1 - Опишіть своїми словами що таке Document Object Model (DOM)

Document Object Model (DOM) у JavaScript - це структура, що представляє HTML або XML документ у вигляді дерева об'єктів, яке можна маніпулювати та змінювати з використанням JavaScript.У вигляді DOM, кожен елемент документу представлений як об'єкт, і містить властивості, які відображають різні характеристики елемента, такі як його текстовий вміст, класи, атрибути та інші. Крім того, кожен елемент може містити дочірні елементи, що утворюють його нащадкові в DOM дереві.


2 - Яка різниця між властивостями HTML-елементів innerHTML та innerText? 

Властивість innerHTML повертає або встановлює HTML код всередині елемента. Це означає, що якщо текст властивості містить HTML теги, то вони будуть інтерпретовані та відображені як розмітка на сторінці.
Властивість innerText, з іншого боку, повертає або встановлює тільки текстовий вміст елемента, ігноруючи будь-які HTML теги всередині нього.


3 - Як можна звернутися до елемента сторінки за допомогою JS? Який спосіб кращий?

Для звернення до елементів сторінки за допомогою JavaScript можна використовувати різні методи, в залежності від того, що ви хочете зробити.
document.getElementById(): Цей метод дозволяє отримати посилання на елемент з використанням його ідентифікатора (ID).
document.querySelector(): Цей метод дозволяє знайти перший елемент на сторінці, що відповідає заданому селектору.
document.querySelectorAll(): Цей метод повертає список всіх елементів на сторінці, що відповідають заданому селектору.

Вибір способу залежить від того, який елемент ви хочете знайти і як ви збираєтесь використовувати його в подальшому.