\newpage
\section{Database}

De Database is het hart van het programma. Hierin worden alle AIS-gegevens opgeslagen, maar ook alle gegevens van het Studenten-portaal. Hieronder wordt per tabel uitgelegd wat het inhoudt.\\
\\
In het kort:
\begin{enumerate}
    \item Schip: De gegevens van een schip waarvan AIS-data opgehaald wordt.
    \item Positie: Een unieke positie van een schip in het verleden.
    \item Gebruiker: Onderdeel van het studenten-portaal. Een gebruiker is iemand die kan inloggen.
    \item Student: Onderdeel van het studenten-portaal. Een student is een gebruiker, die op stage kan gaan.
    \item Stage: Onderdeel van het studenten-portaal. Een stage is een koppeling tussen een student en een schip voor een bepaalde tijd.
    \item PaspoortEntries: Onderdeel van het studenten-portaal. Een student kan tijdens zijn/haar stage, berichten plaatsen, om zo een logboek bij te houden. Bij het bericht wordt de datum, tijd en locatie van de student opgeslagen.
\end{enumerate}

\subsection{Schip}
De tabel \emph{Schip} heeft 6 velden:
\begin{itemize}
    \item IMO: International Maritime Organization. Het IMO-nummer is een uniek zevencijferig nummer wat bij een schip hoort, en wat ongewijzigd blijft bij overdracht van een schip naar een andere eigenaar of een ander land. Wordt in dit programma niet gebruikt.
    \item MMSI: Maritieme Mobile Service Identiteit. Het MMSI-nummer is een uniek negencijferig nummer wat een radiostation of groep van radiostations identificeert, waarbij een radio ook een schip kan zijn.
    \item Naam: Naam van het schip.
    \item Longitude: Huidige (laatst doorgekregen) positie van het schip.
    \item Latitude: Huidige (laatst doorgekregen) positie van het schip.
    \item Foto: URL naar de (eventueel ge\"{u}ploade) foto van het schip. Op dit moment niet in gebruik.
\end{itemize}
De unieke sleutel van deze tabel is het \emph{MMSI}-nummer.

\subsection{Positie}
De tabel \emph{Positie} heeft 4 velden:
\begin{itemize}
    \item MMSI: MMSI-nummer van het schip.
    \item DateTime: Datum en tijd waarop het schip deze positie heeft uitgezonden.
    \item Longitude: Positie van het schip.
    \item Latitude: Positie van het schip.
\end{itemize}
Deze tabel heeft geen unieke sleutel. Deze tabel heeft echter wel een \emph{Constraint}: een beperking voor het invoeren van een nieuwe rij. Deze beperking is dat een rij een unieke combinatie van \emph{MMSI} en \emph{DateTime} moet hebben. Het kan namelijk gebeuren dat een schip niet een nieuwe positie uitzendt in de tijdsspanne die verlopen is sinds de vorige positie is opgehaald door de API. Middels deze beperking wordt voorkomen dat dezelfde laatste positie (ge\"{i}dentificeerd met de \emph{DateTime}) per schip meerdere keren in de tabel wordt opgenomen.

\subsection{Gebruiker}
De tabel \emph{Gebruiker} heeft 2 velden:
\begin{itemize}
    \item Emailaddress: Het e-mailadres van de ingelogde gebruiker.
    \item Password: Het wachtwoord van de gebruiker, versleuteld in PHP via het \emph{bcrypt algoritme}.
\end{itemize}
De unieke sleutel van deze tabel is het \emph{Emailaddress} veld.

\subsection{Student}
De tabel \emph{Student} heeft 4 velden:
\begin{itemize}
    \item Emailaddress: Koppeling naar het \emph{Emailaddress}-veld in de tabel \emph{Gebruiker}.
    \item Naam: Naam van de student.
    \item Studentnummer: Studentnummer van de student.
    \item Foto: URL naar de ge\"{u}ploade foto van de student.
\end{itemize}
De unieke sleutel is, net als bij de tabel \emph{Gebruiker}, het \emph{Emailaddress}.

\subsection{Stage}
De tabel \emph{Stage} heeft 4 velden:
\begin{itemize}
    \item StudentEmailaddress: Koppeling naar het \emph{Emailaddress}-veld in de tabel \emph{Student}.
    \item MMSI: Koppeling naar het \emph{MMSI}-veld in de tabel \emph{Schip}.
    \item fromDate: Begindatum van de stage.
    \item toDate: Einddatum van de stage.
\end{itemize}
Er is geen unieke sleutel of beperking ingesteld. Een student mag namelijk meerdere stages lopen, mag meerdere keren stage lopen op hetzelfde schip, en kan tussendoor op andere schepen stage lopen. Een simpele beperking ligt dan niet voor de hand.

\subsection{PaspoortEntries}
De tabel \emph{PaspoortEntries} heeft 6 velden:
\begin{itemize}
    \item StudentEmailaddress: Koppeling naar het \emph{Emailaddress}-veld in de tabel \emph{Student}.
    \item MMSI: Koppeling naar het \emph{MMSI}-veld in de tabel \emph{Schip}.
    \item DateTime: Datum en tijd dat de student het bericht heeft verstuurd.
    \item Longitude: Positie van het schip, ten tijde dat de student het bericht heeft verstuurd.
    \item Latitude: Positie van het schip, ten tijde dat de student het bericht heeft verstuurd.
    \item Message: Het bericht dat de student heeft verstuurd.
\end{itemize}
Er is geen unieke sleutel voor deze tabel, wel is er een beperking ingesteld. Deze beperking zorgt ervoor dat de combinatie van student (\emph{StudentEmailaddress}), schip (\emph{MMSI}) en datum en tijd (\emph{DateTime}) uniek moet zijn. Met andere woorden, een student kan slechts \'{ee}n bericht versturen per schip per seconde.
