# Лабораторна робота №3. Розробка лінійних програм

## Мета

Обчислити об’єм циліндра V з радіусом його основи r і висотою h.


### 1.1 Розробник

Інформація про розробника:
- Полтавець Денис Миколайович;
- КІТ 121б;

### 1.2 Загальне завдання

- Самостійно написати код для обчислення об’єму циліндра V
- Самостійно створити Makefile
- Завантажити код на віддалений репозиторій

### 1.3 Задача
- реалізовати алгоритм обчислення об’єму циліндра V;
- знайти об’єм циліндра V;
- Завантажити код на свій gitlab;

## Пошагові дії, які призвели до необхідного результата
> - Створив директорію laba03
> - Створив директорію src;
> - Створив файл main.c;
> - Оголосивив змінну
double H ;   // объявляю переменные
double R ;
double(res);
double(pi);
pi = 3.14 ;

printf("Введите выстоту \n");  // этим блоком кода мы получаем значение от пользователя
 scanf("%lf",&H);
printf("Введите радиус \n");
 scanf("%lf",&R);

 res = H*R*R*pi ; //проводится расчет

printf("%f",res);  //вывод результата

> - Створив Makefile
CC = clang
C_OPTS = -g

all: clean prep compile
run: clean prep compile
	./dist/main.bin

clean:
	rm -rf dist

prep:
	mkdir dist

compile:main.bin

main.bin: src/main.c
	$(CC) $(C_OPTS) $< -o ./dist/$@


> - Скомпілював проект командою "make all";
> - Виконав команду "git add *";
> - Виконав команду "git commit -m "kak"";
> - Виконавши команду "git push", вніс зміни до віддаленого репозиторію:

## Посилання на створений gitlab аккаунт:
-Gitlab "https://gitlab.com/Useless.nid"

## Висновок
На цій лабораторній работі я створив простеньку програму для обчислення об’єму циліндра V;
