---
title: Eindreflectie summerschool
date: 2018-06-29
---
Wat ik tijdens de summerschool geleerd heb is dat een concept scenario en design rationale niet alleen handig zijn om aan andere te laten zien wat je bedoeld maar ook voor jezelf als richtlijn. Van de wireframes en het paper prototype heb ik geleerd dat sommige functies toch niet zo handig of zo goed werken als dat je zelf denkt, een frisse blik op je ontwerp geeft je een ander inzicht wat je zelf misschien nooit had kunnen zien. Door steeds rekening te houden met het doel en de doelgroep waarvoor het gebruikt wordt door steeds feedback en testresultaten kritisch te verwerken realiseer je een beter eindproduct. Verder gaf de styleguide een goed inzicht in de stijl van het uiteindelijke ontwerp. Het is net als het scenario of de design rationale, je hebt iets om op terug te vallen en als je het niet weet kijk je hoe het in je styleguide is en weet je ongeveer wel welke richting je kan opgaan.