### Herunder er en kort guide med forskellige steps til at kunne få en virksomhed i den rigtige retning for at blive NIS2 compliant:

1. **Identifikation af Kritisk Infrastruktur:**
    - Undersøg og identificer de systemer, tjenester og aktiviteter, der udgør kritisk infrastruktur inden for din virksomhed.
    - Vurder sårbarheder og trusler, der kan påvirke denne infrastruktur, herunder både interne og eksterne trusler.

2. **Risikostyring:**
    - Gennemfør en systematisk risikovurdering af dine kritiske systemer og tjenester for at identificere potentielle trusler og sårbarheder.
    - Prioriter risici og udarbejd en risikostyringsplan for at minimere eller eliminere identificerede trusler.

3. **Implementering af Tekniske og Organisatoriske Foranstaltninger:**
    - Implementer passende tekniske sikkerhedsforanstaltninger, såsom firewall, antivirussoftware, kryptering og adgangskontrolsystemer.
    - Udvikl og implementer en robust politik og procedurer for cybersikkerhed, herunder træning af medarbejdere, incidentresponsplaner og regelmæssig sikkerhedsopdatering.

4. **Rapportering af Sikkerhedshændelser:**
    - Etablér procedurer og mekanismer til at registrere, rapportere og reagere på sikkerhedshændelser i overensstemmelse med NIS2-kravene.
    - Opbyg et samarbejde med relevante myndigheder og samfundsorganisationer for at muliggøre effektiv rapportering og informationsdeling om sikkerhedshændelser.

5. **Måling af Effektivitet og Kontinuerlig Forbedring:**
    - Implementer metoder til løbende at måle effektiviteten af dine cybersikkerhedsforanstaltninger og evaluere deres overensstemmelse med NIS2-kravene.
    - Foretag regelmæssige revisioner og forbedringer af dine sikkerhedsprocesser og -procedurer for at sikre en kontinuerlig styrkelse af din organisations cybersikkerhed.

6.	**Uddannelse og Opkvalificering:**
    - Tilbyd regelmæssig uddannelse og opkvalificering til medarbejdere på alle niveauer for at øge bevidstheden om cybersikkerhed og forbedre deres evne til at identificere og håndtere trusler.
    - Implementer træningsprogrammer og øvelser for at sikre, at medarbejdere er forberedt på at reagere effektivt på sikkerhedshændelser.

7. **Ekstern Assistance og Ressourcer:**
    - Udnyt eksterne ressourcer såsom kurser, vejledninger og konsulentbistand for at styrke din virksomheds evne til at implementere og overholde NIS2-kravene.
    - Deltag i relevante brancheforeninger, netværk og arrangementer for at udveksle viden og bedste praksis inden for cybersikkerhed og NIS2-overholdelse.
