1. В чому полягає відмінність localStorage і sessionStorage?
Основна відмінність між localStorage і sessionStorage полягає в тривалості зберігання даних:

localStorage зберігає дані на постійній основі (доти, доки їх вручну не видалять), навіть після закриття браузера або перезавантаження комп’ютера.
sessionStorage зберігає дані тільки протягом однієї сесії браузера. Дані видаляються автоматично після закриття вкладки або вікна браузера, в якому вони були створені.

2. Які аспекти безпеки слід враховувати при збереженні чутливої інформації, такої як паролі, за допомогою localStorage чи sessionStorage?
Які аспекти безпеки слід враховувати при збереженні чутливої інформації, такої як паролі, за допомогою localStorage чи sessionStorage?
Використання localStorage чи sessionStorage для збереження чутливої інформації, як-от паролі, має певні ризики:

Вразливість до XSS-атак (Cross-Site Scripting): якщо сайт не має належного захисту, зловмисники можуть використати XSS-атаку для викрадення даних із localStorage чи sessionStorage.
Відсутність шифрування: дані зберігаються у відкритому вигляді, тому якщо хтось отримає доступ до локального сховища, він зможе прочитати чутливу інформацію.
Контроль доступу: у браузері всі вкладки з однаковим доменом мають доступ до одного й того ж localStorage, що збільшує ризик викрадення даних через інші вкладки.
Рекомендації для безпечного збереження даних:

Не зберігайте в localStorage чи sessionStorage надзвичайно чутливу інформацію (паролі, токени доступу).
Використовуйте захищені кукі з обмеженим доступом через HttpOnly, Secure та SameSite для передачі чутливої інформації.
Захищайте сайт від XSS-атак за допомогою коректної валідації введених даних і Content Security Policy (CSP).

3. Що відбувається з даними, збереженими в sessionStorage, коли завершується сеанс браузера?
Дані в sessionStorage зберігаються лише до завершення сесії браузера. Це означає, що коли користувач закриває вкладку чи вікно браузера, в якому була відкрита сторінка, всі дані в sessionStorage автоматично видаляються.