\newpage
\section{Koppeling Database \& WebGL}

Het script wat verantwoordelijk is voor de koppeling tussen de Database en de WebGL applicatie, is \emph{exportFromDB.php}. Dit script heeft twee modi: een modus voor schepen en een modus voor posities. Dit wordt aangegeven met een \emph{GET}-variabele genaamd \emph{mode}. Afhankelijk van de ingestelde modus, wordt de lijst met schepen op het scherm geplaatst, of de lijst met posities.\\
De WebGL-applicatie kan vervolgens de tekst op de pagina ophalen, en deze splitten op de tekens \textbf{|} (sluisteken, Engels: \emph{pipeline}, tussen variabelen op een regel) en \textbf{,} (komma, tussen verschillende regels).

\subsection{Modus: Schip}
Per schip worden alle gegevens uit de database gehaald, te weten het \emph{MMSI}-nummer, het \emph{IMO}-nummer, de naam van het schip, de URL naar een foto van het schip, en de huidige (laatst bekende) positie van het schip.\\
De \emph{MMSI}- en \emph{IMO}-nummers, alsook de naam en een URL naar een foto van het schip, worden wel meegestuurd maar worden op dit moment niet gebruikt in de WebGL applicatie.

\subsection{Modus: Positie}
Per positie wordt uit de database het \emph{MMSI}-nummer en de \emph{Latitude} en \emph{Longitude} gehaald. De DateTime van de positie wordt niet gebruikt in de WebGL applicatie, maar is alleen ter beveiliging van overvloedige invoer vanaf de Vesselfinder API.

\subsection{Presentatie}
De verzamelde info per modus wordt vervolgens middels een \emph{echo} commando op het scherm geplaatst, zonder enige vorm van opmaak - ook geen \emph{newline}-tekens na een komma. Deze pagina is wel bereikbaar voor een normale gebruiker, door simpelweg de URL in de adresbalk te voeren, maar is niet voor zodanig gebruik bedoeld. 
