", result);  // выводим результат

> - Створив Makefile
CC = clang
C_OPTS = -g

all: clean prep compile
run: clean prep compile
	./dist/main.bin

clean:
	rm -rf dist

prep:
	mkdir dist

compile:main.bin

main.bin: src/main.c
	$(CC) $(C_OPTS) $< -o ./dist/$@


> - Скомпілював проект командою "make all";
> - Виконав команду "git add *";
> - Виконав команду "git commit -m "kak"";
> - Виконавши команду "git push", вніс зміни до віддаленого репозиторію:

## Посилання на створений gitlab аккаунт:
-Gitlab "https://gitlab.com/Useless.nid"

## Висновок
На цій лабораторній работі я створив циклічну конструкцію для підведення числа n у ступінь m;
