# Лабораторна робота №4. Розробка програм, що розгалужуються

## Мета

Визначити, чи існує трикутник з заданими кутами a, b, c.


### 1.1 Розробник

Інформація про розробника:
- Полтавець Денис Миколайович;
- КІТ 121б;

### 1.2 Загальне завдання

- Самостійно написати код для визначення, чи існує трикутник з заданими кутами a, b, c
- Самостійно створити Makefile
- Завантажити код на віддалений репозиторій

### 1.3 Задача
- реалізовати алгоритм визначення, чи існує трикутник з заданими кутами a, b, c;
- визначення, чи існує трикутник з заданими кутами a, b, c;
- Завантажити код на свій gitlab;

## Пошагові дії, які призвели до необхідного результата
> - Створив директорію laba04
> - Створив директорію src;
> - Створив файл main.c;
> - Оголосивив змінну
int kyt1;     // объявляю переменные
int kyt2;
int kyt3;
int sum;
sum = kyt1+kyt2+kyt3;     //проводится расчет
if ( sum == 180 ) {
			printf ("існує трикутник з заданими кутами\n" ); // если перемення sum == 180 то існує трикутник з заданими кутами
	}
	else if ( sum > 180 ) {
			printf( "не існує трикутник з заданими кутами\n" );// если перемення sum > 180 то не існує трикутник з заданими кутами
	}
	else if ( sum < 180 ) {
			printf( "не існує трикутник з заданими кутами\n" );// если перемення sum < 180 то не існує трикутник з заданими кутами
	}


> - Створив Makefile
CC = clang
C_OPTS = -g

all: clean prep compile
run: clean prep compile
	./dist/main.bin

clean:
	rm -rf dist

prep:
	mkdir dist

compile:main.bin

main.bin: src/main.c
	$(CC) $(C_OPTS) $< -o ./dist/$@


> - Скомпілював проект командою "make all";
> - Виконав команду "git add *";
> - Виконав команду "git commit -m "kak"";
> - Виконавши команду "git push", вніс зміни до віддаленого репозиторію:

## Посилання на створений gitlab аккаунт:
-Gitlab "https://gitlab.com/Useless.nid"

## Висновок
На цій лабораторній работі я створив простеньку програму для визначення, чи існує трикутник з заданими кутами a, b, c;
