## Використання шаблонів XML документів

В кожній фазі перевезення, змінюється документ і його наповнення.
Отже фактично в кожній фазі необхідно опрацьовувати документ первної(відмінної від інших структури).

# Основні принципи використання документів

1. Основна частина документу, яка заповнюється віпдправником, знаходиться в порції документу
   DECLARBODY TYPE=CORE

2. На різних фазах перевезення, піписанти можуть вносити певну інформацію лише в частину, що стосується
   навантажувально-розвантажувальних операцій. В документ така інформація вноситься в окремі порції
   DECLARBODY TYPE=AMENDMENT

3. Для кожної порції DECLARBODY фіксується власник за допомогою атрибута STAKE

4. Кожна частина або порція DECLARBODY завіряється одним (у випадку перевізника- одним або двома) підписами КЕП

5. Всі підписи зберігаються в докуметах в порції SIGNATURE

6. В документі передбачено порцію DECLAREXT, яка НЕ є юридично значимою і може служити для передачі додаткової інформації 
   між учасників перевезення. В порції передбачено набір полів EXTENSION, яка може відображатись користувачу згідно 
   атрибуту VISIBILITY. А також за допомогою атрибуту CARGO_ROWNUM можна вносити інформацію специфічну до кожної строки
   списку перевезення вантажу (стор.2 еТТН), наприклад - баркоди, інвентарні номери та ін.

7. Кожен учасник перевезення, який підписує документ зобовʼязаний зберігати набір полів EXTENSION, який був заповнений 
   учасниками раніше. При цьому можна доповнювати DECLAREXT додатковими EXTENSIONS, але не дозволяється видалення.  


# Принципи підписання/валідації в документі

1. Всі підписи зберігаються безпосередньо в документі, в порці SIGNATURE, закодовані в base64

2. Завжди використовується тільки зовнішній(external) тип підпису (контент зберігається окремо від самого підпису)

3. Контент на який накладається підпис, завжди зберігається в порції SIGNENVELOPE. Підпис накладається на весь контент включно з тегом SIGNENVELOPE

4. Перед накладанням підпису на XML контент, дані мають бути приведені до канонічного XML вигляду згідно рекомендаціям Canonical XML Version 2.0 (https://www.w3.org/TR/xml-c14n2/)

   Приклад приведення SINGENVELOPE до виду готового до підписання/верифікації надано в stringify.py

# Порядок перевезення/підписання


1. Документ створено і підписано Відправником (фаза навантаження)
При цьому, Відправник створює документ згідно специфікації ettn_generic-originator_signed
В тому числі заповнює частину документу, яка стосується операцій Навантаження

2. Навантаження відбулось, відбувається підписання преставником(-ками) Перевізника
Водій та/або Експедитор перевізника накладають підписи на існуючий документ

3. Перевезення відбулось, відбувається підписання преставником Отримувача
Отримувач заповнює частину документу, яка стосуютється операції Розвантаження

4. Перевезення відбулось, відбувається підписання преставником(-ками) Перевізника
