\usepackage[T1]{fontenc}  % accented characters, copy from pdf, ...

\raggedright						% bez desnog poravnavanja
\raggedbottom
\usepackage{caption}
\captionsetup{%
	justification=raggedright,
}
\usepackage{etoolbox}
\makeatletter
	\patchcmd{\@dottedtocline}
	{\rightskip\@tocrmarg}
	{\rightskip\@tocrmarg plus 4em \hyphenpenalty\@M}
	{}{}
\makeatother
\setlength{\parindent}{1em}	 % uvlačenje ulomaka
\usepackage{indentfirst}	 % uvlačenje prvog ulomka
\setlength{\parskip}{0.5em}	 % razmak između ulomaka

\usepackage{listings}  % listings
\renewcommand{\lstlistingname}{Ispis}

\usepackage[multiple, bottom]{footmisc}	 % višestruke fusnote, poslije slika/tablica

\usepackage[hidelinks]{hyperref}
\renewcommand*{\UrlFont}{\small}

% colors

\usepackage[dvipsnames]{xcolor}
\usepackage{color}

\hypersetup{
	colorlinks,
	linkcolor={blue!60!green!50!black},  % xcolor package
	citecolor={green!40!black},
	urlcolor={blue!75!green!30!black}
}

\definecolor{bluekeywords}{rgb}{0.13,0.13,1}
\definecolor{greencomments}{rgb}{0,0.5,0}
\definecolor{redstrings}{rgb}{0.9,0,0}

\usepackage{listings}
\renewcommand{\lstlistingname}{Ispis}

\lstset{
    language=python,
	showspaces=false,
	showtabs=false,
	breaklines=true,
	showstringspaces=false,
	breakatwhitespace=true,
	escapeinside={(*@}{@*)},
	commentstyle=\color{greencomments},
	stringstyle=\color{redstrings},
	basicstyle=\footnotesize\ttfamily,
	keywordstyle=\color{NavyBlue}\bfseries,
	keywordstyle=[2]\color{Cerulean},
	keywordstyle=[3]\color{NavyBlue},
	keywords={assert, class, def, for, pass, return},
	keywords=[2]{Node},
	keywords=[3]{self},
	literate={č}{{\v c}}1 {ć}{{\'c}}1 {ž}{{\v z}}1 {š}{{\v s}}1 
}


%\newtheorem{theorem}{Teorem}[section]
%\newtheorem{definition}{Definicija}[section]

\usepackage{enumitem}  % \begin{enumerate}[topsep=0pt,itemsep=0pt,partopsep=0pt]
 
\DeclareTextFontCommand{\emphasize}{\bfseries}

\newenvironment{solidenumerate}
	{\begin{enumerate}[topsep=0pt,itemsep=0pt,partopsep=0pt]}
	{\end{enumerate}}

