\newpage
\section{Studenten-portaal}

Het Studenten-portaal is een onderdeel van het programma wat in het begin gepland was, maar gaandeweg minder belangrijk is geworden. Dit onderdeel zou twee functies krijgen: enerszijds zouden studenten zich aan kunnen melden om aan te geven dat ze stage gaan lopen, anderszijds zouden studenten, zodra ze stage liepen, berichten kunnen posten die voor andere studenten, docenten, ouders, of andere belangstellenden te lezen waren, waardoor de student als het ware een logboek kon bijhouden.

\subsection{Aanmelden}
Het idee van het Studenten-portaal was dat studenten zich zelf kunnen registreren, en vervolgens kunnen aangeven dat ze tussen een bepaalde datum stage gaan lopen op een schip, waarvan ze het \emph{MMSI}- of \emph{IMO}-nummer invoeren. Middels een API-call zou dit schip dan worden toegevoegd aan de lijst met schepen waarvan de positie opgehaald moet worden, en vanaf dat moment verloopt het programma weer zoals het nu verloopt: de positie wordt op een regulier moment opgehaald en aan de database toegevoegd.

\subsection{Logboek bijhouden}
Een ander onderdeel van het Studenten-portaal, is dat de student een logboek kon bijhouden. Een student zou een bericht kunnen schrijven, hier eventueel foto's aan toevoegen (of een link naar een foto-album op een externe website), en deze versturen. Op het moment dat de student het bericht instuurt, wordt er een locatie aan gekoppeld afhankelijk van het schip waar de student op meevaart, en kan het bericht ook op de WebGL applicatie getoond worden. Eindgebruikers kunnen dan op het bericht klikken en deze lezen, waardoor het programma een zekere mate van interactiviteit zou verkrijgen.

