\documentclass[12pt,a4paper]{article}
\usepackage{graphicx} % Required for inserting images
\usepackage[MeX]{polski}

\title{MegaArtykuł}
\author{Piotr Gruchała}
\date{28 January 2024}

\begin{document}

\maketitle



\section{Introduction}
\begin{abstract}
    Enej  -  "Symetryczno - liryczna"
    (Lyrics / Tekst)
\end{abstract}
\begin{thebibliography}{1}
\bibitem{}
https://genius.com/Enej-symetryczno-liryczna-lyrics

\end{thebibliography}
\includegraphics{enej.jpg}

\newpage
\tableofcontents

\newpage
\section{Pierwsza zwrotka}
\label{Pierwsza}
\Large{

Zapraszam ciebie na to spotkanie\\
I wtedy wrócisz tu do domu po dziesiątej\\
Ale nic ci się nie stanie\\
Czy ty się zgodzisz, ja tego nie wiem\\
To nienormalne i nachalne z mojej strony\\
Ale będzie nam jak w niebie\\
I gdy poczujesz nowy smak\\
\underline{To będę ja}\\
I niecodziennie taki sam\\
Dobre zaklęcie w moich dłoniach mam\\
Nie będę kusił mą rezydencją\\
Nie będę kłamał, chwalił się inteligencją\\
Bo to grozi \textbf{dekadencją}\\
Wystarczy małe "dzień dobry panu"\\
A obiecuję za te słowa zrobię tylko tobie\\
\texttt{Sacrum i profanum}\\
I gdy poczujesz nowy smak\\
\underline{To będę ja}\\
I niecodziennie taki sam\\
Dobre zaklęcie w moich dłoniach mam}

\newpage
\subsection{Refren}
\label{refren}
\LARGE{
Poznam cię z miłością naturalną\\
Niedotykalną i nieprzewidywalną\\
Poznam cię z miłością \\
\textit{symetryczno-liryczną}\\
I \textbf{niekoniecznie czystą}\\
Poznam cię z miłością naturalną\\
Niedotykalną i nieprzewidywalną\\
Poznam cię z miłością \\
\textit{symetryczno-liryczną}\\
I niekoniecznie czystą}


\newpage
\section{Druga zwrotka}
\label{Druga}
\Large{
Co ja zrobiłem, o wielkie nieba!\\
Zalałem głowę twą osobą jak narkotyk\\
Tylko tego było trzeba\\
Te miłosne teksty, zabawne gesty\\
Zdecydowanie wolę jak tracę kontrolę\\
Tego nauczyli w szkole\\
I gdy poczujesz nowy smak\\
\begin{figure}[h]
\caption{KAMIEN}
\centering
\includegraphics[width=0.5\textwidth]{kamien.png}
\end{figure}
\underline{To będę ja}\\
I niecodziennie taki sam\\
Dobre zaklęcie w moich dłoniach mam}
$$Kamien = z^Wielkim^LOCH$$


\newpage
\subsection{Refren}
\label{refren}
\LARGE{Poznam cię z miłością naturalną\\
Niedotykalną i nieprzewidywalną\\
Poznam cię z miłością \\
\textit{symetryczno-liryczną}\\
I niekoniecznie czystą\\
Poznam cię z miłością naturalną\\
Niedotykalną i nieprzewidywalną\\
Poznam cię z miłością \\
\textit{symetryczno-liryczną}\\
I niekoniecznie czystą\\ \label{ref}
Poznam cię z miłością naturalną\\
Niedotykalną i nieprzewidywalną\\
Poznam cię z miłością \\
\textit{symetryczno-liryczną}\\
I niekoniecznie czystą\\
Poznam cię z miłością naturalną\\
Niedotykalną i nieprzewidywalną\\
Poznam cię z miłością \\
\textit{symetryczno-liryczną}}\\
$$E = mc^2$$

\newpage
\label{tab:jeden}
\begin{tabular}{ |p{6cm}||p{6cm}| }
 \hline
 \multicolumn{2}{|c|}{Ważne!} \\
 \hline
 Przykład z tekstu & podsumowanie \\
 \hline
 Symetryczno  & Liryczna  \\
 \hline
 Niekoniecznie &   czystą \ref{ref}  \\ 
 \hline
\end{tabular}


\newpage
\LARGE{\textbf{PODSUMOWANIE}}\\
Pierwsza zwrotka - \ref{Pierwsza}\\
Refren - \ref{refren}\\
Druga zwrotka - \ref{Druga}\\
Refren - \ref{refren}\\
Tabelka - \ref{tab:jeden}

\end{document}

