1 - Опишіть своїми словами що таке Document Object Model (DOM)

Це незалежний програмний елемент який не залежить від мови та платформи за допомогою нього можна добиратись до будьякого елементу на сторінці та змінювати його.



2 - Яка різниця між властивостями HTML-елементів innerHTML та innerText?

innerText - показує весь текстовий вміст, який не відноситься до синтаксису HTML. Тобто будь-який текст, укладений між тегами, що відкривають і закривають. А от innerHTML - покаже текстову інформацію по одному елементу. У висновок потрапить і текст і розмітка HTML-документа, яка може бути укладена між тегами основного елемента, що відкривають і закривають.



3 - Як можна звернутися до елемента сторінки за допомогою JS? Який спосіб кращий?

getElementById() і відкразу повертає  обєкт за допомогою якого в подальшому можна вже робити більш цікавіші та складніші маніпуляції  
 
 P.S. На мою думку.
