\newpage
\section*{Inleiding}
\addcontentsline{toc}{section}{Inleiding}

Deze handleiding is opgesteld als naslagwerk ten behoeve van toekomstige beheerders en/of ontwikkelaars, die zich met het project met de werknaam \emph{MIWB-Map} zullen bezighouden. Het idee van de handleiding is dat een beheerder of ontwikkelaar niet het gehele project hoeft door te spitten, maar aan de hand van deze handleiding snel wegwijs is in de structuur.\\
\\
Het programma bestaat uit een zestal onderdelen, die elk hun eigen hoofdstuk hebben waarin zij worden toegelicht. Tot slot wordt in het laatste hoofdstuk uitgelegd hoe de applicatie op een draaiende server kan worden ge\"{i}nstalleerd.\\
\\
Het idee van dit project is ontstaan omdat er elk semester vele studenten van het MIWB op stage gaan, en varen dan enkele maanden mee op een schip. Het MIWB wil een systeem wat de schepen volgt waar studenten op meevaren, en een grafisch overzicht waarmee de positie wordt getoond van alle studenten die op stage zijn, en de route die ze hebben afgelegd.\\
\\
Kevin Nauta

