\newpage
\section{WebGL applicatie}

De WebGL applicatie is het gezicht van het gehele programma, hetgene wat eindgebruikers zien. De WebGL applicatie draait op de \emph{index}-pagina van de website.

\subsection{Model}
De basis van het model is een Asset uit de \emph{Unity Assetstore}, te vinden op \url{https://assetstore.unity.com/packages/3d/earth-planet-with-atmospheric-scattering-56841}. Dit model bevat een wolken-laag die uitgezet is, alsmede een dag-nacht-overgang die voor een erg donkere wereld zorgde, die ook uitgezet is.\\
Om het dag-nacht-gevoel terug te krijgen, is een tweede lichtbron ingezet, die de wereldbol verlicht vanaf precies de tegenovergestelde kant als de eerste lichtbron, en iets minder licht afgeeft. De eerste lichtbron dient als zon, de tweede lichtbron dient als maan.\\
\\
Daarnaast zijn er nog twee spheres die dienen als model voor de schepen en voor de posities. Het model van een positie is een felrode sphere, en het model van een schip is een felgroene sphere die twee keer zo groot is als het model van een positie. 

\subsection{Script}
Middels het \emph{Map.cs} script worden de posities en de schepen ingeladen, via het koppelingsscript zoals besproken in het vorige hoofdstuk. De spheres die de schepen en posities voorstellen, komen elk eenmaal voor in het model, en worden gekloond om de daadwerkelijke posities en schepen op de wereldbol te zetten. Daarna worden de originele modellen onzichtbaar gemaakt. \\
\\
In een ander script, \emph{EarthScript}, wordt de rotatie van de aarde ingesteld. De rotatie van deze aarde gaat alleen middels de Y-as, maar is niet 23,4\degree\ geroteerd over de X-as (of Z-as). Het is daarmee een versimpelde weergave van de Aarde.