\newpage
\section{Installatiehandleiding}
Dit hoofdstuk bevat de installatiehandleiding van het programma. Er wordt vanuitgegaan dat de server alle basisbenodigden heeft geinstalleerd, zoals de volgende programma's:
\begin{itemize}
    \item Crontab: een applicatie die regelmatig opdrachten kan uitvoeren.
    \item Apache: voor het hosten van een webpagina,
    \item MySQL: voor het draaien van een database
\end{itemize}

\subsection{Database}
In de MySQL omgeving dient eerst een lege database aangemaakt te worden. In de huidige versie wordt deze database \emph{'MIWB'} genoemd. Mocht deze naam veranderd worden, dan dient die verandering ook doorgevoerd te worden in \emph{config.php}, de functie \emph{connect()} selecteert standaard al de juiste database.\\
\\
Om de tabellen vervolgens aan te maken, is er het tekst-bestand \emph{MYSQL Creates.txt}. De inhoud van dit bestand is een zestal queries die de tabellen aanmaken, compleet met unieke sleutels en beperkingen. Mocht de naam van de database veranderd zijn, dan dient de nieuwe naam hier ook ingevoerd te worden.

\subsection{PHP bestanden uploaden}
De PHP bestanden dienen geupload te worden naar de \emph{root-directory} van de website. Deze root-directory dient ook correct te staan in \emph{config.php}.

\subsection{WebGL Applicatie genereren en uploaden}
Het Unity-project dient in Unity te worden \emph{gebuild}, naar een WebGL applicatie. De hieruit voortkomende mappen \emph{Build} en \emph{TemplateData}, alsook het gegenereerde \emph{index.html} dienen geupload te worden naar dezelfde \emph{root-directory} als in de voorgaande stap.\\
Het builden van de applicatie is niet heel spannend, de standaardinstellingen van Unity zijn hiervoor gebruikt. Voor meer informatie over WebGL builden, zie de documentatie van Unity op: \url{https://docs.unity3d.com/Manual/webgl-building.html}.

\subsection{API aanroepen}
De API dient regelmatig aangeroepen te worden. Het is aangeraden dit via een \emph{cron-job} te doen, gezien dit de makkelijkste manier is.\\
In een \emph{UNIX}-omgeving wordt de crontab geopend middels:
\begin{verbatim}
crontab -e
\end{verbatim}
Het bestand wat geopend wordt, is de crontab van de huidige gebruiker. Onderaan dit bestand dient de regel ingevoerd te worden, te vinden in hoofdstuk \ref{cronjob}. Vervolgens kan met \emph{Control + X}, en daarna \emph{Y} het gewijzigde bestand worden opgeslagen, waarna de cronjob zoals ingesteld wordt uitgevoerd.

\subsection{Domeinnaam}
Mocht er een andere domeinnaam gebruikt worden dan de huidige ingestelde domeinnaam, dan dient deze op meerdere plekken veranderd te worden:
\begin{itemize}
    \item Config.php: de variabele \$\emph{homepage},
    \item WebGL applicatie: /Assets/Map.cs, lijn 99: de variabele \emph{url},
    \item API aanroepen: de cron-job die verantwoordelijk is voor het aanroepen van het script.
\end{itemize}
