---
title: چرا راه‌اندازی کالی‌لینوکس سخت است؟
author: Ehsaan
tags:
- kali
- برای مبتدی‌ها
---
### پرسش
من کالی لینوکس را نصب‌ کرده‌ام یا دارم تلاش می‌کنم نصبش کنم. چرا این‌قدر سخته؟ چرا سخت‌افزار من رو نمیشناسه؟ چرا من باید چیزهای زیادی رو دستی راه‌اندازی کنم؟ چرا نمی‌تونم برنامه‌هایی که می‌خوام استفاده کنم رو نصب کنم؟ چرا آموزش‌هایی که برای توزیع‌های دیگر نوشته‌شده، کار نمی‌دهند؟

کمک! چرا بقیه به من کمک نمی‌کنند؟ چرا لینوکس اینقدر سخته؟

### پاسخ
لینوکس سخت نیست، کالی سخت است.
**اگر نیاز به پرسیدن دارید، پس کالی‌لینوکس توزیع مناسبی برای شما نیست.**

کالی‌لینوکس یک توزیع تخصصی برای افراد حرفه‌ای در زمینه تست نفوذ است، کسانی که قبلن با لینوکس آشنایی دارند. در واقع کالی به این منظور طراحی شده که از طریق یک مموری USB برای تست نفوذ در همه‌ی سیستم‌ها استفاده شود. هرچند کالی را می‌توان روی یک سیستم به حالت عادی نصب کرد، ولی به این معنی نیست که باید این کار را انجام داد. کالی برای استفاده‌های روزانه حتی توسط حرفه‌ای‌های تست نفوذ مناسب نیست، مثل وبگردی، پردازش واژه‌ها، بازی‌کردن، توسعه و غیره.

**اگر شما یک حرفه‌ای در زمینه لینوکس نیستید، از کالی استفاده نکنید. از توزیع‌هایی که برای مردم عادی طراحی شده استفاده کنید، مثل اوبونتو، فدورا، elementary OS، لینوکس مینت و غیره.**

حتی اگر شما بخواهید تست نفوذ را فراگیرید، ابتدا باید مقدمات را یاد بگیرید! پس از یک توزیع «معمولی» شروع کنید.

از مستندات رسمی کالی‌لینوکس:
### [آیا باید از کالی‌لینوکس استفاده کنم؟](https://docs.kali.org/introduction/should-i-use-kali-linux)
> (...) کالی یک توزیع لینوکس که مستقیمن برای تست نفوذ حرفه‌ای طراحی شده است و بنابر طبیعت آن، یک توزیع پیشنهادشده **نیست**، اگر با لینوکس آشنا نیستید یا به دنبال یک توزیع روزمره هستید.

> حتی برای کاربران باتجربه‌ی لینوکس هم، کالی می‌تواند چالش برانگیز باشد (...)

> در حالی که کالی‌لینوکس [قابل‌سفارشی‌سازی](https://docs.kali.org/development/live-build-a-custom-kali-iso) است، انتظار نداشته باشید که بتوانید پکیج‌های نامرتبط تصادفی و مخازن «خارج از معمول کالی» اضافه کنید و انتظار داشته باشید که «فقط کار کنند». در واقع، هیچ تضمینی برای کارکردن دستور apt-add-repository، لانچ‌پد، PPAها وجود ندارد. تلاش برای نصب‌کردن استیم روی کالی فقط یک آزمایش است که به خوبی پایان نمی‌گیرد. حتی گرفتن پکیجی مانند NodeJS در توزیع کالی لینوکس هم [نیاز به کارهای اضافه دارد](http://www.acme-dot.com/stupid-problems-deserve-stupid-solutions/).

> اگر شما عمومن با لینوکس ناآشنا هستید، اگر شما حتی پایه‌ترین اطلاعات مدیریت یک سیستم را هم ندارید، اگر دنبال یک توزیع لینوکس برای یادگیری هستید، یا اگر دنبال یک توزیع برای کاربرد روزمره هستید، کالی‌لینوکس چیزی که شما دنبال آن هستید، **نیست**(...)

> اگر دنبال یک توزیع لینوکس برای یادگیری مقدمات و مفاهیم آن هستید، کالی‌لینوکس توزیع ایده‌آلی نیست. شما می‌توانید از [Ubuntu](http://ubuntu.com)، [Mint](https://www.linuxmint.com/) یا [Debian](https://www.debian.org/) استفاده کنید. اگر دنبال آن هستید که خودتان را با لینوکس درگیر کنید، نگاهی به پروژه‌ی [Linux From Scratch](http://www.linuxfromscratch.org/) بیندازید.

### چرا مردم به من کمک نمی‌کنند؟
چون کالی برای حرفه‌ای‌هاست، اگر شما درمورد کالی سؤالی بپرسید، مردم فرض می‌کنند که شما یک حرفه‌ای هستید.

اگر شما یک سؤال مبتدی درمورد کالی بپرسید، مردم شما را نادیده می‌گیرند، *تازه‌واردها و کالی در تناقض هستند*.

### پس از چی استفاده کنم؟
این‌که «کدام توزیع برای تازه‌واردها بهتر است» یک بحث پایان‌ناپذیر است.

اگر شما توزیعی می‌خواهید که آسان طراحی شده و تازه‌واردها می‌توانند کمک‌های زیادی دریافت کنند، از [Ubuntu](http://ubuntu.com) استفاده کنید. شما می‌توانید در سایت‌هایی مانند [Ask Ubuntu](http://askubuntu.com) یا [Ubuntu forums](https://ubuntuforums.org/) سؤالاتتان را بپرسید.

[Elementary OS](https://elementary.io/) هم یک توزیع لینوکس دیگر است که برای استفاده‌ی آسان توسط کاربران تازه‌وارد طراحی شده، همچنین یک [سایت Stack Exchange](https://elementaryos.stackexchange.com/) هم دارد.

با هر توزیعی، حتی توزیع‌هایی که برای مبتدی‌ها طراحی شده، شما می‌توانید یاد بگیرید که چه‌طور به پشت‌صحنه نگاه کنید. تفاوت در این است که با توزیع‌های آسان می‌توانید ابتدا نصب کنید و بعد به اکتشاف بپردازید.

**ترجمه آزاد از [این پرسش در SE](https://unix.stackexchange.com/questions/399626/why-is-kali-linux-so-hard-to-set-up-why-wont-people-help-me)**