---
title: حل مشکل ساناد (DNS) در Debian و توزیع‌های زیرشاخه
author: Ehsaan
tags:
- شبکه
- اینترنت
- Debian
- Ubuntu
---

#### حل مشکل ساناد
ساناد که فارسی‌شده‌ی Domain Name System می‌باشد، وظیفه‌ی نام‌گذاری و یافتن آدرس مربوط به هر نام را دارد. اختلال در این سیستم از سمت کارخواه (Client) باعث ایجاد خطاهایی مانند Name not resolved می‌شود.

برای حل این مشکل در نسخه‌های جدید Debian و توزیع‌های زیرشاخه مانند Ubuntu و طعم‌های آن، ابتدا پرونده `/etc/resolvconf/resolv.conf.d/tail` را در صورت عدم وجود، ایجاد نمایید. (TODO: کار با فایل‌ها از ترمینال برای افراد مبتدی)

سپس، دو خط زیر را در فایل وارد کنید:
```
nameserver 208.67.222.222
nameserver 8.8.8.8
```

این دو خط، کارگزار شما را به OpenDNS و Google تغییر می‌دهد. فایل را ذخیره و سیستم خود را Restart کنید.

#### اختیاری: نصب dnscrypt-proxy
به دلخواه می‌توانید نرم‌افزار `dnscrypt-proxy` را از مخازن دریافت و نصب کنید. برای این‌کار دستور
```
sudo apt install dnscrypt-proxy
```
را در ترمینال اجرا کنید. (TODO: توضیح dnscrypt-proxy)
